شهر تبریز امسال برای دومین سال متوالی میهمان لاله هاست، سال گذشته ۵۰۰ هزار بوته گل لاله در محدوده پارک تاریخی ائل گلی تبریز و امسال نیز ۲ میلیون بوته گل لاله با ۲۲ بیش از نوع در شهر تبریز کاشته شده است.

عصرتبریز: گل های زینتی در همه دنیا جلوه خاصی به شهر می بخشند و یکی از جاذبه های طبیعی شهرها به حساب می آیند.
به گزارش شهریار، در بسیاری از شهرها نیز به عنوان یک پتانسیل گردشگری به حساب می‌آیند و سالانه تعداد قابل توجی گردشگر برای دیدن زیبایی گل ههای زینتی به آن شهر سفر می کنند.

کشور هلند یکی از کشورهایی است که به دلیل جاذبه و زیبایی گل‌هایش همه ساله گردشگران بسیاری را جلب می کند.
در کشورمان نیز گچسار در نزدیکی کرج و محلات از جمله شهرهایی هستند که در زمان شکوفایی گل هایشان ، مقصد گردشگری بسیاری از تورهای گردشگری می شوند.
باغ گل محلات دارای حدود۳۰۰مجموعه گلخانه است که یکی از اماکن توریستی به شمار می رود. این شهر آرامیده در آغوش گل ها زرد میخک و شقایق های سرخ وحشی؛ “محلات” از توابع استان مرکزی، به دلیل شهرتش در پرورش گیاه زینتی به “هلند ایران” معروف شده است.
شهر گچسار نیز در زمان شکوفایی لاله هایش بیش از ۳۰۰ هزار نفر گردشگر را به خود جذب می کند.

لاله از دیرباز در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد و ایرانی ها همواره علاقه خاصی به لاله چه از نوع وحشی و چه از نوع هلندی و گلخانه ای نشان داده اند.
شهر تبریز امسال برای دومین سال متوالی میهمان لاله هاست ، سال گذشته ۵۰۰ هزار بوته گل لاله در محدوده پارک تاریخی ائل گلی تبریز و امسال نیز ۲ میلیون بوته گل لاله با ۲۲ بیش از نوع در شهر تبریز کاشته شده است.
گونه گل لاله به دلیل با دوام بودن در برابر سرما یکی از بهترین گونه گل‌های زینتی برای آب و هوای سرد و کوهستانی تبریز است.
پیاز گل لاله نه تنها از بین نمی رود بلکه با گذشت زمان در زیر خاک تکثیر می شود و دو برابر افزایش می یابد و از این رو بسیار مرقون به صرفه است.
از این رو نه تنها هزینه محسوب نمی‌شود بلکه می توان به عنوان یک سرمایه گذاری در حوزه شهری به این مقوله نگاه کرد.

امسال بیش از ۲ میلیون بوته گل لاله در نقاط مختلف شهر تبریز کاشته شده است و این گل های زینتی، زیبایی اماکن تاریخی را دوچندان کرده است.
موزه قاجار، عمارت شهرداری، پارک تاریخی ائل گلی از جمله اماکن تاریخی هستند که با رسیدن بهار زیباتر شده‌اند.
با توجه به اینکه سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار انواع گل و گیاهان زینتی در دنیا تولید و مورد داد و ستد قرار می گیرد سهم کشورمان
از این بازار بزرگ تنها یک و ۲ دهم درصد است و با توجه به این آمار به این نتیجه می رسیم که به این موضوع مهم باید توجه ویژه ای داشته باشیم تا هم به کسب درآمد از راه گل های زینتی برسیم و هم در سایه گل های زینتی از راه جذب توریست کسب درآمد کنیم.
لاله های تبریز در بهار امسال سر از خاک بیرون آورده‌اند و به شهروندان و گردشگران این شهر سلامی بهاری می‌دهند. چه زیبا می شود شهر با لاله‌های رنگینش…
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تبریز نیز در گفت و گویی گفته است: با توجه به شرایط مساعد هوای کلانشهر تبریز برای کاشت و پرورش گل لاله تلاش داریم که با کاشت دو میلیون پیاز این گل در سطح شهر و میدان های اصلی آن هزینه کاشت گل های گران مثل شب بود را کاهش داده و جلوه ای نو و تازه به آن ببخشیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: با ادامه روند کاشت لاله ها در شهر تبریز تا سال ۲۰۱۸ این شهر به شهر لاله ها تبدیل می شود و با شهری مملو از زیبایی میزبان گردشگران در سال ۲۰۱۸ خواهیم بود.
با ادامه این روند انتظار می رود جاذبه تبریز برای گردشگران در فصل رویش لاله ها افزایش یابد و شاهد رونق بخش گردشگری در فصل بهار باشیم.
نگارنده: ندا فرشباف