پشت پرده برگزاری متفاوت‌ترین جلسه شورا در تبریز
پشت پرده برگزاری متفاوت‌ترین جلسه شورا در تبریز

در سوی دیگر تبریز ۲۰۱۸ در پیش است و پارلمان محلی که سیاست گذار مدیریت شهری تبریز است، باید در مقایسه با دیگر شهرها پیش رو باشد. اما متاسفانه تصاویر جلسه شورای شهر تبریز به سوژه رسانه ها و شبکه های مجازی تبدیل شده است. عصر تبریز: شورای شهر تبریز در حالی دیروز (یکشنبه) تشکیل […]

در سوی دیگر تبریز ۲۰۱۸ در پیش است و پارلمان محلی که سیاست گذار مدیریت شهری تبریز است، باید در مقایسه با دیگر شهرها پیش رو باشد. اما متاسفانه تصاویر جلسه شورای شهر تبریز به سوژه رسانه ها و شبکه های مجازی تبدیل شده است.

عصر تبریز: شورای شهر تبریز در حالی دیروز (یکشنبه) تشکیل جلسه داد که فضای برگزاری جلسه در شأن شورای شهر کلانشهر تبریز نبود.

جلسات شورای شهر در تالار عمارت تاریخی شهرداری تبریز برگزار می‌شود که به منظور انجام تعمیرات در این تالار، صندلی‌های آن جمع آوری شده و از نظر شکل و شمایل ظاهری نیز فضای تالار مناسب برگزاری جلسه معمولی و دوستانه هم نبود، با این حال شورای شهر کلان‌شهر تبریز، همان شهری که به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده است، در اتفاقی عجیب و تعجب برانگیز در این سالن تشکیل جلسه داد و بار دیگر به سوژه رسانه‌ها تبدیل شد!.

 

شورای کاخ نشین

کاخ شهرداری تبریز یکی از بناهای زیبا، مستحکم و دیدنی تبریز است که در سال ۱۳۱۸ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. همچنین در سال ۱۳۸۶ خورشیدی، به مناسبت بزرگداشت یکصدمین سال تاسیس اولین انجمن شهر و بلدیه ایران در تبریز، به نخستین موزه شهر و شهرداری‌های کشور تبدیل شد.

در حال حاضر شورای اسلامی شهر تبریز در بخشی از این عمارت تاریخی مستقر بوده و جلسات رسمی‌اش در محل تالار موجود در این کاخ تشکیل می‌شود. شهردار تبریز نیز برخی از ملاقات‌های رسمی، دیپلماتیک با مقامات عالی‌رتبه را در محل این کاخ انجام می‌دهد.

باتوجه به اینکه استقرار شورا و رفت و آمد زیاد به این بنا آسیب می‌رساند، از همان ابتدای آغاز به کار شورای چهارم، احداث ساختمانی جدید در دستور کار شورا قرار گرفت و مقرر شد شورای چهارم تا یک سال به ساختمان جدیدی نقل مکان کند.

اکنون شورای شهر آخرین سال فعالیتش را پشت سر می گذارد، با این حال خبری از ساختمان جدید نیست!.

 

مهم تشکیل جلسه بود

شهرام دبیری، رئیس شورای شهر تبریز در خصوص برگزاری جلسه شورا در فضای نامناسب تالار عمارت شهرداری تبریز گفت: باتوجه به اینکه عمارت شهرداری بنای تاریخی است و نیاز به بازسازی دارد، از شهرداری درخواست کرده بودیم تا این بنا را مقاوم سازی کند، شهرداری هم طبق برنامه کارهای عمرانی مقاوم‌سازی را شروع کرده و علی‌رغم انجام کارهای عمرانی توانستیم بدون مشکل جلسه را برگزار کنیم.

وی افزود: متأسفانه برخی‌ها از این فرصت پیش آمده هم برای جوسازی و تخریب شورا استفاده می کنند، اما مهم تشکیل جلسه بود که این کار انجام شد.

دبیری خاطرنشان کرد: برای اینکه در آینده هم مشکلی به وجود نیاید، تلاش  می‌کنیم جلسات آتی را در سالن طبقه همکف عمارت شهرداری برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه شورای شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، کرج و … ساختمان مجزا و فضای مناسبی برای تشکیل جلسات دارند، گفت: شورای شهر تبریز به ساختمان مستقل و جدیدی نیاز دارد، از این رو احداث ساختمان جدید را  از همان روزهای آغازین فعالیت شورای چهارم در دستور کار قرار دارد، اما با این حال اعضا در مکان یابی ساختمان جدید به نقطه نظر مشترک نرسیدند.

دبیری ادامه داد: در بودجه امسال شهرداری ردیفی برای احداث ساختمان جدیدی شورا در نظر گرفته شده است و در این خصوص صحبت هایی هم با شهردار تبریز انجام شده و به زودی احداث ساختمان جدید در کنار ساختمان مرکزی شهرداری آغاز می‌شود.

وی در پاسخ به این سئوال که به نظرتان رفت و آمد زیاد در عمارت شهرداری به این بنای تاریخی آسیب می‌رساند؟ گفت: برای کم شدن رفت و آمدها ساختمان جدیدی در خیابان ابوریحان برای شهرداری مرکز احداث شد، رفت و آمدهای شورا هم به اندازه‌ای نیست که به این بنا اسیب وارد شود، به هر حال ما دنبال احداث ساختمان جدیدی هستیم.

