ظهور عجیب ترین تیم فوتبال ایران در تبریز!
ظهور عجیب ترین تیم فوتبال ایران در تبریز!
مهاجری در شرایطی هدایت تیم ماشین سازی را بر عهده گرفت که شرایط حاکم بر این تیم ابهامات بسیار زیادی دارد.

به گزارش عصرتبریز، در ادامه می خواهیم قدم به قدم در مورد موضوعاتی صحبت کنیم که ماشین سازی را به عجیب ترین تیم فوتبال ایران تبدیل کرده است:

همه چیز با یک تغییر نام ساده آغاز شد!

یکی از اتفاقات عجیب لیگ هجدهم در شهر تبریز رخ داد. در حالی که دو تیم نفت مسجد سلیمان و نساجی مازندران موفق به کسب سهمیه لیگ برتر در فصل ۹۸-۹۷ شده بودند، شاهد حضور یک تیم جدید دیگر نیز در این فصل از رقابت های لیگ برتربودیم. این تیم ماشین سازی نام دارد. ماشین سازی تیمی بود که فصل گذشته در کنار نفت مسجد سلیمان، نساجی مازندران و دیگر تیم های لیگ دسته یک برای صعود به لیگ برتر تلاش می کرد. عملکرد ماشین سازی اما به گونه ای نبود که همانند نفت و نساجی شانسی برای صعود داشته باشد. این تیم در هفته های آخر برای بقا در لیگ یک می جنگید. در آغاز فصل جدید اما دو تیم بالانشین لیگ یک در کنار تیمی که برای بقا در لیگ یک می جنگید در لیگ برتر حضور یافتند! این اتفاق عجیب به واسطه انتقال امتیاز گسترش فولاد به ماشین سازی رخ داد.

این اتفاق اما به گونه رخ داد که طی آن فقط شاهد از بین رفتن نام گسترش فولاد بودیم، چرا که بازیکنان این تیم همان بازیکنان فصل قبل بودند که فقط نام تیم و رنگ پیراهن شان عوض شده بود! بازیکنانی که در ماشین سازی فصل گذشته حضور داشتند نیز پس از انتقال تحمیلی امتیاز این تیم به نود ارومیه در حالت بلاتکلیفی مانده و یک فصل را به همین راحتی بیرون ماندند مگر اینکه به عنوان بازیکن آزاد به یک تیم دیگر منتقل شوند یا اینکه در نیم فصل دوم شانس این را پیدا کنند که یک تیم سراغ شان رفته و با آنها قرارداد ببندد. آری همه چیز با یک تغییر نام ساده آغاز شد! تبعات این تغییر نام اما چندان هم ساده نبود. یکی از مهمترین تبعات آن، شرایط تلخ به وجود آمده برای بازیکنان ماشین سازیِ سابق بود که به یک باره بدون تیم شدند در حالی که نام تیم شان به تیم دیگری تعلق پیدا کرده و سهام آن نیز به تیمی دیگر واگذار شده بود!

مورد عجیبی به نام مدیرعامل تیم ماشین سازی

هوشنگ نصیرزاده، به عنوان مدیرعامل تیم ماشین سازی تبریز (گسترش فولاد سابق) از فصل گذشته فعالیت خود را به عنوان جانشین سمندر آغاز کرد. حضور نصیرزاده در گسترش فولاد از همان روزهای ابتدایی خبرساز بود. آبی های شهر تبریز پس از اینکه یک فصل را با نصیرزاده با موفقیت نسبی به پایان رساندند فصل بعد را نیز به این مدیرعامل اعتماد کرده و با او هم قطار شدند. البته این بار گسترش فولادی در کار نبود و نصیرزاده مدیرعامل ماشین سازی شده بود. همه چیز روی کاغذ به صورت عادی و ایده آل است و همان گونه که خواندید ماشین سازی/ گسترش فولاد از زمان حضور نصیرزاده اوضاع خوبی از لحاظ فنی داشته است. آنها سال گذشته با فروش هوشمندانه داریوش شجاعیان، پول خوبی به جیب زدند که این اتفاق خوب را مدیون مدیرعامل شان هستند. نصیرزاده اما در فصل جاری گویا هنوز با تغییر نام تیمش کنار نیامده است. همه مجموعه گسترش فولاد، این روزها با نام ماشین سازی فعالیت می کنند و رنگ شان نیز از آبی به سبز تغییر یافته است. در این بین اما مدیرعامل آنها نه آبی است و نه سبز! او در فصل جاری به رنگ قرمز تمایل بیشتری نشان داده است. حضور پررنگ و مستمر هوشنگ نصیرزاده در اتفاقات مهم باشگاه تراکتورسازی اتفاقی است که فقط می توان در فوتبال ایران آن را مشاهده کرد.

