مدیر کل کمیته امداد آذربایجان شرقی: نظم ساختاری و روحیه خدمت رسانی در تبریز و سایر شهرستان ها نسبت به گذشته افزایش یافته است، در استان آذربایجانشرقی دانش آموز بدون حامی نداریم،چرا ما امروز به جلسات تبریز ۲۰۱۸ دعوت نمی شویم مگر فقرا از شهر و این رویداد تاریخی سهمی ندارند؟ سهم حاشیه نشینان از رویداد تبریز ۲۰۱۸ چیست؟
عصر: مدیر کل کمیته امداد آذربایجان شرقی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات با بیان اینکه کمیته امداد استان آماده پذیرش نقدها و پیشنهاد های اهالی رسانه و خبرنگاران می باشد گفت: رسانه ها در ایجاد جو اعتماد بین کمیته امداد و مردم وارد عمل شوند و ما را از نقدهای خود بی نصیب نگذارند، بعضی رسانه ها زمانی نقد می کنند که فرد مورد انتقاد دیگر مسئولیتی نداشته و کاری از او بر نمی آید.
محمد کلامی اظهار داشت: به میثاقی که در روز اول با مردم بسته ام پایبندم و در این راستا حداقل یک روز از هفته را به بازدید از مناطق حاشیه نشین ها و افراد محروم اختصاص داده ام.
وی با بیان اینکه ۳۰ الی ۴۰ درصد از در آمدهای کمیته امداد از طریق کمک های مردمی احصا می شود افزود: رویکرد اصلی کمیته امداد حرکت از حمایت محض به سمت خودکفایی افراد تحت پوشش است، اخیرا با کارخانه ای قرارداد بسته ایم تا ۶۰۰ نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد را بکار بگیرند حتی به افراد ۲۰ الی ۵۰ ساله تحت پوشش که برای آنها کار پیدا کرده ایم نامه ای فرستاده ایم که اگر به کار نروند دیگر تحت پوشش نخواهند ماند.
کلامی گفت: رویکرد کمیته امداد از ارائه کمک های بلاعوض به وام های قرض الحسنه با کارمزد ۲ درصد تغییر پیدا کرده است حتی سعی مان این است که همین دو درصد را هم حذف کنیم.
وی تصریح کرد: نظم ساختاری و روحیه خدمت رسانی در تبریز و سایر شهرستان ها نسبت به گذشته افزایش یافته است، افتتاح ۷۰ هزار حساب در ۱۵ روز نشان از روحیه بالای پرسنل مجموعه می باشد، پروسه ای که انجام آن شاید بیشتر از ۶ ماه به طول می کشید.
مدیر کل کمیته امداد استان با اشاره به اینکه جشن نیکوکاری امسال نسبت به سال گذشته ۵۶ درصد و جشن رمضان ۶۸ درصد رشد داشته است گفت: در استان آذربایجانشرقی دانش آموز بدون حامی نداریم، زمانی ۱۴ هزار دانش آموز در استان بدون حامی بودند، هر یک از این دانش آموزان بین ۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تومان از قبال حامی پول دریافت می کنند.
این مقام استانی افزود: ارزش هدایای دریافت شده در جشن عاطفه های سال گذشته ۴.۵ میلیارد تومان بود که امسال با اینکه جشن عاطفه ها شروع نشده ۱.۵ میلیارد ارزش هدایا بوده است؛ رویکردمان برای جشن عاطفه های امسال بیشتر اقلامی مانند کیف و لباس و لوازم التحریر خواهد بود، پیش بینی ما برای امسال عددی بالغ بر بیش از ۵ میلیارد تومان می باشد.
کلامی خاطرنشان ساخت: دو نوع مددجو در کمیته امداد داریم که یک دسته از مددجویان علاوه بر تمامی خدمات حقوق بگیر کمیته امداد نیز هستند که تعداد آنها هفتاد و سه هزار نفر در استان است که بیشترین این آمار در شهرستان های کلیبر و هوراند و کمترین این افراد در شهرستان های تبریز و بستان آباد هستند همچنین ضریب فقر منطقه ارسباران بیش از سایر نقاط استان است. نزدیک به دویست هزار نفر غیر حقوق بگیر از بعضی از خدمات کمیته امداد بهره مند می شوند.
