به گزارش عصرتبریز، سعید جعفری راد، در نشست خبری خود با اصحاب رسانهبا بیان اینکه دکل مخابراتی این پاک در مهر امسال افتتاح شد، افزود: بر این اساس عملیات اجرایی پروژه رمپ دسترسی به مجتمع عصر انقلاب پارک علم و فناوری استان از آزادراه تبریز – سهند نیز از اوایل دی ماه امسال آغاز شده است.
وی با تاکید بر اینکه برای اجرای این پروژه، ۱۸ میلیارد از مصوبات سفر ریاست جمهوری تخصیص پیدا کرده است، عنوان کرد: ۱۰ میلیارد نیز با دستور استاندار فقید آذربایجان شرقی و از منابع استانی از سوی سازمان برنامه و بودجه اختصاص یافته است.
جعفری راد خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه پیمانکار این طرح مشخص شده است، عملیات اجرایی اغاز شده و اکنون زیرسازی مسیر رفت از آزادراه به سمت مجتمع صورت گرفته و مسیر برگشت از عصر انقلاب به سمت تبریز در حال آماده سازی است.
رئیس پارک علم و فناوری استان افزود: در تلاش هستیم تا این پروژه نیز در اواخر اسفند امسال به بهره برداری برسد.
وی با اظهار به اینکه ۳.۲ همت در قالب امضای توافقنامه برش استانی با معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری به پارک علم و فناوری استان اختصاص یافته است بیان کرد: بیشترین میزان توافقنامه در بین پنج استان امضا کننده توافقنامه در این معاونت مربوط به آذربایجان شرقی است.
جعفری راد ادامه داد: مرحله اول واریز آن به میزان ۱۰ میلیارد شامل ۵ میلیارد از محل منابع استانی و ۵ میلیارد دیگر نیز از محل اعتبارات معاونت علمی رییس جمهوری در حال واریز است.
او ضمن اشاره به اینکه این اعتبار برای ایجاد سوله کارگاهی در مجتمع عصر انقلاب هزینه می شود، تاکید کرد: به محض واریز این مبلغ، عملیات اجرایی این سوله آغاز خواهد شد.
رییس پارک علم و فناوری استان خبر داد: پارک علم و فناوری استان در شمال غرب کشور به عنوان ارزیاب کننده شرکت های متقاضی دانش بنیان انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه در این راستا، عملیات ارزیابی پنج شرکت مستقر در پارک آغاز شده است، افزود: در راستای تکمیل سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رتبه اول را کسب کردهایم.
جعفریراد گفت: برگزاری نمایشگاه رینوفست (دانش آموزی) برای اولین بار و ایجاد مرکز رشد مشترک با دانشگاه هنر اسلامی تبریز از جمله اقدامات پارک علم و فناوری استان است.
وی با تاکید بر اینکه پارک علم و فناوری استان به عنوان دبیرخانه وقف فناوری انتخاب شده است، ابراز کرد: خیران علاقه مند به سرمایه گذاری در حوزه فناوری حاضر شده و در این راستا زمینی به مساحت پنج هزار مترمربع در محدوده تبریز برای سرمایه گذاری آنان اختصاص یافته است که در این زمین برج فناوری در ۱۱ طبقه و با مشارکت دانشگاه تبریز، پارک علم و فناوری و خیران احداث می شود.
رییس پارک علم و فناوری استان ضمن اشاره به وجود ۲۴ مرکز رشد مشترک در سطح استان، ادامه داد: از این تعداد، ۱۷ مرکز در شهرستان های مختلف مانند مراغه، میانه، مرند، هشترود، اهر و ورزقان فعال بوده و بر همین اساس استان ما از نظر تعداد مرکز رشد شهرستانی در سطح کشور رکوردار است.
او گفت: پردیس علم و فناوری مشترک پارک علم و فناوری و شرکت شهرک های صنعتی استان نیز در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار در شهرک صنعتی بعثت تبریز احداث می شود.
جعفری راد ادامه داد: مجوز اولیه احداث پردیس علم و فناوری، از وزارت علوم اخذ شده است.
وی با اشاره به اینکه به شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری واقع در پردیس، فضای کارگاهی واگذار می شود، اظهار کرد: در پردیس، تمام مزایایی که در زون تخصصی پارک علم و فناوری وجود دارد، به این شرکت ها تعلق می گیرد.
رییس پارک علم و فناوری استان، از افزایش ۳۰ درصدی تعداد شرکت های دانش بنیان پارک در سه ماهه سوم سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
جعفری راد افزود: حضور پارک در نشست توانمندسازی جوانان از طریق اقتصادی دیجیتال سازمان شانگهای، برگزاری جشنواره های صنعت، کشاورزی و باغداری و برگزاری نخستین رویداد صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد(ص) ویژه شمال غرب کشور از فعالیت های این پارک در سطح استان است.
او ضمن تاکید بر اینکه ۴۵۰ میلیارد اعتبار در سفر ریاست جمهوری به این استان در حوزه امور فناورانه اختصاص یافته بود، گفت: از این مقدار حدود ۲۰۰ میلیارد سهم پارک علم و فناوری استان است.
وی با عنوان اینکه تاکنون تنها سه درصد از سهم پارک علم و فناوری استان در این سفر اختصاص یافته است بیان کرد: از اعتبارات تملک دارایی های استان، حدود ۵۰ درصد تخصیص یافته است.
رئیس پارک علم و فناوری استان با اظهار اینکه نسبت به افزایش بودجه سال جاری پارک علم و فناوری، تلاش بر این است تا این بودجه در قالب تسهیلات اعطایی به شرکت های مستقر در پارک اختصاص یابد، ادامه داد: شرکت ها پس از سه سال از دریافت این تسهیلات با کارمزد چهار درصد، اقساط آن را پرداخت می کنند.
جعفری راد از صادرات فناورانه این شرکت ها در سال گذشته به میزان ۹ میلیون دلار خبر داد، و گفت: پیش بینی میشود تا پایان سال جاری، میزان صادرات محصولات فناورانه شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان به بیش از ۹ میلیون دلار افزایش یابد.
او عمده محصولات فناورانه صادراتی استان را شامل بردهای الکترونیکی، قیرهای رنگی، عملکردی و کارکردی خاص و ماشین آلات پیشرفته دانست و افزود: هم اکنون، حدود ۱۱۵ شرکت دانش بنیان در استان وجود دارد و این آمار روز به روز افزایش مییابد.