از ۱۵۰ میلیون جفت کفش تولیدی کشور ۶۰ درصد آن در تبریز تولید می شود، اما این صنعت با تمام سابقه درخشانش این روزها حال و روز خوشی ندارد.
عصر تبریز: دکتر محمد کلامی استاد دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با عصر تبریز گفت: کیف و کفش تبریز از دیرباز به عنوان برند کشور ایران مطرح بوده است، در استان آذربایجان شرقی بیش از ۴۰ هزار نفر در این صنعت شاغل می باشند و از ۱۵۰ میلیون جفت کفش تولیدی کشور ۶۰ درصد آن در تبریز تولید می شود می شود، اما این صنعت با تمام سابقه درخشانش این روزها حال و روز خوشی ندارد و گویا عوامل متعددی دست به دست هم داده اند تا این میراث گران بها به رکود کشیده شود.
وی افزود: تولید کنندگان کفش تبریز دلایل افول این صنعت را کمبود مواد اولیه به ویژه پوست به علت صادارت آن، مشکلات گمرکی، امور مالیاتی و واردات کیف و کفش چینی می دانند.
محمد کلامی گفت: اما سوال این است آیا آنها تنها دلیل افت صنعت کفش است؟ سوال این است اگر چین توان تخریب بازار ایران را دارد چرا چنین قدرتی را در بازار کفش کشور همسایه ترکیه ندارد؟ تنوع طرح و زنگ چه جایگاهی را در صنعت استان دارد؟ تنوع قیمتی کفش تبریز برای مصرف کننده داخلی تا چه میزان مورد توجه قرار می گیرد؟ جواب به این دو سوال تا حد زیادی می تواند توجه گر رکود بازار کفش باشد.
کفش تبریز و تولید کنندگان آن تا چه اندازه توانسته اند بین خواسته های مصرف کننده جوان، میان سال و مسن تفاوت قایل شوند؟ اصلا چند درصد از مردم ایران توان خرید کفش دستدوز تبریز را دارند؟ دانش و تکنولوژی روز چه جایگاهی را در صنعت کفش استان دارد؟ بازاریابی پشرفته تا چه اندازه در صنعت کفش مورد توجه قرار می گیرد؟ چند برند معتبر را در چند سال اخیر توانسته ایم در مورد کفش تبریز لااقل در سطح کشوری مطرح کنیم؟
این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد: مدل ایران خودروی نباید به بخش های دیگر اقتصاد ایران سرایت کند و تولید کننده صرفا به حمایتهای دولتی برای فروش عادت کند بلکه باید راهی درست هر چند سخت را طی کند.
کارشناس رادیو اقتصاد خاطرنشان ساخت: تاسیس یک مرکز آموزشی با حضور طراحان بنام از کشور های صاحب سبک در تولید کفش جهت ارتقای دانش طراحی در تبریز، حمایت مالی دولت از تولید کنندگان کفش به منظور ارتقای تکنولوژی تولید برای افزایش سرعت و کیفیت تولید و کاهش هزینه تولید و برندسازی و ایجاد یک نام معتبر جهانی برای کفش تبریز از اصلی ترین راهکارهایی است که جهت بهبود وضعیت بازار کفش تبریز می تواند موثر واقع شود.