حفر تونل برای نجات دریاچه اورمیه +تصاویر
حفر تونل برای نجات دریاچه اورمیه +تصاویر

با توجه به نزدیک شدن سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان غربی، احتمالا کلید شروع حفاری برای نجات دریاچه ارومیه توسط دکتر روحانی در نقده زده شود. عصر تبریز: مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیاء دریاچه ارومیه در اسفند سال ۹۳ انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه را محتمل […]

با توجه به نزدیک شدن سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان غربی، احتمالا کلید شروع حفاری برای نجات دریاچه ارومیه توسط دکتر روحانی در نقده زده شود.

thum-2b330cd052b6e391c32-2_294298

عصر تبریز: مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیاء دریاچه ارومیه در اسفند سال ۹۳ انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه را محتمل ترین راهکار برای حفظ اکولوژیک دریاچه ارومیه عنوان کرده بود.

به گزارش سولدوز خبر، مدت ها پس از آغاز روند خشک شدن دریاچه ارومیه زنگ خطر جدی برای جلوگیری از آن به صدا درآمد. در صورت خشک شدن کامل دریاچه ارومیه چند استان همجوار که بیش از ۵ میلیون نفر را در خود اسکان داده اند باید آماده دست و پنجه نرم کردن با ۸ میلیارد تن نمک دریاچه باشند که همراه با باد، بصورت گرد و غبار و طوفان های نمکی بر خانه ها و مزارع فرود می آید.

۲۶ راهکار ملی برای احیاء نگین فیروزه ای آذربایجان پیش بینی شده که فصل مشترک همه آنها کاهش ۴۰درصدی مصرف آب است.

عیسی کلانتری دبیر ستاد احیاء دریاچه می گوید سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب آب به منابع زیرزمینی افزوده می شود اما در مقابل هر سال ۵۵ میلیارد متر مکعب برداشت می شود و این یعنی بلعیده شدن آب دریاچه توسط توسعه ناپایدار کشاورزی.

انتقال آب دریای خزر یکی از راهکارهای پیشنهاد شده به ستاد احیاء بود که پس از انجام مطالعات علمی، رد شد. از آنجایی که فاصله دریای خزر با دریاچه ارومیه زیاد است عملی شدن این راهکار نیاز به ۲۵ سال زمان، ۱۵ میلیارد دلار هزینه و ۳ میلیون تن فولاد دارد و علاوه بر آن باید سرعت پمپاژ ۱۰۰ مترمکعب در ثانیه باشد.

مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیاء دریاچه ارومیه در اسفند سال ۹۳ انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه را محتمل ترین راهکار برای حفظ اکولوژیک دریاچه ارومیه عنوان کرده بود.

در این طرح با حفر تونلی ۳۶ کیلومتری، سالانه ۶۰۰ میلیون مترکعب آب رودخانه زاب از طریق سدکانی سیب به دریاچه سرازیر می شود. این طرح بزرگ و طاقت فرسا نیاز به دستگاه های حفاری بزرگ و پیشرفته ای دارد که امسال با دهها دستگاه کانتیر وارد کارگاه محل حفاری شده و هم اکنون مهندسان در حال آماده سازی آن هستند.

دستگاه T.B.Mکه به غول زمینخوار شهرت دارد در هر ماه می تواند ۴۰۰ متر تونل حفر کند.

به گفته سید محمدرضا رضازاده مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، مرحله اول حفاری با دستگاه T.B.Mاز اوائل پاییز امسال شروع می شود و مرحله بعدی هم با ورود دومین دستگاه از زمستان سال ۹۴ قوت می گیرد.

با توجه به نزدیک شدن سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان غربی، احتمالا کلید شروع حفاری برای نجات دریاچه ارومیه توسط دکتر روحانی در نقده زده شود.

در تصاویر زوایای مختلفی از دستگاه ۳۰۰ میلیارد تومانی حفاری منتشر شده است:

۹۰۹ ۹۱۲ photo_2015-09-10_10-48-49 photo_2015-09-10_10-49-15