نصیرزاده به عنوان مدیرعامل یک تیم دیگر در مذاکرات، عقد قراردادها و بسیاری از فعل و انفعالات دیگر تیم تراکتورسازی حضوری فعال دارد. حتی زمانی که ثبت قرارداد بازیکنان تراکتورسازی در آغاز فصل گره خورد، همه بازیکنان، این اتفاق را از چشم نصیرزاده دیده و در آخر نیز حضور او و صحبت های او بود که همه چیز را ختم به خیر کرد. تمامی این اتفاقات باعث شده تا نصیرزاده عملا زمانی برای تمرکز روی تیمی که مدیرعامل آن است را نداشته باشد. اوضاع نقل و انتقالاتی ماشین سازی و امورات دیگری که در این چند ماه اخیر در باشگاه رخ داده به خوبی این موضوع را نشان می دهد. اختلافاتی نیز در همین زمینه بین فیروز کریمی و نصیرزاده رخ داد، زمانی که سرمربی تیم از نابسامانی ها و بلاتکلیفی ها به ستوه آمده و خواستار رسیدگی بیشتر و حضور پررنگ تر مدیرعامل در کنار تیم بود. این موضوع همچنان به قوت خود باقی است حتی با وجود برکناری فیروز کریمی! طی روزهای اخیر مصاحبه های جنجالی کریمی و نصیرزاده علیه یکدیگر حواشی بسیاری به دنبال داشته که از ذکر آن در این مطلب چشم پوشی می کنیم.

جیب خالی و پز نه چندان عالی!

همان گونه که اشاره شد تیم ماشین سازی فعالیت چندانی در بازار نقل و انتقالات تابستانی لیگ هجدهم نداشت. اگر توشاک از چند بازیکن خود رضایت نداشت و آنها را کنار نمی گذاشت، اوضاع نقل و انتقالاتی ماشین سازی از اینی که هست نیز بدتر بود چرا که اتفاق یاد شده باعث شد تا در آخرین روزهای نقل و انتقالات بازیکنانی چون فوریستر و اهل شاخه به تیم ماشین سازی ملحق شده و پرونده نقل و انتقالاتی این تیم را اندکی پر بار کنند. ماشین سازان در روزهای ابتدایی نقل و انتقالات با توجه به بلاتکلیفی که سر انتقال امتیاز لیگ برتری شان با آن دست و پنجه نرم می کردند چند بازیکن خوب خود را از دست دادند. این بازیکنان با توجه به شرایط نامشخص ماشین سازی عطای ماندن در این تیم را به لقایش بخشیده و راهی تیم های دیگری شدند. هر چه به روزهای آغازین لیگ برتر نزدیک تر می شدیم، به همان اندازه اوضاع ماشین سازی برای حضور در لیگ برتر نامساعدتر می شد. همین موضوع باعث شد تا مطابق انتظار، شروعی ضعیف از گسترش فولاد شاهد باشیم.

این تیم در حال حاضر با ۴ امتیازی از ۶ بازی در مکان چهاردهم جدول رده بندی قرار دارد. فیروز کریمی در این بلبشو از سمت خود برکنار شد هر چند که خود این سرمربی در خلوت خود نیز با توجه به شرایط موجود رفتن را به ماندن ترجیح می داد. حفظ چند بازیکن خوب فصل گذشته نظیر پیمان بابایی تنها نکته مثبت ماشین سازی در نقل و انتقالات تابستانی بود. فرایند نقل و انتقالاتی تیم ماشین سازی در تابستان سال جاری هیچ گونه برنامه ای را پشت خود نمی دید و هر آنچه در این فرایند رخ داد حالتی لحظه ای و آنی داشت. همان گونه که جذب بازیکنانی چون اهل شاخه و فوریستر در صورتی که توشاک آنها را رد نمی کرد امکان پذیر نبود و اینک ماشین سازی آنها را هم نداشت.

