به گزارش عصرتبریز، مرتضی خلیلی؛ رهبر عملیات بارورسازی ابرها در در دیدار با تیم بارورسازی ابرها با دبیر اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به ضرورت مقابله با بحران کمآبی و تغییرات اقلیمی، بر لزوم حمایت استانداران از طرح بارورسازی ابرها تأکید کرد و اظهار کرد: برای اجرای مؤثر این طرح در سطح استانها، حمایت و همراهی مدیران ارشد استان از جمله استانداران، یک ضرورت اساسی است.
وی از برنامهریزیهای ویژه در سطح ملی برای احیای دریاچه ارومیه خبر داد و افزود: خوشبختانه اقدامات گستردهای در حال انجام است و بخش خصوصی بهویژه اتاق بازرگانی تبریز نقش بسیار فعالی در این حوزه ایفا کرده است.
خلیلی با قدردانی از فعالیتهای محیطزیستی اتاق بازرگانی تبریز، ارتباط مستمر این نهاد با مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی را یکی از اقدامات اساسی و اثرگذار در مدیریت بحران آب و هوا دانست و اظهار داشت: در حال حاضر مطالعات گستردهای در زمینه تلطیف آبوهوا در حال انجام است؛ کشورهایی مانند چین و تایلند نمونههای موفق در این زمینه هستند.
وی با اشاره به ظرفیت علمی کشور در حوزه بارورسازی ابرها، افزود: اگر بتوان یک ابر خاص را بهدرستی در محل مناسب بارور کرد، حتی میتوان با باردهی ۱۰۰ درصدی نیز افزایش بارش را انتظار داشت. نکته مهم، زمان و مکان صحیح تزریق مواد بارورساز به درون ابر است که نقش کلیدی در موفقیت این فرآیند دارد.
با تلاشها و پیگیریهای صورت گرفته در اتاق بازرگانی تبریز، بهعنوان پارلمان بخش خصوصی استان آذربایجانشرقی، استقرار هواپیمای بارورسازی در استان، شکل عملیاتی به خود گرفته و این امر میتواند، در افزایش بارندگی، بازدهی کشاورزی، تلطیف آبوهوا و… مؤثر واقع شود.
گفتنی است، تیم بارورسازی ابرها با حضور در استان، به بررسی پراکندگی میزان ابرها در نواحی نیمهشرقی ارتفاعات استان آذربایجانشرقی پرداختند.