۲۸ هزار چاه غیرمجاز در استان، یک میلیارد متر مکعب آب زیرزمینی را تخلیه می کنند و بیش از ۷۰ درصد آنها در سه شهرستان مراغه، بناب و ملکان حفر شده است.
عصر تبریز: معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی در نشست منطقهای طرح احیاء و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی، گفت: ۲۸ هزار چاه غیرمجاز در استان، یک میلیارد متر مکعب آب زیرزمینی را تخلیه می کنند و بیش از ۷۰ درصد آنها در سه شهرستان مراغه، بناب و ملکان حفر شده است.
مجتبی جلیل زاده افزود: این در حالی است که میزان تخلیه چاههای مجاز، یک میلیارد و ۳۰۰ متر مکعب است.
وی در خصوص اشکال سه گانه برداشتهای غیرمجاز از آب های زیرزمینی در استان نیز گفت: این برداشت در ۱۳ هزار چاه غیرمجاز حفر شده قبل از سال هشتاد و پنج، ۸۹ میلیون متر مکعب و در پنج هزار و ۷۰۰ حلقه چاه غیرمجاز پس از هشتاد و پنج، ۴۴ میلیون مترمکعب است؛ در عین حال اضافه برداشت ۲۵۰۰ چاه مجاز، میزان ۱۲۰ میلیون متر مکعب است که در مجموع رقم ۲۵۰ میلیون متر مکعب اتفاق را تشکیل می دهند.
جلیلزاده در خصوص انسداد چاههای غیرمجاز نیز گفت: تاکنون یک هزار و ۲۱۸ حلقه چاه غیرمجاز مسدود، ۳۰۲ حلقه در حین حفاری جلوگیری و ۱۱۰ حلقه چاه غیرمجاز نیز پلمب شده اند؛ ضمن آنکه ۱۶ موتور پمپ چاههای غیرمجاز جمع آوری و ۱۰۳ استخر حاشیه رودخانهها مسدود شدند.
وی با بیان اینکه میزان کل آبهای زیرزمینی استان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب است، افزود: کسری مخزن سالانه در استان ما نزدیک به ۴۹ میلیون متر مکعب است که بیشترین میزان مربوط به دشتهای پایلوت مرند، شبستر، صوفیان و تسوج است حال آنکه کسری سالانه مخزن در کشور ۶ میلیارد متر مکعب گزارش شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: ۲۶ محدوده مطالعاتی در استان وجود دارد که در ۱۰ محدوده با استانهای مجاور مشترک بوده و ۸ محدوده نیز ممنوعه اعلام شده است که اگر دشتهای کل حوضه آبریز دریاچه ارومیه را ممنوعه اعلام کنیم بیش از ۶۰ درصد استان را تحت پوشش قرار میدهد.