برگزاری اولین جشن گلریزان مدارس استثنایی آذربایجان شرقی
برگزاری اولین جشن گلریزان مدارس استثنایی آذربایجان شرقی
مدیرکل آموزش و پرورش استثنایی آذربایجان‌ شرقی از برگزاری اولین جشن گلریزان برای حمایت از دانش‌آموزان استثنایی در این استان خبر داد.

مریم خوشبخت در گفت‎وگو با خبرنگار عصر اظهارداشت: جشن گلریزان مدارس استثنایی روز سه شنبه ۷ اسفند با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش استثنایی کشور در تالار معلم تبریز برگزار می شود.

او تعداد کودکان استثنایی استان را ۳ هزار ۹۵۷ نفر اعلام کرد و افزود: کودکان استثنایی استان در مقاطع مختلف از پیش دبستانی تا دوازدهم تحصیل می کنند که شامل کودکان استثنایی نابینا، ناشنوا، نیاز ویژه ذهنی، جسمی حرکتی، اوتیسم و مشکل دار در یادگیری هستند.

خوشبخت گفت: علاوه بر این تعداد دانش آموز که در مدارس استثنایی استان مشغول به تحصیل هستند، حدود ۸۹۰ کودک استثنایی دیگر نیز در سطح استان وجود دارند که در مدارس عادی پذیرش شده اند.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی آذربایجان شرقی هزینه تحصیل یک کودک استثنایی را ۱۰ برابر کودکان عادی عنوان کرده و افزود: در برخی از رسانه های میزان هزینه تحصیل کودکان استثنایی را ۶ برابر کودکان استثنایی معرفی می کنند، در حالی که این میزان در واقع ۱۰ برابر است.

به گفته خانم خوشبخت، هزینه سالانه ی ایاب و ذهاب کودکان استثنایی به مدارس، ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.

مدیرکل آموزش و پرورش استثنایی استان ادامه داد: افزون بر این کودکان استثنایی در حوزه توانبخشی و تأمین دارو نیز دچار مشکل هستند، به طوریکه که تنها هزینه فاکتور یک کودک استثنایی بالغ بر ۸۰۰ هزار تومان می شود.

او افزود: کودکان عادی می توانند با اتوبوس، مینی بوس و ون به تعداد زیاد جابجا شوند، ولی در بحث کودک استثنایی ما سواری بوده و بیش از ۳ نفر نمی تواند سوار شود.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان تمامی شهرستان ها را مجهز به مدرسه استثنایی معرفی کرده و خاطرنشان کرد: ما در تمامی شهرستان ها استان مدرسه استثنایی داریم که در هر کلاس از این مدارس حداکثر ۱۱ دانش آموز استثنایی مشغول تحصیل هستند.

او همچنین گفت: در صورت دو یا سه معلولیتی بودن کودک استثنایی، ظرفیت کلاسها به ۶ نفر تقلیل می یابد.

مریم خوشبخت از وجود ۳ مدرسه شبانه روزی در استان خبر داده و افزود: از این تعداد، یک مدرسه شبانه روزی برای نابینایان در دو طبقه مجزا، یک مدرسه شبانه روزی برای ناشنوایان دختر و یک مدرسه شبانه روزی دیگر برای ناشنوایان پسر ساخته شده است.
او با اشاره به حرفه آموزی کودکان استثنایی در طول تحصیل خاطرنشان کرد: از آنجا که کودکان استثنایی بیشتر حرفه آموزی دارند، آثار فاخری از صنایع دستی را تولید می کنند که نمایشگاهی از این آثار هم همزمان با جشن گلریزان در تالار معلم برپا می شود