به گزارش عصرتبریز، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در آستانه پیروزی رزمندگانمان در خرداد سال ۶۱ هستیم، آزادی خرمشهر که پیروزی مهمی بود و در این ایام هم شاهد پیروزی ملت بزرگ فلسطین هستیم که پیروزی ارزشمندی بود.
وی اظهار کرد: در ۱۰، ۱۲ روزی که میان ملت فلسطین و رژیم اشغالگر، درگیر بودند، همه ملت فلسطین یکپارچه بودند یعنی مردم کرانه غربی، غزه، اردوگاههای فلسطینیان در کشورهای دیگر و آنهایی که در منطقه ۱۹۴۸ زندگی میکنند، وحدت داشتند.
رئیسجمهور با بیان اینکه وحدت و یکپارچگی ملت فلسطین و پاسخ قاطع غزه به صهیونیستها پیروزی بزرگی بود، اظهار داشت: همه ملتها خوب عمل کردند. مردم در اروپا و آمریکا به خیابان آمدند اما برخی از کشورهای غربی مواضع نادرستی اتخاذ کردند، کشورهای اسلامی اکثراً مواضع خوبی داشتند البته از دنیای عرب انتظار بیشتری بود و برخی از آنها تا روزهای آخر ساکت بودند.
رئیس دولت دوازدهم اضافه کرد: مقاومت هر ملت پیروزی به همراه دارد که نمونه آن، این بود که ملت فلسطین در برابر یک رژیم تا بندندان مسلح که همه به آن کمک میکنند، پیروز شد. ما این پیروزی را به ملت مقاوم، صبور و مجاهد فلسطین تبریک میگوییم.
روحانی با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در کشور تصریح کرد: ۱۵ ماه از شیوع کرونا گذشته است و در این مدت، روزهای سختی داشتیم. روزهای پیک بیماری، روزهایی که ویروس جهشیافته وارد کشور میشود و استانی را درگیر میکند، روزهای سختی است. به دنبال آنهم بقیه استانها نیز درگیر میشوند.
وی ادامه داد: البته روزهایی امیدوارکننده نیز داشتیم. روزهایی که مردم در سراسر جهان احساس کردند دانشمندان جهان به واکسن رسیدند که میتواند مانع خوبی برای مرگومیر باشد و حتی اگر واکسیناسیون گسترده شود، مانع از گردش ویروس باشد، امیدوارکننده است.
رئیسجمهور ۱۵ ماه گذشته را ماههای آزمایش تاریخی برای ملتها بهویژه ملت ایران دانست و خاطرنشان کرد: این ۱۵ ماه با جنگ اقتصادی همراه بود. وقتی این دو با هم ضمیمه شوند، چقدر دشوار است. کشورهایی که تحریم و محاصره اقتصادی نداشتند، خرید تجهیزات و دارو برایشان سخت بود، ما که در تحریم بودیم، چقدر دشوارتر بود. کشوری که در تحریم نیست، میتواند بهراحتی به اقشار و طبقات کمک کند البته ما هم یاری کردیم ولی روزهای سختی بود.
روحانی در ادامه گفت: ملت ما در این ۱۵ ماه ملت پیروز بود و قطعاً مدافعان سلامت گروه پیروز در کشور بودند. من شهادت میدهم که اعضای دولت در این ۱۵ ماه یک ساعت راحت نداشتند. همه وزیران و کارگزاران دولت در سراسر کشور که مسئولیتهای ویژه داشتند، همه روز و در همه ساعت فعال بودند و دولت همه توان خود را برای اینکه رنج مردم کمتر شود و سلامتی مردم بهتر محافظت شود، به کار گرفتند.
وی افزود: خوشحالیم که کمکم از موج چهارم عبور میکنیم. همه استانها از نقطه پیک رد شدهاند و مسیر ما کاهشی است. مناطق قرمز بسیار محدود است و کشور شرایط زرد و نارنجی دارد و باید تلاش کنیم برای اینکه بهطور کامل از این پیک خارج شویم در عین حال وارد پیک جدید هم نشویم.
