نرگس پورطالب در گفتوگو با عصرتبریز اظهار کرد: امروزه برخی از مشکلات جهانی از جمله ویروس کرونا به ما نشان میدهند که جهانیان چگونه به همدیگر وابسته هستند و تنها انتخاب ما برای حل چنین مشکلاتی همیاری با همدیگر در مقابله با این شرایط است.
او با بیان اینکه مهربانی، میتواند رویکرد بهتری نسبت به ترس در مدیریت چنین بحرانهای همهگیر باشد، گفت: ما اگر بتوانیم با خومان مهربان و مشفق باشیم، خواهیم توانست با دیگران و با تمام جهان مهربان باشیم و طبیعتا مشکلات را آسانتر حل کنیم.
این روانشناس درباره برخی افراد که از رعایت مسائل بهداشتی در مقابله با کرونا خودداری میکنند، بیان کرد: این افراد در واقع با خودشان مهربان نیستند و مزه مهربانی و شفقت با خود را از جانب خود نچشیدهاند.
او با بیان اینکه کمککردن به ارتقا سلامتی دیگران، مستلزم توجه به حفظ سلامتی خود است، افزود: باید خودمان را در نقش فردی عزیز و فردی که بسیار دوستش داریم تصور کرده و به این فکر کنیم که چگونه به این فرد محبوب خودمان میتوانیم کمک و یاری کنیم.
پورطالب درباره راههای افزایش شفقت با خود تشریح کرد: اولین راه این است که ذهن آگاه باشیم و این یعنی نسبت به احساسات خود آگاهی کاملی داشته و افکار و احساسات خودمان را بپذیریم.
او یادآور شد: این یک واقعیت است که همگی در این شرایط احساسات شبیه همدیگر را تجربه میکنیم و در بحرانهای همهگیر حال مشابهی داریم و اگر بتوانیم احساسات خودمان را درک کنیم، خواهیم توانست بدون سرزنش خود با خود مشفق باشیم و نسبت به بقیه انسانها و تمام جهان هم رویکرد مشابهی داشته باشیم و با رفتارهای درست در راستای بهداشت فردی به حفظ سلامت عمومی کمک کنیم.
پورطالب همچنین توصیه کرد: برای کاهش اضطراب و افزایش توجه به خود، لازم است که به طرق مختلف به خودمان تسکین و آرامش دهیم و انجامدادن کارهای مثبت و کارهایی که فارغ از انجام تکلیف و صرفا برای لذت شخصی هستند مثل نوشیدن یک فنجان چای، میتواند کارساز باشد و این تعهد جهانی به مشفقانه زیستن را میطلبد.