صدور ۳ مجوز نشریه تخصصی در آذربایجان‌شرقی
صدور ۳ مجوز نشریه تخصصی در آذربایجان‌شرقی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: سه نشریه تخصصی در آذربایجان‌شرقی درخواست شده که به زودی مجوزهای آنها صادر خواهد شد.

به گزارش عصرتبریز، علی‌اکبر صفی‌پور در نوزدهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی استان اظهار داشت: در تدوین سند تدبیر و توسعه اداره کل نگاهی هم به این مسئله داشتیم که معمولا در حوزه‌های اقتصاد شاخص‌ها کمی اما در این حوزه شاخص‌ها کیفی است و بنابراین تدوین گزارشات لازم و کمی‌سازی‌های مقتضی و زمان‌بندی حوزه فرهنگ و هنر که ممارست و تکرار را می‌طلبد کاری بس دشوار و خطیر است.

وی افزود: رئیس جمهور محترم در شعارهای انتخاباتی خود قول تاسیس فرهنگستان زبان ترکی را دادند و این موضوع موجب شد ما به این مسئله بیندیشیم که در این ارتباط چه می‌توانیم انجام دهیم که بر اساس این تفکر ۱۶ برنامه طراحی و تدوین شد.

صفی‌پور با بیان اینکه توجه به نشاط اجتماعی مورد تاکید است که در حوزه فرهنگی و مناسبات اجتماعی جزء الزامات به شمار می‌رود، ادامه داد: تمام تلاش ما این است که حوزه فرهنگ و هنر را از دست دولت خارج ساخته و به اهل آن واگذار کنیم که در این ارتباط انجمن‌های تخصصی فرهنگ و هنر را احیا و تاسیس کردیم و در زمینه اعطای مجوز آموزشگاه‌های هنری و مراکز فرهنگی رشد چشمگیری داشته‌ایم.

این مسئول به افتتاح هنرستان هنرهای زیبای تبریز با پذیرش ۱۰۰ هنرآموز، راه‌اندازی مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر در تبریز در ۸ رشته که بیش از ۲۰۰ نفر تنها در رشته موسیقی ثبت‌نام کرده‌اند و راه‌اندازی ۳۶۵ کانون فرهنگی مساجد اشاره کرد.

وی با تاکید بر لزوم توجه به توسعه کمی و کیفی برنامه‌های فرهنگی تبیین کرد: تعداد پایگاه‌های رسمی خبری استان را از سه پایگاه به ۵۶ پایگاه خبری افزایش داده و با رشد ۳۰ درصدی چاپ مطبوعات مواجه بودیم.

صفی‌پور خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باید در هر شهرستان دو نشریه، دو پایگاه خبری، دو آموزشگاه و یک برنامه در سطح ملی طراحی شود.

مدیر‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه توجه به اقتصاد فرهنگ بسیار مورد تاکید ما است و برای درآمدزا کردن فرهنگ و هنر با جدیت ورود یافته‌ایم تا فرهنگ و هنر را از وابستگی بیش از به بودجه‌های دولتی برهانیم، افزود: در سال‌جاری به میزان ۲۶۰ میلیون تومان کتاب‌های ویژه انتشارات استان خریداری کرده‌ایم و از تمام ناشران استان خرید مستقیم داشته‌ایم.

این مسئول یادآور شد: اکثریت مسائل مربوط به بیمه هنرمندان حل شده است و توجه به کرامت اهالی فرهنگ و هنر مورد تاکید قرار گرفته و بعد از مشهد دومین استانی هستیم که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنج بار تاکنون به استان ما مراجعه کرده است.

وی با بیان اینکه امسال ۲۵ درجه یک هنری در سطح کشور اعطاء شده و سهم استان ما ۳ مورد بوده است که ۱۲ درصد این نشان‌ها را تشکیل می‌دهد، افزود: میزان پیشرفت ۱۶ برنامه تدوین شده بخش فرهنگ و هنر ۷۶ و نیم درصد در سال ۹۴ بوده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی اذعان داشت: در حوزه کتاب‌های بومی نزدیک به ‌۵۰ درصد رشد صدور مجوز داشته‌ایم اما در طرح‌های پژوهشی به دلیل کمبود اعتبارات مشکل داریم.

این مسئول ادامه داد: در ارتباط با راه‌اندازی نشریه تخصصی سه نشریه تخصصی درخواست شده که به زودی مجوزهای آنها صادر خواهد شد.

صفی‌پور با اشاره به اینکه کف اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر بسیار پایین است و در تمامی برنامه‌ها بیشترین وقت صرف تامین منابع می‌شود در خواست کرد: طرح خرید آثار هنری توسط نهادها برای نصب در اماکن عمومی و اهدا در همایش‌ها تصویب شود.

وی گفت: طرحی تحت عنوان هدیه آگاهی داریم که تقاضا داریم به جای هدیه دادن سررسید و … یک جلد کتاب از ناشران استان در حوزه فرهنگ و آداب و رسوم بومی هدیه داده شود.