وی اذعان داشت: در سال ۹۵ حدود ۴۶ هزار مددجو خودکفا شدند، آمار امسال هنوز مشخص نیست، صنایع مرتبط با خودرو، پرورش شترمرغ و بوقلمون، گیاهان دارویی، گردشگری، شرکت های دانش بنیان و بافت فرش جزو رویکردهای کمیته امداد برای ایجاد اشتغال است.
مدیر کل کمیته امداد آذربایجان شرقی افزود: دو قرار داد بزرگ با شهرداری و منطقه آزاد ارس منعقد کرده ایم، قرار دادی که با منطقه آزاد ارس بسته ایم مربوط به بوم گردی، کانتینر حمام و دستشویی و…جهت ارائه به مسافران میباشد، همچنین کارواش که توسط مددجویان کمیته امداد اداره خواهد شد، با شهرداری نیز در خصوص کیوسک های مطبوعاتی و سرویس های بهداشتی قراردادی منعقد شده که آن هم توسط مددجویان اداره خواهد شد.
کلامی گفت: ۱۴ هزار ۵۰۰ دانش آموز و ۲هزار و ۴۰۰ دانشجو تحت تکفل کمیته امداد استان هستند. بیست و سوم و بیست و چهارم این ماه جشن عاطفه ها در سطح شهر و از ۱۹ مهر در مدارس برگزار خواهد شد، هدایای جمع آوری شده در مدارس تبریز در قالب جشن عاطفه ها در اختیار آموزش و پرورش قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: سال گذشته برای ۲۵۰ نفر شغل یابی انجام داده ایم که از این نظر در کشور مقام اول را داریم، کارخانه هایی که افراد تحت پوشش کمیته را استخدام کنند سال اول صد درصد بیمه و سال دوم پنجاه درصد بیمه شان پرداخت می شود.
وی در ادامه با انتقاد از مسوولین در خصوص عدم توجه به مناطق حاشیه نشین در آستانه تبریز ۲۰۱۸ گفت: دیوار کشیدن دور مناطق حاشیه نشین برای اینکه مسافران هنگام رفتن به هتل کایا با این منظره روبرو نشوند درمان درد نیست. چرا ما امروز به جلسات تبریز ۲۰۱۸ دعوت نمی شویم مگر فقرا از شهر و این رویداد تاریخی سهمی ندارند؟ سهم حاشیه نشینان از رویداد تبریز ۲۰۱۸ چیست؟
کلامی گفت: اصحاب رسانه وام دار بعضی نهادها نباشند و حقایق را بگویند، سیاست های غلط شهری حاشیه نشینی را ایجاد کرده است، اگرشهرداری ها در طول سالهای گذشته به درستی به وظایفشان عمل می کردند این حاشیه نشینی ایجاد نمیشد.
وی افزود: از شهرداری زمینی جهت ساخت فرهنگسرا برای مددجویان درخواست کرده بودیم، در نهایت زمینی در شهرک ارم در اختیارمان قرار داده شد که بعد ها مشخص شد زمین مذکور شاکی خصوصی دارد!
کلامی گفت: برای ریشه کن کردن فقر باید جلوی عوامل ورودی را گرفت، بزه، سیاست های غلط فرهنگی، طلاق، اعتیاد و…عوامل ایجاد فقر هستند، ورودی ها باید خشک شود، همه مسوول مبارزه با فقر و ریشه کن کردن آن هستند، کمیته امداد ستاد هماهنگی مبارزه با فقر است.
مدیر کل کمیته امداد آذربایجان شرقی بیان داشت: عده ای از مسوولان معتقدند برای جلوگیری ار مهاجرت روستائیان به شهرها نباید به حاشیه شهر پرداخت کنیم! بیش از ۴۰۰ هزار حاشیه نشین در تبریز زندگی میکنند اگر به حال خود رها شوند صدمات جبران ناپذیری بر شهر خواهد گذاشت.
کلامی با اشاره به دستمزد بسیار پایین قالیبافان در حاشیه شهر گفت: وقتی یک زن فرش ۷ میلیونی را با دستمزد ۵۰۰ هزار تومانی برای ۳ ماه می بافد نتیجه آن فقری می شود که در حاشیه شهر ها میبینیم و این مصداق بارز برده داری مدرن است!