به گزارش عصرتبریز، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی آلهاشم، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه تبریز در دیدار جمعی از مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه احیای ساختار جهاد سازندگی میتواند به توسعه اقتصادی کشور کمک کند، گفت: احیای این ساختار میتواند نقش مؤثری در زمینه سیاستهای اقتصادی مانند اقتصاد مقاومتی، مشارکت مردم در امر اقتصاد، اقتصاد دانش بنیان، افزایش تولید و ارتقای شاخصهای عدالت اجتماعی، تولید محصولات استراتژیک و امنیت غذایی ایفا کند.
وی اضافه کرد: نکته قابل توجه در این زمینه استفاده از ظرفیت جوانان و تشکلهای انقلابی است که هم اکنون در گوشه و کنار کشور بهصورت پراکنده در حال فعالیت هستند و با انسجام این نیروها، بازدهی و بهرهوری آنها افزایش مییابد به علاوه با بهکارگیری آنها در این نهاد میتوان زمینه تربیت نیروی کارآمد و انقلابی جهت مدیریت کشور را فراهم کرد.
آلهاشم تصریح کرد: ساختار جهاد سازندگی در کنار اقدامات مهمی که در آن انجام شده نشان از کارآمدبودن این نهاد انقلابی داشته که یکی از مهمترین دلایل آن مردمی بودن آن است.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه جهاد سازندگی یکی از نهادهای برآمده از انقلاب بود که تنها چهار ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با صدور فرمانی از ناحیه امام راحل برای رسیدگی به وضع روستاها و رفع محرومیت روستاییان با استفاده از نیروهای مردمی و داوطلب تشکیل شد، افزود: جهاد نهادی با ویژگیهای سازمانی و مدیریتی منحصربه فرد بود که از جمله آنها میتوان به انعطافپذیری ساختار و نیروی انسانی متناسب با وظایف جدید، هدفگرایی در فعالیتها، عدم وجود سلسله مراتب سازمانی سخت و دست و پاگیر، برخورداری از نیروهای داوطلبانه متعهد و با انگیزه و تاکید بر برنامه ریزی از پایین به بالا اشاره کرد.
نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی تصریح کرد: جهاد دارای تشکیلات مردمی بدون پیچ و خمهای اداری بود که آبادانی و رفع فقر از روستاها را از مسیری جدا از دستگاههای اداری پیگیری میکردند و افرادی با عشق به خدمت وارد میدان شده بودند.
وی اضافه کرد: این نهاد انقلابی در عرصههای مختلف اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی اقدامات قابل توجهی را به انجام رساند که تولید انبوه وسایل پرمصرف کشاورزی و هسته حفاری، ساخت سیلوهای چند هزارتنی گندم با هدف کمک به خودکفایی کشور، خلع ید از پیمانکارهای خارجی و بالابردن روحیه خودکفایی در ذهن متخصصان داخلی از این جمله بود.
آلهاشم افزود: جهاد همچنین با تشکیل چهل گردان مهندسی رزمی و انجام طرحهای پیچیده مانند پلهای معلق، ساخت نخستین موشک جمهوری اسلامی با برد ۱۵۰ کیلومتر، دستگاه مین روب، دستگاه ساخت ابر مصنوعی و خودروی دوگانه آبی و خاکی خدمات ارزندهای را در زمان جنگ تحمیلی انجام داد.
امام جمعه تبریز اظهار کرد: جهاد سازندگی با ساختار چابک و انقلابی خود توانست نیروهای متخصص و متعهد را در رشتههای مختلف به سمت خود جذب کند که با کمک مردم روستاها پروژههای جهاد را به انجام میرساندند.