زیر سایه تراکتور و بدون یار دوازدهم آنچنانی

گسترش فولاد بنا به دلایلی به ماشین سازی تغییر نام داده شد. یکی از این دلایل، قدمت بالای ماشین سازی و پر هوادارتر بودن این تیم بود. این اتفاق در حالی رخ داد که چند فصل پیش و زمانی که ماشین سازیِ واقعی بعد از دو دهه به لیگ برتر صعود کرده بود، هواداران ماشین سازی به معنای واقعی کلمه تیم شان را ناامید کردند. در حالی که تعداد تماشاگران بازی های خانگی ماشین سازی در آن فصل حتی یک بار هم از بیش از هزار نفر فراتر نرفت، گسترش فولاد به امید آن که هواداران ماشین سازی سکوهای ورزشگاه خانگی اش را پر کنند، ماشین سازی نام گرفت! خرید تراکتورسازی توسط زنوزی اوضاع را برای ماشین سازی متفاوت تر هم کرد. عقل سلیم نیز حکم می کند که در چنین شرایطی، عمده توجه مالک دو باشگاه یاد شده به تیمی باشد که میلیون ها هوادار در سراسر کشور دارد.

این موضوع باعث شد تا ماشین سازان خیلی کمتر از زمانی که گسترش فولاد نام داشتند، حضور زنوزی و تصمیمات او را در کنار خود احساس کنند. هواداران ماشین سازی در کلیدی ترین برهه ممکن که می تواند دید مالک باشگاه را کاملا تغییر دهد، همان رویه ای را در پیش گرفته اند که چند سال پیش گرفته بودند. تقریبا ماشین سازان هیچ امیدی به هواداران خود ندارند؛ این را در دربی چند هفته پیش تبریز نیز به خوبی مشاهده کردیم. در روزی که هزاران تراکتوری برای تشویق تیم محبوب خود در ورزشگاه یادگار اما حضور یافته بودند، ماشین سازی کمتر از ۵۰۰ نفر هوادار در ورزشگاه داشت! همین موضوع باعث شده تا ماشین سازی به شدت زیر سایه تراکتورسازی قرار بگیرد. تا زمانی که ماشین سازی نتواند همانند تراکتورسازی جریان ساز و عامل تحرک و نشاط فوتبالدوستان خطه آذربایجان باشد، اوضاع به همین منوال ادامه خواهد داشت.

و اما سوال نهایی: آقای مهاجری آیا می دانستید؟

چنین شرایطی باعث شده تا قبول هدایت تیم ماشین سازی یک ریسک بزرگ محسوب شود. رضا مهاجری این ریسک را به جان خریده و هدایت سبزپوشان را پس از برکناری فیروز کریمی بر عهده گرفته است. سوالی که اینجا مطرح است این است که آیا این سرمربی به طور کامل به مسائلی که در بالا به آنها اشاره شد واقف بوده است؟ نحوه ارتباط مهاجری با زیر مجموعه های محمدرضا زنوزی پاسخ کلیدی این سوال است چرا که با توجه به ارتباط نزدیک او با مالک دو باشگاه تراکتورسازی و ماشین سازی می توان به این نتیجه رسید که این مربی با علم کامل هدایت ماشین سازی را بر عهده گرفته است. بی شک او کار بسیار دشواری در پیش خواهد داشت. مهاجری اما با قبول این ریسک بزرگ وارد یک چالش هیجان انگیز شده که همانند شمشیر دولبه عمل خواهد کرد. پایان خوش این چالش می تواند کارنامه مربیگری مهاجری را پربارتر و موفقیت آمیز تر کند و بی شک همین موضوع انگیزه ای شده تا مهاجری پس از اینکه مدتی به عنوان یار بدون عنوان تراکتوری ها کلید تراکتورسازیِ زنوزی را زد، قید این تیم را بزند و هدایت ماشین سازی را بر عهده بگیرد. مهاجری کار خود را از هفته گذشته با جدیت در ماشین سازی آغاز کرده و چشم امید سبزپوشان به این تغییر بزرگ در تیم شان است تا نتیجه آن که یک شوک مثبت می تواند باشد، آنها را از ته جدول به میانه های آن سوق دهد.