به گزارش عصرتبریز، حمید قاسمی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: در پی بارشهای اخیر و آبگیری مناسب تالاب بینالمللی قوریگل نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۵۰ سانتیمتر افزایش ارتفاع آب و نسبت به اول مهر ماه سال گذشته در حدود یک متر و ۱۸ سانتیمتر و نسبت به میانگین درازمدت ۷ سانتیمتر افزایش ارتفاع آب داشته که این خود یک رکورد است.
وی افزود: از لحاظ سطح آبگیری نیز این تالاب بهمیزان ۱٫۲۵ کیلومترمربع نسبت به سال گذشته بیشتر آبگیری شده و هماکنون ۱٫۸۳ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به سال گذشته ۶۷۰ هزار مترمکعب بیشتر آبگیری شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در ادامه خاطرنشان کرد: تالاب قوریگل یک تالاب آب شیرین با وسعت تقریبی ۲۰۰ هکتار است که در حوضه آبخیزی مرتفع بهمساحت ۳۸۹۰ هکتار در آذربایجانشرقی در ۴۰کیلومتری شرق شهر تبریز تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: این تالاب زیستگاه زادآوری گونههای مهم و در خطر انقراض پرندگان آبزی از جمله اردک سرسفید و اردک مرمری بوده و به این علت بهعنوان یکی از تالابهای سایت کنوانسیون رامسر انتخاب شده است.
قاسمی در ادامه عنوان کرد: در سالهای اخیر بر میزان فعالیت کشاورزی در اطراف تالاب افزوده شده که منجر به شکوفایی جلبکی تالاب و ایجاد آلودگیهای دیگر شده و آثار مخربی بر کیفیت آب تالاب و گونههای آبزی داشته است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی تأکید کرد: تالاب بینالمللی قوریگل با توجه به دارا بودن قابلیتهای مختلف میتواند دربرگیرنده اهدافی چون حفاظت از تنوع زیستی، آموزش، تحقیقات و اکوتوریسم باشد.
گفتنی است حدود ۹۲گونه پرنده نیز در تالاب بینالمللی قوریگل شناسایی شده که میتوان از اردک سرسفید، اردک مرمری و اردک بلوطی بهعنوان برخی از آنها یاد کرد که در ردیف گونههای جانوری در حال تهدید به انقراض تلقی میشوند.