به گزارش عصرتبریز، دبیر رویداد فرهنگی – هنری تابلو فرش سردرود در نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: به میزبانی پایتخت تابلو فرش جهان، سردرود و به پیشنهاد اتحادیه تابلو فرش سردرود رویدادی فرهنگی و هنری در این شهر برگزار خواهد شد که هدف از برگزاری این رویداد توسعه علمی و اجرایی هنر تابلو فرش سردرود و از طرفی برند سازی این هنر ارزشمند در سطح ملی و بین المللی است تا هنرمندانی که در این زمینه قعالیت دارند بتوانند به بهترین نحو امرار معاش کنند.
داود ندیم سردرودی زمان برگزاری این رویداد را ۱۶ تا ۲۴ خرداد ماه عنوان کرده و افزود: این رویداد همراه با هفت بخش جشنواره، متشکل ازنمایشگاه فروشگاه فرش، کنگره علمی به ریاست دانشگاه هنر اسلامی تبریز، جنگ شادی، جشنواره عکس، جشنواره ادبی، جشنواره خط و جشنواره تئاتر با همت شهرداری شورای شهر سردرود، اداره فرش اداره کل صمت و معاونت صنایع دستی اداره میراث فرهنگی و سایر ارگان های مرتبط برگزار خواهد شد.
رئیس شورای سیاست گذاری رویداد تابلو فرش سردرود و امام جمعه سردرود نیز در ادامه خاطرنشان کرد: بافت تابلو فرش فرصتی مغتنم و بستری اساسی برای توسعه مسائل اقتصادی و کارآفرینی است که بسیاری از هنرمندان این خطه از این راه روزی خود را کسب می کنند. دغدغه اصلی من این است که چرا رابطه ای بین این هنر و دانشگاه هنر برقرار نیست؛ به دلیل اینکه این فعالیت یک کار هنری خاص بوده و نسبت به خیلی از رشته هایی که امروز به عنوان واحد درسی در نظر گرفته شده اند مهمتر است و بافت تابلو فرش یک هنر سنتی ایرانی از گذشته تا به امروز بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین جلیلی افزود: از جانب رئیس اتحادیه تابلو فرش سردرود پیشنهادی مبنی بر ضمیمه کردن این اتحادیه بر اتحادیه تبریز مطرح کرده بود که ما مخالفت کردیم زیرا دیدگاه ما نسبت به این موضوع چنین بود که با انجام این کار هویت تابلو فرش سردرود به حاشیه رانده شده و اصالت آن خدشه دار می شود این هنر اصیل تا به امروز در حال پیشرفت بوده اما نباید در پیوند بین این هنر و جوامع علمی خللی وارد آید.
رئیس کنگره علمی رویداد تابلو فرش سردرود و رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز ادامه داد: بحث فرش یکی از مقولات مهم است، ما نیز به لحاظ هنری و از طرفی جایگاه صنعتی در کشور نیازمند رویکرد های جدیدی در حوزه فرش و فرشبافی هستیم، یکی از این مقولات که متناسب با نیاز های روز است موضوع تابلو فرش است که در حوزه فرش به خوبی جایگاه خود را در اقتصاد باز کرده و متناسب با نیاز های روز بوده و جا دارد که در این سال که سال سرمایه گذاری برای تولید است به این هنر و صنعت توجه ویژه ای شود، خوشبختانه استان، شهر تبریز و سردرود در این زمینه پیشتاز هستند و آذربایجان شرقی به حق پایتخت تابلوفرش کشور و جهان است که در یونسکو نیز ثبت شده و جایگاه ویژه ای دارد.
وی افزود: یکی از افتخارات دانشگاه هنر اسلامی تبریز این است که در سطح کشوری تنها دانشگاه دارای دانشکده فرش است که در کشور ۱۴ گروه آموزشی فرش وجود دارد اما از آنجایی که بخشی از اصالت آذربایجان از طریق فرش های آن شناخته می شود استان ما تنها استان دارایاین دانشکده می باشد.
