بیکاری یک سوم وکلای با تجربه آذربایجان شرقی/ افزایش بی رویه وکلا در استان
بیکاری یک سوم وکلای با تجربه آذربایجان شرقی/ افزایش بی رویه وکلا در استان
رئیس کانون وکلای آذربایجان شرقی از افزایش تعداد کار آموزان وکالت در استان و بیکاری دو سوم وکلای کار آموز در استان آذربایجان شرقی خبرداد.

به گزارش عصرتبریز، حسن فرهودی‌نیا امروز در نشست خود با اصحاب رسانه گفت: تعداد کل وکلای پایه یک در استان ۲ هزار و ۹۱۶ نفر می‌باشد که تعداد کارآموزان فعلی وکلا هم نیز ۶۹۳ نفر هستند.

وی افزود: ۴۹۸ نفر نیز امسال از آزمون پذیرفته شده و در حال طی مراحل ورود به عرصه کارآموزی هستند.

فرهودی در ادامه وکلای پایه یک و کارآموزان را به تفکیک جنسیت بیان کرد و گفت: از بین وکلای پایه یک در استان، ۲ هزار و ۹۱ نفر مرد و ۶۶۸ نفر زن هستند که از بین کارآموزان نیز ۴۲۸ نفر مرد و ۲۶۵ نفر نیز زن هستند.

وی در ادامه در خصوص آمار پرونده‌های وکالت تسخیری و معاضدتی اشاره کرد و افزود«: امسال ۶۲۲ پرونده وکالت تسخیری و ۱۱۰ وکالت معاضدتی در استان توسط وکلا پذیرفته شده است.

فرهودی در ادامه با اشاره به تعداد بالای کارآموزان طی چند ساله گذشته گفت: هر کارآموز طی یک و نیم سال باید تحت حمایت یک وکیل، دوره کارآموزی خود را بگذراند که تعداد بالای کاراموزان در چند سال گذشته، روند آموزش و کاراموزی این تعداد را سخت‌تر و با مشکل مواجه کرده است‌.

وی در ادامه به تخلفات صورت گرفته در بین وکلا در استان اشاره کرد و بیان کرد: تخلفات بسیار معدود وکلا را نباید به حساب تمامی آنان گذاشت.

فرهودی نیا به تعداد شکایات صورت گرفته از وکلا در طول سال‌جاری اشاره کرد و گفت: در خصوص ۷۱۲ پرونده، شکایت‌هایی انجام شده که عمده آن‌ها به دلیل مسائل مالی بوده و در نهاد صلح و سازش، حل شده است.

وی خاطرنشان کرد: در نهایت برای ۱۱۲ فقره پرونده شکایتی، کیفرخواست صادر شده است که در تعدادی از آن‌ها وکیل مقصر شناخته شده و در تعدادی از این پرونده ها وکیل، حکم برائت گرفته است.

فرهودی در پایان یادآور شد: در یک سال گذشته، در مجموع ۱۰ وکیل در استان، تعلیق موقت یا دائم شده اند.

احمد یوسف‌زاده در ادامه نشست خبری امروز اصحاب رسانه در محل کانون وکلای استان بیان کرد: کانون وکلای تبریز به‌ عنوان اولین کانون منفک شده از مرکز بوده که قدمت کانون ما از برخی کشورهای منطقه بالا می‌باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه تمامی حیثیت کانون به استقلال این کانون مربوط میباشد، گفت: صدور پروانه وکالت، اداره ارکان کانون و خود انتظامی آن باید بر عهده خود کانون باشد و بدین ترتیب استقلال آن حفظ خواهد شد و در صورت نقض هر یک از لین موارد، این استقلال زیر سؤال خواهد رفت.

یوسف‌زاده در ادامه به قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار اشاره کرد و افزود: در تصویب این قانون، نهاد وکالت به منزله کسب‌وکار تلقی می‌شود و هشدار صاحب‌نظران را در خصوص آن در نظر نگرفته و معیارهای پذیرش وکیل را تنزل داده شده است.

وی در خصوص افزایش بی‌رویه تعداد وکلا در طی چند سال گذشته گفت: تعداد اعضای ورودی به کانون وکلا در استان، در این سه سال به‌اندازه ۷۰ سال گذشته بوده است.

یوسف زاده در ادامه تعداد کار آموزان جدید را ۶۹۳ نفر عنوان کرده و ادامه داد: با این تعداد جذب بالا، جوانان را به سمت سراب اشتغال‌زایی سوق می‌دهیم.

وی بیان داشت: یک‌سوم وکلای باسابقه استان از معضل بیکاری رنج‌برده و یک‌دوم کارآموزان وکالت در ۶ ماه گذشته، حتی یک پرونده هم نداشته‌اند.

یوسف زاده در پایان، یکی دیگر از معضلات نهاد وکالت را تخریب رسانه‌ای جایگاه وکیل دانسته و خاطرنشان کرد: همچنین بحث در معرض خطر بودن وکلا مطرح بوده و تهدیدات جانی و حیثیتی در این چند سال برای وکلا بیشتر شده است.; گزارش عصرتبریز،