به گزارش عصرتبریز، جواد پورلک در گفتوگو با خبرنگار عصرتبریز با اشاره به تشخیص دیر هنگام سرطان پستان در آقایان اظهار کرد: بیشتر آقایان توده پستان را با بیماریهایی همانند بزرگی غیرطبیعی پستان اشتباه میکنند؛ از این رو معمولا دیر تشخیص داده میشود و هنگام تشخیص معمولا استیج بالا بوده و به دلیل اینکه بافت چربی پستان در آقایان وجود نداشته و نفوذ پستان مثل بانوان مشاهده نمیشود در نتیجه بیشتر مواقع به عمق نفوذ کرده و عظلات را میگیرد.
وی، بهترین درمان برای سرطان سینه در آقایان را جراحی رادیکال عنوان کرد و افزود: شیمی درمانی و حتی رادیوتراپی نیز در درمان موثر هستند؛ چراکه شانس متاستاز (پیشرفت بیماری) در آقایون بیشتر است.
وی متذکر شد: سرطان پستان در آقایان نیز از نظر طول عمر با بانوان یکی بوده و اکثرا سالهای سال بدون هیچ عارضهای زندگی میکنند.
این جراح عمومی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ژن در کانسرهای پستان تاثیر دارد، اظهار کرد: سرطانهای رحم، پستان، تخمدان بیشتر به صورت فامیلی بوده و معمولا در کسانی که مادر و یا مادربزرگ دچار سرطان هستند، امکان مبتلا شدن وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه مشخص شود، بیمار از نظر ژنتیکی آیا به سرطان مبتلا میشود یا نه، باید آزمایشات مولکولار انجام گرفته و برخی ژنها زیر دستگاه مخصوص بررسی شود.
وی در ادامه در خصوص جراحی بیماران سرطانی نیز گفت: قبل از جراحی پستان، ابتدا بیمار شیمی درمانی شده سپس جراحی انجام میگیرد و بعد مجددا شیمی درمانی میشود.
پورلک ادامه داد: بیمار سرطان باید شش تا هشت جلسه بعد از عمل جراحی به صورت کامل شیمی درمانی شود و بعد در صورت نیاز ممکن است دو مرتبه نیز رادیو تراپی شوند، ولی تعداد این دفعات بستگی به جواب اسکن بیمار و آزمایشات مکرر که در طول بیماری انجام میگیرد، دارد و تا زمانی که مطمئن شویم، جای دیگری نیز سرطان ریشه نداده ادامه مییابد.
وی با بیان اینکه شیمی درمانی درمان کمکی بوده و بسیار نادر است در حین شیمی درمانی بیمار جان خود را از دست دهد، گفت: معمولا بیمارانی شیمی درمانی میشوند که تحمل آن را داشته باشند، اگر مریضی بدحال باشد و یا متاستاژهای زیادی داشته باشد، دیگر نیازی به شیمی درمانی ندارد و بسیار نادر است که در حین شیمی درمانی مریض جان خود را از دست بدهند.
- خبرنگار: آیتک اسماعیل زاده