به گزارش عصرتبریز، محمدرضا پورمحمدی، آغاز اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا را اقدامی مهم در جهت پیشگیری از شیوع کرونا و مراقبت در خانه عنوان کرد و گفت: این طرح، تنها راه حل مشکل به وجود آمده است و با اجرای آن در سطح کشور، نسبت به ریشهکن شدن کرونا خوشبین هستیم
وی با تأکید بر همکاری همه دستگاهها برای اجرای این طرح، گفت: خوشبختانه با تجربیاتی که سازمان بسیج و بخش بهداشت و درمان در بحرانهای مختلف داشتهاند ساختار اجرای این طرح در استان فراهم است و امیدواریم به زودی شاهد نتایج مثبت آن باشیم.
استاندار آذربایجانشرقی با قدردانی از تلاشهای همه دستگاههای مسئول برای مقابله با بیماری کرونا، گفت: دانشگاه علوم پزشکی و بخش بهداشت و درمان، در خط مقدم این کار هستند و در این شرایط همه باید برای مقابله با این بیماری دست به دست هم دهند.
وی افزود: تلاشهای دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ساخت و توسعه فضاهای درمانی استان، امروز اثربخشی خود را نشان داده و تأثیر بسزایی در مدیریت و مقابله با این بیماری داشته است.
رئیس ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا همچنین بر اطلاعرسانی شفاف مصوبات این ستاد تأکید کرد و گفت: در شرایط فعلی، انتشار اخبار غیرواقعی و تشویق اذهان عمومی به هیچ وجه قابل قبول نیست و دستگاههای مسئول باید نسبت به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند.
وی با تأکید بر کاهش ازدحام در تمامی مراکز اقتصادی و اداری و کنترل جدی مبادی ورودی استان، گفت: در عین حال، نیازمندیها و کالاهای اساسی باید به وفور در دسترس مردم باشد.
پورمحمدی همچنین بر کاهش مراجعات مردم به دستگاههای اداری تأکید کرد و گفت: دستگاههای اجرایی، ادارات و سازمانها در این شرایط باید با تمام توان پشتیبان دانشگاه علوم پزشکی بوده و از همه امکانات خود در این راستا استفاده کنند؛ اما در عین حال میتوانند برای کاهش جمعیت شاغل در ادارات، امکان دورکاری و شیفتکاری را برای کارکنان خود فراهم کنند.
وی بر تداوم اقدامات ضدعفونی در اماکن عمومی و مراکز تجاری با همکاری اتحادیهها و تشکلهای صنفی مرتبط نیز تأکید کرد و گفت: تمام مراکز در زمان ضدعفونی باید تعطیل شوند.
علیار راستگو، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجانشرقی هم در این جلسه مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا را برای همه دستگاههای اجرایی استان لازمالاجرا دانست و بر همکاری و پشتیبانی دستگاهها از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همچنین اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا تأکید کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در این جلسه گفت: شهر تبریز بیشترین تعداد مبتلایان و شهرهای میانه، سراب و شبستر به تناسب جمعیت بیشترین درصد مبتلایان را دارند.
محمدحسین صومی با بیان اینکه میانگین سنی مبتلایان قطعی در استان، ۵۷ سال و فوتشدگان، ۶۶ سال است، افزود: در روزهای گذشته، تست کرونای ۱۲ نفر از پزشکان و پرستاران استان نیز مثبت شده است که خوشبختانه با وضعیت عمومی خوبی در خانههای خود تحت مراقبت هستند.
وی افزود: کنترل استرس نقش مهمی هم در پیشگیری از ابتلا به کرونا و هم در تسهیل روند بهبودی مبتلایان دارد.
فرمانده سپاه عاشورا نیز از تشکیل قرارگاه بسیج ملی مبارزه با کرونا در استان خبر داد و گفت: هدف از تشکیل این قرارگاه و اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، قطع چرخه بیماری بین افراد مبتلا و سالم است و در جریان آن، تمام افراد با هماهنگی مراکز سلامت و پایگاههای مقاومت بسیج غربالگری خواهند شد.
سردار عابدین خرم با بیان اینکه ۳۲ هزار نفر در اجرای این طرح مشارکت میکنند، افزود: در مرحله اول، ۸ هزار نفر در حال آموزش هستند که بعد از اتمام دوره آموزشی، در مراکز سلامت مستقر خواهند شد و از طریق ارتباط تلفنی، همه جمعیت مناطق تحت پوشش مراکز را از نظر علایم بیماری، غربالگری خواهند کرد.
آغاز طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، کاهش ازدحام در تمام مراکز اقتصادی و اداری، تداوم کنترل مبادی ورودی استان، ضدعفونی کردن امکان عمومی و مراکز تجاری و کاهش جمعیت شاغل در ادارات و سازمانها، آخرین تصمیمات ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا بود که ظهر امروز در نشست این ستاد به ریاست استاندار آذربایجان شرقی به تصویب رسید.در این نشست، گزارشی از آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان و اقدامات دانشگاه علوم پزشکی تبریز و سایر دستگاههای مسئول برای کنترل و مدیریت این بیماری ارائه و درخصوص برنامههای آتی بحث و تبادل نظر شد.
فرمانده سپاه عاشورا و فرمانده نیروی انتظامی استان نیز در این نشست گزارشی از تمیهدات انجام یافته برای اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا در استان و همچنین روند کنترل مبادی ورودی استان ارائه کردند.