قوانین فعلی احزاب سخت‌گیرانه است/ زمینه فراگیر شدن تحزب در کشور فراهم نیست
قوانین فعلی احزاب سخت‌گیرانه است/ زمینه فراگیر شدن تحزب در کشور فراهم نیست
عضو فراکسیون امید مجلس گفت: اگر نمایندگان به صورت حزبی به مجلس راه پیدا کنند، احزاب نمایندگان را حمایت می‌کنند و نیازی نیست که کاندیدا شخصا با تک تک افراد دیدار داشته باشد و در این چرخه معیوب منافع فردی افراد را تامین کند.

به گزارش عصرتبریز، زهرا ساعی در خصوص اصلاح قانون احزاب، اظهار داشت: اکنون قانون احزاب در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در حال بررسی است که بسیار دارای اهمیت می‌باشد زیرا گروه‌ها و تشکلات سیاسی برای حل مشکلاتی که دارند به نمایندگان مجلس رجوع می‌کنند.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر مشکلات قانونی گروه‌ها و تشکلات سیاسی حل شود می‌توانند به فعالیت موثر خود ادامه دهند، بیان کرد: قوانین فعلی با احزاب همراه نیست و مشکلات آن‌ها را به خوبی برطرف نمی‌کند.

قوانین فعلی احزاب سخت‌گیرانه است

وی با بیان اینکه قوانین موجود مشکلات تشکیلاتی احزاب را نیز نمی‌تواند حل کند، افزود: البته کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با حضور دو نماینده از کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس نیز ۲ فعالیت خود را انجام می‌دهند ولی باید قوانین را به نفع فعالیت وسیع احزاب تغییر دهیم.

ساعی با بیان اینکه قوانین فعلی برای احزاب بسیار سخت‌گیرانه است و نمی‌تواند امور مربوطه را تسهیل کند، ادامه داد: وقتی احزاب به مشکل  بر می‌خورند، دست اندازهای اداری و بروکراسی مانع از حل مشکلات می‌شوند.

فرهنگ تحزب در کشور ضعیف است

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در خصوص دلیل فراگیر نشدن تحزب در کشور، گفت: فرهنگ تحزب در کشور ضعیف است زیرا متاسفانه کارگروهی و تیمی در کشور به خوبی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از تشکل‌ها و احزاب شکل می‌گیرند ولی بعد از مدتی دچار انشقاق می‌شوند، بیان کرد: فرهنگ همکاری و تقسیم کردن مسئولیت باید در کشور تقویت شود، در انتخابات‌های کوچک بزرگ مشاهده می‌کنیم که روحیه همکاری بسیار ضعیف است.

ساعی اظهار داشت: افراد بعضا سعی می‌کنند که به صورت حذفی با یکدیگر برخورد کنند، این افراد  می‌خواهند فردی پیش بروند که این گونه عمل کردن، آفت تحزب است.

نتیجه تحزب چه خواهد بود؟

وی افزود: باید بدانیم اگر احزاب تقویت شوند، انجام امور انتخاباتی در سطح مجلس و ریاست جمهوری نیز تسهیل شده و مطالبه‌گری مردم نیز آسان می‌شود.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر نمایندگان به صورت حزبی به مجلس راه پیدا کنند، احزاب نمایندگان را حمایت می‌کنند و نیازی نیست که کاندیدا شخصا با تک تک افراد دیدار داشته باشد و در این چرخه معیوب منافع فردی افراد را تامین کند، گفت: در صورت حزبی شدن انتخابات مجلس، برنامه‌ها از پیش تعیین شده و منافع ملی و ‌گروهی حفظ می‌شود.

زمینه فراگیر شدن تحزب در کشور فراهم نیست

وی افزود: از طرف دیگر در صورت فراگیر شدن تحزب مردم تکلیف خود را با فردی که از حزب معرفی شده، به خوبی می‌دانند و مطالبه‌گری نیز تسهیل می‌شود و مردم نیز شعارهای انتخاباتی را از حزب پیگیری می‌کنند، زمینه فراگیر شدن تحزب در کشور بسیار ضعیف است.

تعداد بالای احزاب در کشور مشکل ساز شده است

ساعی اظهارداشت: تعداد بالای احزاب در کشور مشکل دیگری است که تحزب را دچار مشکل کرده، باید در کشور دو، سه حزب قدرتمند داشته باشیم و این احزاب در همه استان‌ها شعبه داشته باشند و بتوانند کار تیمی قدرتمندی را انجام دهند، اکنون تعدد احزاب و گروه ها را شاهد هستیم که در مقطعی تشکیل شده‌اند و در حد یک نام باقی مانده اند و فعالیت خاصی نداشته و در هدایت افکار عمومی نیز کارکرد خاصی را ندارند.

انتهای پیام/