پژوهشگر تبریزی در جمع منتخبان جشنواره نشان علمی فرهنگی شهریار
پژوهشگر تبریزی در جمع منتخبان جشنواره نشان علمی فرهنگی شهریار
ششمین جشنواره بین المللی نشان علمی - فرهنگی شهریار با تجلیل از ۱۳ نفر از اساتید برگزیده پنج کشور منطقه همزمان به صورت مجازی و حضوری در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش عصرتبریز، در این آئین، دکتر فرشبافیان بعنوان دبیر جشنواره گزارشی از ادوار مختلف و اهداف این برنامه بیان نمود و جشنواره بین المللی نشان علمی – فرهنگی شهریار را گامی در راستای دیپلماسی فرهنگی و ایجاد همگرایی بین اساتید و فعالان فرهنگی کشورهای اسلامی و همجوار به منظور کمک به تحقق تمدن نوین اسلامی توصیف نمود. سپس دکتر نصرالله زاده رئیس دانشگاه تبریز، برگزاری این جشنواره را گامی موثر در جهت ایجاد وحدت و وفاق بین اساتید و نخبگان علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه توصیف نمود. دکتر نصرالله زاده با اشاره به برخی مفاخر تبریز در زمینه های مختلف علمی و ادبی، به توصیف جایگاه رفیع استاد شهریار در کشورهای مختلف پرداخت و در پایان بر آمادگی دانشگاه تبریز به منظور گسترش همکاری های علمی و فرهنگی با دانشگاه های مختلف منطقه تاکید نمود.

در بخش دوم برنامه؛ برگزیدگان ششمین جشنواره بین المللی نشان علمی – فرهنگی شهریار که توسط کمیته علمی شایسته دریافت لوح، مدال و هدیه جشنواره شناخته شده بودند به بیان دیدگاه ها و مطالب خود پرداختند.

حسن گلی پژوهشگر ارشد روابط ایران و کشورهای حوزه قفقاز که به علت حدود دو دهه فعالیت علمی، فرهنگی و دیپلماتیک در راستای تقویت روابط ایران و کشورهای حوزه قفقاز، ارائه مقالات علمی، برگزاری همایش‌های متعدد و تدوین کتب مرتبط، منتخب این جشنواره گردیده، در سخنان خود با اشاره به تقارن زمانی برگزاری این جشنواره با ایام سالگرد درگذشت فیلسوف بزرگ شرق علامه محمد تقی جعفری و سردار ملی ستارخان، از آنان بعنوان نمادهای قدرت علمی – فلسفی و شجاعت و غیرت دینی ایرانیان یاد نمود و جمله معروف ستارخان در برابر کنسول روس را برگ زرین مردم آذربایجان در پاسداشت فرهنگ شیعی و ملی ایران توصیف کرد.

در ادامه حسن گلی اظهار داشت: تمدن نوین اسلامی بعنوان چشم انداز ترسیمی مقام معظم رهبری از یک سو به گذشته پر افتخاری که ایران و اسلام در قله های علم و تمدن قرار داشتند نگاه می کند و از سوی دیگر به آینده وعده داده شده برای مسلمانان و جبهه حق نظر دارد که البته رسیدن به آن و تحقق تمدن نوین اسلامی اقتضائات و الزاماتی دارد که توجه به کشورهای اسلامی و پیرامونی و همگرایی با آنها بر اساس اصول اسلامی و انسانی از جمله این الزامات محسوب می شود و در این راستا دیپلماسی عمومی و مخصوصا دیپلماسی علمی و فرهنگی بایستی مد نظر نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور در حوزه سیاست خارجی قرار گیرد.

گلی با تاکید بر نقش دانشگاه تبریز در تحکیم روابط با کشورهای پیرامونی افزود: همایش هایی مانند همایش بین المللی قفقاز در بستر و همایش بین المللی قره باغ که طی سال‌های گذشته در این دانشگاه برگزار گردید در همین راستا بود و تشکیل موسسه مطالعات قفقاز در دانشگاه تبریز در بیانیه پایانی همایش بین المللی قفقاز در بستر تاریخ که پاییز ١٣٨٨ برگزار شد، مورد تاکید قرار گرفته بود که خوشبختانه این موسسه در حال حاضر با گستره وسیع تری در حال فعالیت است که بایستی قدر دان زحمات دکتر فرشبافیان رئیس این موسسه باشیم.

برگزیده ششمین جشنواره بین المللی نشان علمی – فرهنگی شهریار با اشاره به ایام سالگرد جنگ ۴۴ روزه قره باغ، به تلاش‌های مستمر کشورمان در راستای حمایت از کشور مسلمان جمهوری آذربایجان اشاره کرده و اظهار داشت: موفقیت مردم جمهوری آذربایجان در آزاد سازی بخش‌هایی از اراضی اشغالی مخصوصا آزادی شوشا بعد از بیانات ١٧ ربیع مقام معظم رهبری اسباب خشنودی مردم مسلمان ایران گردید که البته بعد از آن دشمنان مشترک مسلمانان ایران و آذربایجان در صدد ایجاد تفرقه و اختلاف هستند که لازم است کشورهای منطقه قفقاز با عقلانیت و دوراندیشی بیشتری سیاست خارجی خود را تنظیم کنند.

بعد از سخنان برگزیده ایرانی ششمین جشنواره بین المللی نشان علمی – فرهنگی شهریار؛ سایر برگزیدگان این جشنواره از کشورهای عراق، جمهوری آذربایجان، جمهوری گرجستان و ترکیه نیز در سخنان خود با تشکر از زحمات متولیان برگزاری این آئین بر اهمیت دانشگاه تبریز و تاثیرگذاری اینگونه برنامه ها در افزایش وفاق و اتحاد اسلامی تاکید نمودند. گفتنی است در این نشست، یاد استاد فقید رحیم نیکبخت بعنوان منتخب دریافت نشان علمی – فرهنگی شهریار گرامی داشته شد و فرزند این استاد فقید سخنانی پیرامون کارکردهای علمی استاد نیکبخت در عرصه های ادبیات آئینی ایران، دفاع مقدس و ادبیات آذربایجان بیان نمودند.

در پایان این آئین لوح و تقدیر، مدال و هدیه نفیس جشنواره توسط دکتر نصرالله زاده به نمایندگی از همه برگزیدگان جشنواره به حسن گلی اهداء گردید و مقرر شد هدایای سایر نفرات به رایزنی های فرهنگی ایران در کشورهای همسایه ارسال شود تا به منتخبین جشنواره تقدیم گردد.