به گزارش خبرنگار عصر، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم امروز در آیین بزرگداشت هفتادمین سال تاسیس دانشگاه تبریز اظهار کرد: نگاهی اجمالی به تاریخ نشان میدهد که پیشینه تاسیس دانشگاه در تبریز به ۷۰۰ سال قبل و به دوران حکومت مغولها باز میگردد.
وی افزود: در آن دوران و به همت خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی وزیر مدبر و دانشمند غازان خان، یک مجتمع بزرگ علمی آموزشی بنام ربع رشیدی تاسیس شد که متاسفانه امروز اثری از عظمت آن مجتمع علمی به آن شکل وجود ندارد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه آقای سبحاناللهی در دوران استانداری خود برای احیای این دانشگاه تاریخی تلاش کردند، گفت: استانداران بعدی هم این موضوع را دنبال کردند و امیدواریم این دانشگاه احیا شود.
آلهاشم ادامه داد: از همان دوران، بیمارستان و دانشکده پزشکی در مجتمع علمی آموزشی ربع رشیدی تبریز ایجاد شد که اهمیت ویژهای برخوردار بود و بهدلیل شهرت و اعتبارش پذیرای دانشجویان بسیاری از سایر کشورها بود.
وی یادآور شد: نخستین پیشنهاد تاسیس دانشگاه تبریز درست یکسال پس از خاتمه جنگ جهانی دوم یعنی سال ۱۳۲۵ مطرح شد و بطور رسمی در ۲۲ آبان ماه ۱۳۲۶ دانشگاه تبریر با پذیرش ۱۶۰ دانشجو در دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت آموزشی خود را آغاز نمود.
آلهاشم، با اشاره به اینکه آن زمان گشایش دانشگاه تبریز بعنوان یک واقعه منحصربفرد و بزرگ در تاریخ معاصر تبریز قلمداد میشد، تصریح کرد: دانشگاه تبریز در طول حیات خود افتخارات بسبار بزرگی را دارد که یکی از آنها تربیت شخصیتهای فرهیخته و بزرگواریست که نقش برجستهای در دفاع از کشور در برابر دشمن داشتند از جمله شهیدانی مانند شهید باکری، تجلایی، کسایی و سردارانی چون آلاسحاق، علایی و صفوی و امیر دریابان شمخانی و دهها شهید و رزمندگانی دیگر که از دانشآموختگان این دانشگاه بودند.
وی یادآور شد: دانشگاه تبریز بر اساس گزارش مرکز اعتبارسنجی رویترز، جزء دانشگاههای تاثیرگذار دنیا و در بین یک درصد دانشگاههای معتبر جهان است.
نماینده مقام معظم رهبری در استان با بیان اینکه دانشگاه تبریز یکی از ده داشگاه برتر کشور است، افزود: در ردهبندی سالهای گذشته نیز همواره از جایگاه مناسبی برخوردار بوده بطوریکه در سالهای اخیر بعضی از اساتید این دانشگاه بعنوان چهره ماندگار کشور معرفی شدند که نشاندهنده سطح بالای علمی این دانشگاه است.
وی اضافه کرد: دانشگاه تبریز علاوه بر دستاوردهای عظیم علمی و فرهنگی، در زمینه زیستمحیطی نیز توفیقاتی داشته است.
آلهاشم گفت: دانشگاه تبریز در سال جاری رتبه دوم دانشگاههای جامع کشور را بعد از دانشگاه تهران به دست آورده که نشان از گستردگی فعالیتهای علمی و آموزشی آن است.
امام جمعه تبریز یادآوری کرد: در طول تاریخ هفتاد ساله دانشگاه تبریز افراد و نامآورانی همچون پروفسور هشترودی و مرحوم مرتضوی در آن فعالیت داشته و هرکدام خدمات بسیاری را انجام دادهاند.
وی ضمن تاکید بر اینکه دانشگاه تبریز در مجموع نماد علم و فرهنگ این دیار و مردم آذربایجان است، تصریح کرد: مردم آذربایجان از گذشته برای اندیشه و تفکر ارزش قائل بودند و خردورزی یکی از ویژگیهای بارز آن هاست و امروز تقش موثری در اعتلای جامعه دارند.
آلهاشم افزود: امروز ویژگیهای برجستهای همچون تعهد، ولایتمداری، عرق ملی و علمگرایی در بین اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه تبریز بسیار روشن و آشکار است و همچنانکه مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بارها فرمودهاند، انتظار میرود جامعه علمی دانشگاه تبریز با تلاش و مجاهدت خود در مسیر اعتلای جایگاه کشورمان بیش از پیش گام بردارند.
وی ادامه داد: امروز که دشمن تلاش دارد با تحریمهای ظالمانه مردم ایران را از بسیاری از حقوق اولیه خود محروم کند، وظیفه جامعه علمی سنگینتر است چراکه علم اقتدار میآورد و لازمه اقتدار کشورمان در برابر دشمنان علم و آموزههای علمی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نیازهای کشور همه بر تلاش و مجاهدت گستردهتر علمی جامعه دانشگاهی تاکید دارند که امیدواریم روز به روز شاهد ارتقای علمی ایران و درخشش بیشتر اساتید و دانشجویان عزیز در دانشگاه تبریز باشیم.
انتهای پیام/