محمدتقی پیر بابایی اظهار داشت: در رشته فرش دانشکده ما در زمینه های علمی با وجود دانشجویان، هیئت علمی و آزمایشگاه های مربوط به این رشته اقدامات مؤثری را میزند. این دانشگاه با توجه به پاره ای از مسائل همچون به روز بودن تابلو فرش، استقبال جامعه و تقاضا و جایگاه ویژه آن در عرصه های بین المللی بصورت پیشرو در این مسئله عمل می کند.
رئیس تحادیه تابلو فرش سردرود نیز عنوان کرد: براساس شواهد تاریخی هنر بافت تابلو فرش بصورت نگاره و تصویر بافی در شهر سردرود قدمتی ۱۰۰ ساله دارد که این امر حدود چهار دهه است که به صورت انبوه از شهر سردرود به همت مجید براتی خارج شده و نه تنها در استان ما بلکه در ۱۸ استان کشور بافنده و تولید کننده دارد.
وی افزود: متاسفانه بدلیل تحریم ها این هنر دچار رکود شده و با توجه به کاهش رغبت افراد کش.ر های خارجی نسبت به خرید فرش های ایرانی می توان گفت که تابلو فرش سردرود در این میدان یکه تازی می کند زیرا همچنان در ۳۰ درصد نمایشگاه های کشر به فروش تابلو فرش های سردرود پرداخته می شود زیرا چه در داخل کشور و یا در خارج کشور هنوز هیچ رقیبی برای تابلو فرش سردرود یافت نشده است.
هادی ابری خاطرنشان کرد: بخش قابل توجه ارزآوری در این حوزه، توسط صادرات مستقیم و آنلاین این اجناس از سمت بازار تبریز به شانگهای و کشور های عربی صورت میگیرد. هرکجا پیشرفتی در هر صنفی باشد مطمئنا همراهی دانشگاه در آن صنف عیان بوده است و ماهم همچنان تلاش میکنیم با برقراری ارتباطی کارآمد ازین ظرفیت به نحو احسن استفاده کنیم.
رئیس دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز اذعان داشت: دانشکده فرش دارای تمامی گرایش های رشته فرش است که به نوبه خود افتخاری برای ما محسوب می شود زیرا تمامی مقاطع تحصیلی از کارشناسی تا دکترا در این دانشکده تدریس خواهند شد.
میرازیی افزود: ین مقاطع تحصیلی نشان دهنده توانمندی هیئت علمی و اساتید این دانشکده است و نتایج مؤثری که تعامل با بازاریان، اصناف، تولید کنندگان و فعالان حوزه فرش به ارمغان آورده است، استان آذربایجان شرقی به عنوان قطب تولید فرش در کشور است و سردرود نیز در این حوزه به عنوان پایتخت تابلو فرش در کشور و جهان مطرح است.
وندشعاری معاون آموزش و پژوهش دانشگاه هنر اسلامی تبریز ادامه داد: تفاوت حائز اهمیتی که اتحادیه تابلو فرش سردرود با باقی اتحادیه ها دارد این است که از ابتدا دیدی جوان و علاقمند به حوزه علم و دانش بودند، همکاری های گسترده ای همیشه بین دانشگاه و این اتحادیه در جریان بوده است.
مقصود سامع سردرودی، رئیس جشنواره عکس تابلو فرش سردرود نیز بیان کرد: فراخوان عکاسی در سطح استانی برای هشت محور تعریف شده و عکسها داوری شده و در روزهای برگزاری رویداد که یک نمایشگاه آن در سردرود برگزار خواهد شد در معرض دید بازدید کنندگان خواهیم گذاشت.
وی افزود: تا موعد برگزاری رویداد ۲ تور عکاسی در کارگاه های تولیدی تابلو فرشهای دستباف سردرود برگزار خواهد شد که اولین تورعکاسی پنجشنبه ۲۸ فروردین ماه و تور دوم در اوایل اردیبهشت ماه با دعوت و حضور عکاسان مختلف اجرا خواهد شد.