۱۰ پایگاه خبری آذربایجان‌‌شرقی در جمع ۱۰۰ پایگاه برتر کشور قرار دارد
۱۰ پایگاه خبری آذربایجان‌‌شرقی در جمع ۱۰۰ پایگاه برتر کشور قرار دارد
معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: طبق آخرین رتبه‌بندی پایگاه‌های خبری کشور، ۱۰ پایگاه خبری استان در جمع ۱۰۰ پایگاه برتر کشور قرار دارد که آمار قابل توجهی در حوزه رسانه است.

به گزارش عصرتبریز، حسن گلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران تعداد رسانه‌های ثبت شده دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کشور را ۱۲ هزار و ۹۷۸ رسانه اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۵۳۳ رسانه ثبت شده مجوزدار در آذربایجان‌شرقی فعالیت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: از این تعداد، ۲۰۶ رسانه مکتوب (چاپی) که ۱۸ رسانه روزنامه، ۴۷ هفته‌نامه و بقیه به صورت ۲ هفته‌نامه، ماهنامه، فصلنامه و سالنامه فعالیت می‌کنند.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ۲۵۴ پایگاه خبری دارای مجوز و ۷۳ رسانه الکترونیک غیربرخط در استان فعالیت می‌کنند، افزود: به لحاظ کمی بعد از استان تهران دومین استان دارای رسانه هستیم اما به لحاظ سرانه (به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ) ۱۳ رسانه داریم که رتبه یازدهم کشور را داریم.

گلی، با اشاره به جایگاه رسانه‌های آذربایجان‌شرقی در کشور از کسب رتبه ۱۷ یکی از پایگاه‌های خبری استان در کشور در جشنواره اخیر رسانه‌های کشوری خبر داد و گفت: این پایگاه که در رتبه‌بندی اخیر بعد از ۱۶ پایگاه برتر که همگی از تهران هستند، در رده‌بندی استانی نیز رتبه اول پایگاه برتر خبری را دارد.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان‌شرقی با اشاره به نحوه انتشار آگهی‌های دولتی در نشریات استان، اظهار کرد: ترتیب انتشار آگهی در بین نشریات کاملا عادلانه و براساس نظم است و در این راستا سال گذشته ۱۱ میلیارد و ۳۷ میلیون و ۶۳۸ هزار تومان هزینه آگهی‌های منتشر شده در نشریات می‌باشد.

گلی، همچنین در مورد نحوه برخورداری نشریات از یارانه حمایتی دولت، اعلام کرد: یارانه‌ها از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد بر اساس رتبه‌بندی نشریات به صورت نقدی و کاغذ یارانه‌ای اعطا می‌شود که در این راستا سال گذشته ۶۱۶ میلیون تومان یارانه در ۲ نوبت به نشریات استان واریز شد.

وی صدور مجوز برای فعالیت رسانه‌ها را جزو وظایف ذاتی فرهنگ و ارشاد اسلامی و در حیطه تخصص این نهاد دانست و خاطرنشان کرد: اگرچه مجوز فعالیت رسانه‌ها تاریخ انقضا ندارد، اما طبق قانون هر رسانه‌ای که ۶ ماه متوالی فعالیت نکند، شامل ماده ۱۶ شده و سلب مجوز می‌شود.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی صدور مجوز انتشار نشریه را به صورت الکترونیکی عنوان کرد و افزود: متقاضیان دریافت مجوز نشریه تمام مدارک و مستندات خود را در سامانه جامع رسانه‌های کشور بارگذاری می‌کنند و پس از بررسی مدارک و در صورت داشتن صلاحیت پروانه فعالیت صادر می‌شود.

گلی در مورد نحوه واگذاری امتیاز یک رسانه به غیر نیز گفت: این افراد نیز طبق همان روش کسب مجوز از طریق ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی باید اقدام کنند.

  • منبع خبر: ایرنا