رئیسجمهور ادامه داد: وقتی وارد یک پیک میشویم دستورالعملها خوب مراعات میشود و مردم احساس میکنند با یک خطر جدید روبهرو هستند اما وقتی از پیک عبور میکنیم، یک اطمینان کاذب در جامعه ایجاد میشود و پروتکلها کاهش پیدا میکند و سهلانگاریها آغاز میشود و این مقدمهای برای موج بعدی میشود.
روحانی گفت: از همه بخشهایی که مسئولیت به عهده دارند، وزارت بهداشت، همه بخشهای نظارت در کسبوکارها، نیروی انتظامی، سپاه و بسیج میخواهم که همه در کنار هم قرار بگیریم و کاری کنیم که پروتکلها بسیار دقیق اجرا شود و با افرادی که مراعات نمیکنند و متخلف هستند قاطعانه برخورد شود. اگر قاطعانه برخورد نکنیم با پیک جدید روبهرو میشویم.
وی افزود: بعد از ماه رمضان تا ماه محرم در این سه ماه معمولاً عروسیها و جشنها و دورهمیها شروع میشود. بهخصوص الآن که تابستان هم هست، سفرها شروع میشود که همه اینها دستبهدست هم میدهد و کار را سخت میکند و ما را دومرتبه با یک معضل دیگر مواجه میکند.
رئیسجمهور ادامه داد: از طرف دیگر گرمای هوا هم در تشدید این بیماری تأثیرگذار است چرا که به دلیل گرما مردم ناچار میشوند از کولر استفاده کنند و در و پنجرهها را ببندند و فرایند تعویض هوا دچار مشکل میشود بنابراین اول این ویروس در جاهایی که خیلی گرم است شروع به افزایش میکند.
روحانی با تأکید بر اینکه شرایط ما همچنان شکننده است، گفت: ویروس هندی ممکن است از یک استانی پیدا شود و مردم مبتلا شوند و با موج جدید مواجه شویم، باید مراعات کنیم و حواسمان در مهمانیها و دورهمیها و سفرها و خریدها باشد و تا حتیالامکان محدود یا متوقف شود. همهجا باید پروتکلها را بهخوبی مراعات کنیم برای اینکه با مشکل جدید مواجه نشویم.
وی گفت: امسال در ماه خرداد با یک مسئولیت سنگین مواجهایم و آن انتخابات ریاست جمهوری، شوراها و میاندورهای مجلس خبرگان و شورای اسلامی است؛ اما اصل آن انتخابات ریاست جمهوری و شوراها است.
رئیسجمهور ادامه داد: ما باید کاری انجام بدهیم که در ایام انتخابات یعنی یک هفته مانده به انتخابات شرایط آرامی از لحاظ کرونا داشته باشیم. اگر خدای نکرده در هفتههای اولیه خرداد مراعات نشود و بخواهیم پایان هفته دوم و هفته سوم خرداد با یک پیک جدید مواجه شویم معنی آن این است که نمیتوانیم انتخابات مطلوب و باشکوه داشته باشیم.
روحانی افزود: مردم وقتی ببینند موج جدید شکل گرفته و این ویروس اوج گرفته، برای حضور در انتخابات دچار مشکل میشوند؛ بنابراین ما مسئولیت سنگینی داریم و حفظ جان مردم مسئولیت اصلی ما است. در هفتههای اولیه خرداد باید کاملاً مراقبت کنیم و باید بتوانیم روی تخلفات در این ایام بیشتر حساس باشیم برای اینکه در آن روزها انتخابات ما در سلامت کامل مردم و حفظ جان آنها بهخوبی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی شورای نگهبان صلاحیت نامزدها را اعلام کند بعد از آن تبلیغات انتخاباتی آغاز میشود و به اعتقاد من مشکلترین دوران، دوران تبلیغات انتخاباتی است البته برای روز انتخابات ما باید مراعات کنیم فاصلهها و زمان را بیشتر کنیم.
رئیس دولت دوازدهم عنوان کرد: امروز تصمیم مهمی در جلسه اتخاذ شد برای اینکه زمان را برای ساعات انتخابات کمی افزایش بدهیم. وزارت کشور هم از پیش تصمیم گرفته صندوقها را هم اضافه کند و اپلیکیشنی که شعبهیاب است، سریع در اختیار مردم قرار بگیرد تا مردم در روز انتخابات بتوانند از روی موبایل تشخیص بدهند جاهایی که اطراف خودشان الآن خلوتتر است، کجاست و به همانجا بروند که هم کمتر معطل شوند و هم با ازدحام مواجه نشویم.
