به گزارش عصرتبریز، محمد فرشکاران در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت، اظهار کرد: فعالیتهای اقتصادی استان به نحو مطلوب در حال گردش نیست که نباید عوامل بسیاری الخصوص تورم را فراموش کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در بخش رتبه جیتیپی که استان آذربایجانشرقی در سال ۱۳۸۹ در رتبه ۱۴ کشور، در سال ۱۳۹۲ در رتبه ۱۶ کشور و درسال ۱۳۹۹ در رتبه ۱۸ کشوری است که این نشان از افت استان در این بخش است.
فرشکاران تاکید کرد: افزایش سرمایه ثابت و جذب سرمایهگذار موجب رشد استان در جدول جیتیپی است که باید در این عرصه تلاشهای مضائف کنیم.
وی ادامه داد: شتاب رشد کشور نسبت به استان بیشتر است که این کند بودن روند شتاب موجب شده سهم و سرانه جمعیت استانمان پایین باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۹ سهم استان در بخش خدمات ۵۳ درصد، در بخش کشاورزی ۷/۶ درصد، در بخش صنعت ۳۷ درصد و در بخش معدن ۲/۲ درصد است.
وی افزود: در جیتیپی سال ۱۳۹۹ استان در بخش اشتغال کشاورزی ۲۰ درصد، در بخش اشتغال صنعت ۳۷ درصد و در بخش اشتغال خدمات ۴۱ درصد است.
فرشکاران گفت: تامین کننده سرمایه درحال گردش یکی از چالش ها و مشکلات استان است که موجب ایجاد خیلی از موانع در بحث شتاب اقتصادی کشور است که امید است با تدابیر ویژه این مشکل برطرف شود.
وی تاکید کرد: ذخایر معدنی مطلوبی داریم ولی ارزش افزوده ۲ درصدی فقط سهم استان است که این به معنی این است که هیچ سودی از معادن استان به خود استان تعلق نمیگیرد.
وی افزود: یک عامل تاسف بار این است که آب، خاک و انرژی استان کاربرد بسیاری دارد اما استفاده از این عوامل هیچ سود و ارزش افزودهای برای استان ندارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی گفت: ارزش افزوده و سهم جیتیپی استان از ۳/۵ درصد به ۷/۸ درصد رسیده است که البته حدود ۳۰ همت لازم است این ارقام افزایش یابد.
وی ادامه داد: در سفر ریاست جمهوری به استان آذربایجانشرقی که یک اتفاق تاثیرگذار برای پروژههای عمرانی شروع شده با میانگین ۱۵ سال سن است که حدود ۴۰ همت برای این پروژهها تعلق گرفت.
وی افزود: در سفر آیت الله رئیسی آب، بهداشت و راه بیشترین میزان از بودجه اختصاص یافته را به خود گرفتند.
فرشکاران بیان کرد: در استان که در بخش صنعت و بخش کشاورزی بسیار مستعد است، ما نگرش تو به مفهوم اصلی دانشبنیان داریم که باید گامهای بزرگی برداریم.
وی گفت: در بخش فرهنگ غفلتهایی شده است که ما در یکی از برنامه های خود نگاه اساسی به آن خواهیم داشت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی تاکید کرد: نرخ بیکاری استان حدود ۷ درصد است که نسبت به باقی استان ها کمترین است.
وی با بیان اینکه اگر منابع تغذیه دریاچه ارومیه را حذف کنیم و بیاییم اقدامات جایگزین مانند ویلاسازی انجام دهیم، قطعا باید منتظر خشکی دریاچه ارومیه باشیم، ادامه داد: باید روی تثبیت و حفظ آبی که بر دریاچه ارومیه سرازیر میشود تدابیر شود تا آب صرف شده برای جلوگیری از خشکی این دریاچه هدر نرود.
فرشکاران در خصوص وضعیت صادرات استان گفت: در بین پنج استان برتر در صادرات رتبه آخر را داریم که با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای اقتصادی استان میتوانیم از جایگاه و توانمندی بالایی در این عرصهها برخوردار بوده و به رتبههای اول برسیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی در پایان سخنان خود گفت: بورس استان متاسفانه در این مدت بسیار افت شدید داشته که این اتفاق بسیار مهم و نگران کننده است که امیدواریم با اقدامات که با یاری سرمایهگذاران انجام خواهد شد این روند از تنگنا خارج شده و رشد آن به طور ملموس احساس شود.