به گزارش عصرتبریز، یعقوب شیویاری با اعلام این مطلب، افزود: ما یک سری شرکت هایی داریم که داروهای سرطانی وارد می کنند و در اختیار مراکز درمانی قرار می دهند، مراکز درمانی باید بابت دارویی که دریافت می کنند به این شرکت ها هزینه پرداخت کنند و نیازمند دریافت حق بیمه یا حق کارکرد خود از صندوق های بیمه ای هستند.
تعویق در پرداخت حق بیمه مراکز درمانی سرطان روند واردات دارو را دچار مشکل می کند
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متاسفانه قیمت داروهای سرطانی بسیار بالا است به این جهت که ما اکثر این داروها را وارد می کنیم. طبیعی است که بیمارستان یا کلینیکی وقتی دارویی را با دفترچه بیمه دراختیار بیمار قرار می دهد باید بلافاصله هزینه کل دارو را به فروشنده یا پخش کننده دارو بپردازد بنابراین وقتی شرکت معوقات بیمه ای مراکز درمانی را پرداخت نمی کنند روند دریافت داروی مراکز درمانی سرطان و واردات داروی شرکت های واردکننده با مشکل مواجه می شود.
این نماینده مجلس دهم تاکید کرد: این شرکت ها در شرایط اقتصادی فعلی از ارز دولتی استفاده می کنند اما وقتی هزینه های بیمه ای خود را دریافت نکنند همین هزینه ارز دولتی را نیز نمی توانند پرداخت کنند. اما بالاخره ما باید بتوانیم با تعامل و نظارت جدی این داروها را تهیه و در اختیار بیماران سرطانی قرار دهیم.
داروخانه ها تعهد دارند در هر شرایطی دارو را به بیمار تحویل دهند
وی ادامه داد: از طرف دیگر داروخانه ها هم با این مشکل مواجه هستند. وقتی بیمه حق بیمه دارو پرداخت نشود بعد از مدتی داروخانه نقدینگی خود را از دست می دهد و به فروش آزاد دارو روی می آورد. یعنی دارو اگر در دفترچه بیمه نوشته شده باشد نمی پذیرد ولی اگر آزاد باشد عرضه می کند. البته این کار درست نیست و داروخانه در هر شرایطی تعهد دارد که دارو را در اختیار بیمار قرار دهد اما گاهی داروخانه ها نیز مجبور به این کار می شود،هر دو طرف حق دارند و مقصر را باید جای دیگری جست و جو کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: البته از آنجایی که داروهای سرطانی جزو کالاهای اساسی محسوب می شود و یک فرد ممکن است تمام دارایی خود را در این راه هزینه کند، ممکن است یک سری افراد سودجو هم باشند که از این موضوع سوء استفاده کنند و داروها را احتکار کنند، ما باید با این افراد مقابله کنیم.
دولت پرداخت حق بیمه مراکز درمانی حساس را در اولویت قرار دهد
وی خاطرنشان کرد: به هر جهت دولت و سازمان تامین اجتماعی باید پرداخت معوقات و حق بیمه های این مراکز درمانی حساس را جزو اولویت های خود قرار دهد چرا که اگر این امر صورت نگیرد، چنان چه ظاهراً چند ماه است که پرداخت نشده است، این مراکز و شرکت ها هم تا حدی می توانند دوام بیاورند اما بعد از آن فرو می پاشند که در آن صورت مشکلات و هزینه ها چند برابر می شود.
مجلس در شرایط تحریم بر حوزه درمان نظارت مستمر داشته باشد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ما هفته گذشته در کمیسیون بهداشت و درمان جلسه ای را با وزیر بهداشت و با حضور رئیس مجلس برگزار کردیم که در مورد این موارد بحث شد که این تعاملات باید ادامه داشته باشد. به نظر مجلس باید بر این مسائل در شرایط تحریم نظارت مستمر داشته باشد و وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی را ملزم به تامین داروها و حق بیمه مراکز درمانی گرداند.
انتهای پیام/