نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بدون حضور نمایندگان مجلس
نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بدون حضور نمایندگان مجلس

برگزاری نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با حضور تعدادی از نمایندگان علی الخصوص نمایندگان کمیسیون اقتصادی، کمیسیون عمران، صنایع و معادن می توانست نتایج بهتر و موثرتری داشته باشد.

عصر تبریز: با پایان یافتن مذاکرات هسته ای تحت عنوان «برجام»، یکی از مهم ترین مفاهیم شکل گرفته در ادبیات سیاسی ایران، «فضای پسابرجام» است.

با انتخاب شعار سال جدید از سوی مقام معظم رهبری «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، که راهبرد سیاست داخلی و خارجی کشور را تعیین می کند، فضای پسابرجام نیز تحت شعاع آن قرار گرفته و با میزان عمل به این شعار سنجیده و ارزیابی می شود. در همین راستا برخی صاحب نظران و کارشناسان، اقدامات دولت یازدهم همچون، «کاهش نرخ سود تسهیلاتی» جهت تشویق و ترغیب سرمایه گذاران داخلی به تولید و وعده آقای دکتر جهانگیری معاون محترم ریاست جمهوری، در جشنواره ملی امتان مبنی بر «حمایت از کارآفرینان» را در راستای اقتصاد مقاومتی مورد بررسی و تحلیل قرار می دهند.

در سطح استانی نیز می توان نشست اخیر «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و کمیته رفع موانع تولید و اشتغال» در شهرستان مرند را که با حضور استاندار محترم تشکیل یافت را در چارچوب اقدام و عمل بر اقتصاد مقاومتی تعبیر و ارزیابی کرد. بدون شک حل مشکلات عدیده واحدهای صنعتی در سطح استان از عهده یک دستگاه اجرایی خارج بود و نیاز یک همکاری و تصمیم گیری دسته جمعی است. بنابراین بهتر است با هماهنگی های لازم این جلسات و نشست ها با حضور نمایندگان استانی در مجلس نیز توام باشد. برگزاری نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با حضور تعدادی از نمایندگان علی الخصوص نمایندگان کمیسیون اقتصادی، کمیسیون عمران، صنایع و معادن می توانست نتایج بهتر و موثرتری داشته باشد. در این راستا مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی در قالب کمیسیون‌های تخصصی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی می تواند در جلسات مختلف استانی حضور داشته و در راستای حل مشکلات و معضلات مختلف تصمیم گیری لازم را به عمل آورد.

مجمع نمایندگان با اقداماتی اینچنینی می تواند رویکرد و رفتار برخی از نماینده های محترم که بر خود کارکردی فراتر از حوزه‌های انتخابیه قائل اند، را تبدیل به یک فرهنگ عمومی میان نمایندگان و دیگر مسئولان استانی کنند و بیشترین نقش را در اصلاح این طرز فکر رایج میان برخی نمایندگان، که خود را صرفا مسول رسیدگی به مشکلات حوزه انتخابیه خود می دانند، داشته باشد.

همکاری و هماهنگی میان مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی با بالاترین دستگاه اجرای استان (استانداری) می تواند نمونه عینی همکاری میان قوه مجریه و مقننه در سطح استانی باشد. بدون شک پیگیری اجرا پروژه‌های بزرگ همچون راه‌آهن میانه ـ تبریز، رسیدگی به وضعیت دریاچه اورمیه، کسب بودجه ویژه برای تبریز به عنوان شهر گردشگری جهان اسلام در  ۲۰۱۸، انتقال آب ارس، کارخانه نفلین سینیت سراب، صنایع تبدیلی مس سونگون، الیاف شیشه مرند، حل مشکلات واحدهای صنعتی نظیر ماشین سازی، تبریز کف و… نیازمند یک هماهنگی و همکاری دسته جمعی میان مسئولان مختلف استانی است.

رحمت مهدوی، دانش آموخته ارشد علوم سیاسی