به گزارش عصرتبریز، جواد دباغ، در آیین انعقاد قرارداد ساخت دستگاه سورتینگ هوشمند مرسولات پستی، شرکت دانش بنیان بینا صنعت ویرا، با اشاره به ضرورت تغییر مسیر شرکتها برای حفظ موجودیت و حرکت به سمت پیشرفت گفت: شرکتها برای حفظ بقای خود باید به توسعه فناوری و هوشمندسازی روی آورند. این مسیر، تنها راه باقیماندن در رقابت و ارائه خدمات بهتر به مردم است.
وی افزود: شرکت ملی پست در این حوزه گامهای مؤثری برداشته و هوشمندسازی را در دو بُعد اصلی دنبال کرده است: نخست، هوشمندسازی خدمات پستی که به مشتریان ارائه میشود و دوم، هوشمندسازی فرآیندهای پستی در داخل مجموعه.
دباغ اظهار کرد: طی ششماهه نخست سال ۱۴۰۲، کلیه خدمات پستی و احراز مکانی بهصورت الکترونیکی ارائه شد. این اقدام، دسترسی سریعتر و آسانتر را برای ارگانها فراهم کرد. همچنین، اطلاعات مورد نیاز برای بهرهمندی از این خدمات به دستگاههای مرتبط نیز ارائه شده است.
سرپرست پست استان آذربایجان شرقی، توضیح داد: با هدف توسعه بیشتر، در روزهای آینده شاهد انعقاد تفاهمنامهای با بانکها خواهیم بود تا این خدمات گستردهتر شود. از سوی دیگر، پروژههای بزرگی همچون اپلیکیشن قبول مرسولات پستی در دستور کار قرار دارد که بهزودی فراگیر خواهد شد. این اپلیکیشن در راستای سیاست “هر خانه یک دفتر پستی” طراحی شده است تا مردم بدون نیاز به حضور فیزیکی در دفاتر پستی بتوانند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. این طرح در روزهای آینده رونمایی خواهد شد.
وی در ادامه به ساخت دستگاه سورتینگ بهعنوان یکی از مهمترین پروژههای شرکت ملی پست اشاره کرد: این دستگاه که فرآیند آمادهسازی و رهسپاری مرسولات را متحول میکند، از اواسط سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار گرفته و در نمایشگاه رینوتکس، فراخوان ساخت این دستگاه ارائه شد و با همکاری شرکت “بینا صنعت ویرا”، توانستیم پس از دو سال مطالعات و تحقیقات طاقتفرسا، به مرحله انعقاد قرارداد ساخت دستگاه برسیم.
سرپرست پست استان آذربایجان شرقی، تأکید کرد: این پروژه یکی از بزرگترین تحولات در حوزه پست کشور است. مراحل ساخت دستگاه بر اساس نیازهای واقعی شبکه پستی کشور طراحی شده و تعریف نیازهای بومی استان نیز از دیگر مراحل مهم این پروژه بود. به امید خدا، دستگاه سورتینگ جدید پس از رفع ایرادات احتمالی، در اواسط بهمنماه وارد مرحله تست و در اوایل سال آینده با حضور وزیر ارتباطات بهطور رسمی افتتاح خواهد شد.
دباغ، در ادامه گفت: در حال حاضر، در کل کشور تنها پنج دستگاه سورتینگ فعال است که تمامی آنها از طریق واردات و مونتاژ وارد شدهاند. ساخت این دستگاه در داخل کشور، تحولی بزرگ و انقلابی در صنعت پست خواهد بود.
وی عنوان کرد: هدف از طراحی این دستگاه، کاهش نیروی انسانی نیست، بلکه جابهجایی نیروها در جهت ارائه خدمات بهتر به مردم است. این اقدام میتواند الگویی برای دیگر استانها باشد و نشاندهنده توانمندی ایران در حوزه فناوری و بومیسازی تجهیزات پیشرفته است.
همچنین به هزینههای این پروژه اشاره کرد و گفت: مبلغ مورد نیاز برای اتمام این پروژه در قالب خرید خدمات در بازه چندساله تأمین خواهد شد. این اقدام، قدم بزرگی برای آینده صنعت پست کشور محسوب میشود.