 

برگزاری جلسه در آن شرایط سالن، در شأن شورای شهر تبریز نیست

یک عضو شورای اسلامی تبریز با انتقاد از برگزاری جلسه دیروز (یکشنبه ۱۸ مهر) شورای شهر تبریز در سالن تحت تعمیر، گفت: برگزاری جلسه در آن شرایط نشانگر نبود برنامه‌ریزی مناسب و بی توجهی به ارزش و حرمت اعضای شورای کلان‌شهر تبریز است.

داود امیر حقیان عنوان کرد: بنده از برگزاری جلسه با این شرایط اطلاعی نداشتم و آن را در شأن کلانشهر تبریز و شورای شهر نمی‌دانم.

وی در خصوص عملی نشدن دستوالعمل شورای چهارم مبنی بر احداث ساختمان اختصاصی شورا خاطرنشان کرد: متاسفانه متولیان امر به طور جدی و عملی پیگیر این موضوع نیستند و فقط در حد مطرح شدن در جلسات و بر روی کاغذ است.

 

هدفشان بی خاصیت کردن شوراست

علی شیاری یکی دیگر از اعضای شورای شهر تبریز در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص برگزاری جلسه در سالن تحت تعمیر، گفت: بنده به برگزاری جلسه در این شرایط معترض بوده و در این خصوص تذکر هم دادم، اما متأسفانه اکثریت واکنش نشان ندادند که معتقدم این سکوت نتیجه همان معاملات داخل شوراست که به معامله با خدا معروف شده است.

وی ادامه داد:  با برگزاری جلسه در چنین سالنی آن اتفاقات تاریخی همچون به توپ بستن مجلس برای از بین بردن نظام دموکراسی در ذهنم تداعی می‌شود.

وی با بیان اینکه تعمیرات تالار عمارت شهرداری در راستای بی خاصیت نشان دادن و به تعطیلی کشاندن شورای شهر تبریز است، گفت: اعضای شورا به شهرداری پیشنهاد کردند که عمارت تاریخی شهرداری مرمت شود، اما تعویض صندلی‌ها، تغییر کف پوش سالن و اصلاح زیرساخت‌ها، مرمت و مقاوم سازی به شمار نمی‌آید، بنده با پیمانکار پروژه هم صحبت کردم، معتقدم این اقدامات عمرانی بهانه‌ای برای به تعطیلی کشاندن شوراست.

شیاری با بیان اینکه برای مقاوم سازی عمارت، باید کل ساختمان خالی می‌شد، بیان کرد: تقریباً ۱۵ یا ۱۶ نفر از اعضا با آقایان همراه هستند و تنها تعداد معدودی اعتراض می‌کنند که برای شنیده نشدن صدای آن‌ها و حضور نیافتن خبرنگاران در جلسات، چنین اقدامی انجام گرفته است؛ بطوری که در جلسه دیروز با فشار ما، خبرنگاران مجوز حضور در جلسه را پیدا کردند و فکر کنم آن شخصی که برای خبرنگاران صندلی گذاشت، الان اخراج شده است!.

وی تأکید کرد: برگزاری جلسه در چنین وضعیتی، دهن کجی به دموکراسی، نمایندگان مردم و مردم به شمار می رود و سرپوشی برای مشکلات ناشی از عدم مدیریت صحیح آقایان است.

شیاری تاکید کرد: باید از اعضای شورا و مردم به خاطر این بی تدبیری و برگزاری جلسه شورا در آن وضعیت نامناسب عذرخواهی کنند و همچنین جلسات آتی در سالن دیگری همچون دفتر شهردار در عمارت شهرداری، یا طبقه ششم ساختمان مرکزی شهرداری و یا در یکی از سالن های بیمارستان بین المللی برگزار شود.

این عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه کسی که با حساب و کتاب با شهردار حرف می‌زند، نمی‌تواند از حق مردم دفاع کند، بیان کرد: اعضای شورا در ابتدای فعالیت شورای چهارم می‌گفتند باید در اسرع وقت به ساختمان جدیدی نقل مکان کنیم، ولی بعدها همان افراد سکوت کردند!.

این عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه اخیراً زمزمه های واگذاری ساختمان شهرداری منطقه یک به فرمانداری به گوشم می‌رسد، یادآور شد: این مکان یکی از گزینه های مورد نظر برای ساختمان شورا بود. واگذاری آن به فرمانداری خلاف است.

وی ادامه داد: از نظر ترافیکی، دسترسی به مترو و دیگر شاخص‌ها، ساختمان شهرداری منطقه یک بهترین مکان برای استقرار شورای شهر تبریز است.

شیاری خاطرنشان کرد: شهرداری که در مدت پنج ماه پل می سازد، چرا در طول سه سال نتوانسته ساختمانی برای شورا احداث کند؟ اگر شورا ساختمان داشته باشد، جلسات کمیسیون ها برگزار شده و شاهد شورای پویا و مطالبه گر خواهیم بود که بر عملکرد شهرداری نظارت می کند. آقایان چنین شورایی نمی خواهند.

بر اساس این گزارش؛ باتوجه به اتفاقات شورای شهر تبریز در این سال ها، به جرات می توان گفت شورای شهر تبریز یکی از پرحاشیه ترین شورای شهرهای کشور است.

شورای شهر تبریز در دوره چهارم هرگز نتوانسته از حواشی فاصله بگیرد و با برگزاری جلسه عجیب در روز گذشته ویترین حواشی اش  تکمیل شد.

در سوی دیگر تبریز ۲۰۱۸ در پیش است و پارلمان محلی که سیاست گذار مدیریت شهری تبریز است، باید در مقایسه با دیگر شهرها پیش رو باشد. اما متاسفانه تصاویر جلسه شورای شهر تبریز به سوژه رسانه ها و شبکه های مجازی تبدیل شده است.

گزارش از سامان عیوضی/ایسنا