روحانی افزود: وزارت کشور هر کجا که ببیند ازدحامی است فوراً باید صندوق سیار را به آنجا برساند و همه اینها انشاءالله برای روز انتخابات مراعات میشود بازهم فرصت داریم که برای روز انتخابات اگر تصمیم دیگری هم لازم بود اتخاذ کنیم.
وی تبلیغات داوطلبان انتخابات را دستور اصلی امروز دولت عنوان کرد و افزود: تبلیغات بلافاصله بعد از اینکه شورای نگهبان اعلام کند آغاز میشود و در این تبلیغات بسیار مهم است که ما پروتکلها را دقیق مراعات کنیم. امروز در جلسه ما مصوب شد که در فضای سربسته نباید اجتماعات داشته باشیم.
رئیسجمهور اضافه کرد: اگر در یک شهری هزار نفر، دو هزار نفر، کمتر یا بیشتر اجتماعی برگزار کنند، در فضای سر بسته نمیشود. ضمن اینکه ما میخواهیم شور انتخاباتی باشد ولی اگر جمعیتی هست حتماً باید فضای بزرگ و باز پیدا کنیم با پروتکلهایی که وزارت بهداشت اعلام میکند فاصلههایی که باید داشته باشند و در موقع ورود و خروج باید مراعات کند.
روحانی یادآور شد: در فضای بسته هم اگر جلسه کوچکی است بازهم باید در چارچوب پروتکلهایی که است، انجام شود، در جاهایی که قرمز است حداکثر چند نفر باید باشند، در جاهایی که نارنجی و زرد است هم باید پروتکلها را مراعات کنیم.
وی ادامه داد: برای این کار هم خود نامزدها و هم ستادهای آنها باید احساس مسئولیت کنند، هم مسئولان استانی اعم از استاندار، فرماندار و بخشدار و هم نیروهای ما نیروی انتظامی در قدم اول، بسیج، سپاه و همه باید احساس مسئولیت کنند.
رئیسجمهور ادامه داد: مقرراتی که در ستاد ملی کرونا وضع و ابلاغ میشود در شرایط کرونا حکم قانون دارد و همه باید آن را مراعات کنند برای اینکه تبلیغات ما حداقلی نشود و حداکثری باشد و اجتماع حداقلی باشد. ما میخواهیم اجتماع حداقلی اما تبلیغات ما حداکثری باشد.
روحانی گفت: در گذشته تبلیغات از طریق اجتماعات بود و امروز تبلیغات عمدتاً باید از طریق صداوسیما و فضای مجاز باشد. امروز هم در مصوبه ما از صداوسیما، وزارت ارتباطات و اپراتورها خواسته شده که همه به وظیفه خود عمل کنند و فضای بازتر و بیشتری در اختیار نامزدها قرار دهند که آنها بتوانند برنامهها، نظرات خود را از طریق فضای مجازی اعلام کنند و بتوانیم انتخابات شکوهمند داشته باشیم و همچنین سلامت مردم هم حفظ شود.
وی با تأکید بر اینکه ما همچنان باید بگوییم تا پایان امسال حداقل، همه باید سبک زندگی جدیدی را که آغاز کردیم باید آن را حفظ کنیم، بیان کرد: تلاش ما این است که واکسنها در روزهای آینده با شرایط بهتری مردم از آنها استفاده کنند. بیش از پنج میلیون واکسن توزیع شده، بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر واکسینه شدند. این رقم همچنان افزایش مییابد.
رئیسجمهور با بیان اینکه این رقم همچنان افزایش مییابد، گفت: امیدوارم کاری بکنیم که ۱۴، ۱۵ میلیون نفری که سالمند بوده و بیمار زمینهای دارند تا پایان خرداد و اوایل تیر واکسینه شوند، قدم بزرگی تا پایان دولت برداشته شده و یک آرامشی برای جامعه ایجاد شود.