صادقیپور در پایان تأکید کرد: تمامی چشمها در وزارت ارتباطات به این پروژه دوخته شده است و امیدواریم این دستاورد، انقلابی در فرآیندهای پستی کشور ایجاد کند.
در ادامه رئوف، رئیس هیئتمدیره شرکت دانشبنیان بینا صنعت ویرا، در سخنانی درباره دستاورد جدید این شرکت گفت: پست، از دیرباز تا امروز، نقش مهمی در ارتباطات و انتقال مرسولات داشته و دستگاه سورتینگ هوشمند مرسولات پستی که نتیجه فرآیند تحقیق و توسعه شرکت ماست، تحولی اساسی در این حوزه ایجاد خواهد کرد. این دستگاه در سطح استان و بر اساس مطالعات و تحقیقات گسترده از کشورهای مختلف طراحی شده است و قابلیت اجرایی بالایی دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: در طی این فرآیند، چالشها بهسادگی شناسایی شدند. بر اساس تحقیقات انجامشده از سیستمهای پیشرفته کشورهای مختلف مانند چین، آلمان، آمازون و سایر شرکتهای مطرح، متوجه شدیم که اغلب آنها از این سیستم استفاده میکنند. ما در شرکت بیتا صنعت، نهتنها این سیستم را پیادهسازی کردیم، بلکه آپشنها و امتیازاتی را به دستگاه اضافه کردیم که قابلیت رقابت در سطح جهانی را فراهم میکند.
رئوف درباره جزئیات فنی این دستگاه افزود: طراحی و ساخت دستگاه سورتینگ، پس از دو سال تحقیق و انجام تستهای مختلف، آغاز شد. در این دستگاه از هوش مصنوعی برای حل مشکلاتی همچون عدم خوانایی بارکد استفاده کردهایم. همچنین، ابعادبرداری دقیق مرسولات و بهکارگیری نرمافزارهای پیشرفته از جمله ویژگیهای این دستگاه است. یکی از مزایای آن، امکان استفاده از کد QR بهجای بارکد است که سرعت عملکرد دستگاه را افزایش داده است.
وی توضیح داد: آپشنهای اضافهشده شامل خوانش بارکد از شش وجه مرسوله است که باعث افزایش دقت و سرعت دستگاه شده و توان عملیاتی آن را به ۴۰۰۰ مرسوله در ساعت رسانده است. طراحی ماژولار دستگاه نیز امکان توسعه و بهروزرسانی را بهسادگی فراهم میکند. همچنین قابلیت مغایرتگیری سنتی وزن به دستگاه اضافه شده است.
رئوف به دیگر امکانات دستگاه اشاره کرد: از سیستم ابعادبرداری برای اندازهگیری حجم مرسولات پیش از آمادهسازی استفاده کردهایم. این ویژگی به ما امکان میدهد که قبل از ارسال، گزارش دقیقی از نوع وسیله نقلیه موردنیاز برای حمل مرسوله تهیه کنیم. بهعلاوه، دستگاه به یک داشبورد مدیریتی آنلاین مجهز شده است که بهصورت لحظهای، تعداد مرسولات وارده و صادره را نمایش میدهد.
وی ادامه داد: در بخش نرمافزاری نیز، نوع بسته و وزن آن بهطور دقیق مشخص میشود. این قابلیت، فرآیند تصمیمگیری درباره مسیر مرسوله را تسهیل میکند. بهعنوان مثال، بستههای زیر دو کیلوگرم به یک سمت دستگاه و بستههای بالای دو کیلوگرم به سمت دیگر ارسال میشوند. این ویژگی نهتنها سرعت تفکیک را افزایش میدهد، بلکه از آسیب به مرسولات جلوگیری میکند.
رئوف در پایان تأکید کرد: این دستگاه، یک انقلاب در صنعت پست کشور بهشمار میرود. تمام مراحل طراحی و ساخت آن با تکیه بر دانش بومی انجام شده است و برای نخستینبار، ایران توانسته دستگاهی با این سطح از فناوری و قابلیت را تولید کند. ما به آینده این صنعت امیدواریم و معتقدیم که این دستاورد، نقطه عطفی در خدمات پستی خواهد بود.