صفحات فیشینگ یکی از شگردهای سارقان سایبری برای به دست آوردن اطلاعات بانکی
صفحات فیشینگ یکی از شگردهای سارقان سایبری برای به دست آوردن اطلاعات بانکی
رئيس پليس فتا استان آذربایجان‌‌شرقی گفت: صفحات فیشینگ راهی است که تبهکاران، اطلاعاتی نظیر کلمه کاربری، رمز عبور، شماره 16 رقمی عابر بانک، رمز دوم و CVV2 را از طریق ابزارهای الکترونیکی ارتباطات به سرقت می برند.

سرهنگ “محسن محمودی”  اظهار داشت : در دنیای امروزی سیر پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات و نوآوری‌های حاصل از آن، موجب پیدایش خدمات جدیدی شده است که تجارت الکترونیک به عنوان یکی از قسمت‌های مهم نشأت گرفته از فناوری اطلاعات است. از این رو در دنیای تجارت الکترونیک مصرف‌کنندگان به راحتی بدون ترک محل خود به هزاران فروشگاه اینترنتی دسترسی دارند، و تنها با یک کلیک و باز کردن صفحه وب سایت فروشگاه اینترنتی، خریداران آنلاین می‌توانند هر محصولی که مورد نیازشان است را تهیه نمایند.

این مقام انتظامی در ادامه تاکید کرد : در خرید‌های اینترنتی علیرغم مزیت‌هایی مانند بهبود کارایی، سرعت، آسانی‌کار، عدم محدویت زمانی و مکانی و … مخاطرات فراوانی را نیز به همراه دارد که برخی از این مخاطره‌ها عبارت‌اند از: سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی از طریق صفحات فیشینگ و کلاهبرداری از طریق فروش محصولات تقلبی و … می‌باشد.

سرهنگ محمودی در خصوص درگاه‌های جعلی یا همان فیشینگ افزود: در این روش تبهکاران با طراحی و ایجاد درگاه جعلی بانک‌ها (فیشینگ) افراد را با شیوه و شگردهای مختلف به این درگاه جعلی هدایت کرده و با به دست آوردن اطلاعاتی نظیر کلمه کاربری، رمز عبور، شماره ۱۶ رقمی عابر بانک، رمز دوم و CVV2 اقدام به سرقت و خالی کردن حساب آنها می‌کنند.

رئیس پلیس فتا آذربایجان‌شرقی به شهروندان توصیه و خاطرنشان کرد: در خریدهای اینترنتی از فروشگاه‌هایی خرید کنند که دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشند و مراقب باشید هنگام پرداخت وجه خریداری شده به سایت‌های فیشینگ ارجاع داده نشوند. با ورود کاربر به این صفحه قلابی و وارد کردن اطلاعات بانکی خود در این صفحه، این اطلاعات به سرقت می‌رود و راه تشخیص سایت‌های فیشینگ در قسمت URL سایت کاملاً واضح است و کاربران باید حتما دقت کنند که در کنار آدرس سایت، عبارت https:// ذکر شده باشد و هنگام وارد کردن اطلاعات حتما از صفحه کلید مجازی استفاده کنند.

وی ادامه داد: مردم می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیک به نشانی www.enemad.ir اسامی فروشگاه‌‌هایی که دارای نماد اعتماد الکترونیک هستند را مورد شناسایی قرار دهند.

سرهنگ محمودی در پایان گفت: در صورت بروز مشکلات در فضای سایبری، به پلیس فتا مراجعه و مشکل خود را با کارشناسان این پلیس در میان بگذارند و یا با شماره های ۲۱۸۸۷۵۶ ، ۱۱۰ موضوع را به پلیس اطلاع و در صورت هر گونه پیشنهاد و انتقاد با شماره ۱۹۷ تماس حاصل کنند.