به گزارش عصرتبریز، علی اسماعیلی صبح امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه حوادث ما به دو صورت گاز گرفتگی و انفجار هستند گفت: علت حوادث گاز گرفتگی، مسدود شدن دودکش و نرسیدن هوای کافی به وسیلهی گاز سوز است که امسال در استان از ۲۲ نفر فوتی ناشی از حوادث گاز ۱۰ نفر فوتی با مسمومیت گاز کربن مونوکسید داشتهایم.
وی افزود: فقط محصولات احتراق ناشی از سوختن ناقص میتواند به فوت ناشی از مسمومیت بیانجامد و گاز متان یا همان گاز شهری نمیتواند باعث گاز گرفتگی شود همچنین برخلاف تصور همگان کربن مونوکسید توانایی ترکیب با آب را ندارد.
مدیر ایمنی و آتشنشانی شرکت گاز تبریز تصریح کرد: بیشترین علت حوادث انفجار ناشی از نشتیهای جزئی است زیرا در اکثر اوقات قابل تشخیص نیستند و اگر پنج الی ۱۵ درصد هوای یک فضای بسته را گازمتان(شهری) تشکیل دهد انفجار رخ میدهد.
علی اسماعیلی با اشاره به ضرورت آموزش همگانی در خصوص مسائل ایمنی گاز گفت: نقطه متمایز استان ما این استکه با برگشت سرما بعد از اتمام زمستان در فروردین سیستم گرمایش جمع شده، دوباره بازگردانده میشود و با وجود نصب مجدد به اقدامات ایمنی توجهی نمیشود.
وی در پایان گفت: استان آذربایجانشرقی در بین استانها رتبه دوم بعد استان تهران در حوادث ناشی از گاز دارد همچنین منطقه مارالان، باغمیشه، رسالت، لاله و عباسی به ترتیب بیشترین آمار در حوادث را دارد.
استقرار تیم امدادی مکانیزه در ۱۲ نقطه از تبریز
مسئول امداد مکانیزه و متمرکز شرکت گاز تبریز درباره نحوهی امدادرسانی در صورت بروز حادثه گفت: مرکز پیام امداد گاز تبریز کلیه تماسهای مشترکین را ضبط و ذخیره میکند و به مسئول شیفت تحویل میدهد. مسئول شیفت نیز امداد حادثه را به نزدیکترین خودرو امداد که در ۱۲ نقطه از شهر استقرار دارند ارجاع میدهد و خودروهای امداد نیز با استفاده از جی پی اس در حدود ۱۰ دقیقه خود را به محل امداد میرسانند.
محمدباقر بردباری افزود: ما تمام گزارشهایمان را ثبت میکنیم و این گزارشها تحلیل و بررسی میکنیم تا نقاط و علتهای حادثهخیز را شناسایی و آنها رفع کنیم.
استقرار بزرگترین مرکز مانتورینگ شمالغرب در تبریز
رئیس مرکز دیسپچینگ گاز استان گفت: پیک مصرف گاز از ساعت ۹ صبح تا ۱۳ بعد از ظهر است و چهار ماهه اخر سال ۵۰ درصد کل مصارف سال را تشکیل میدهد که این موضوع نشاندهنده سردسیری استان است.
طلوعی افزود: مرکز مانتورینگ تبریز بعد از تهران دومین مرکز مانتورینگ کل کشور است و امروز ۳۰۰ ایستگاه توسط این مرکز کنترل میگردد.
ضرورت اجرای کمپین دمای ۲۱-۱۸ درجه در خانهها
مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجانشرقی گفت: در استان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک خانگی در قالب دو میلیون خانواده از نعمت گاز بهره میبرند و حتی دورترین روستاها به گاز دسترسی دارند.
نادر کمالی افزود: مرکز دیسپاچینگ ورودی گاز را از طریق خط لوله، و گاز صنایع استان را کنترل میکنند و به محض اینکه افت فشار یا قطعی گاز اتفاق افتاده باشد مسئله را حل میکنند تا شاهد مصرف بهینه و ایمن گاز و پایداری شبکه در نقاط مختلف استان باشیم.
وی با اشاره به مصرف ۱۳ میلیون مترمکعبی تبریز به صورت روزانه گفت: ۷۰درصد مشترکین ما کممصرف و فقط پنج درصد خانوار پرمصرف هستند که در این راستا جریمههایی مد نظر داریم. همچنین ۲۱ درصد مصرف گاز استان خانگی و ۲۶ درصد مربوط به صنایع است که با تغییر دما این عدد افزایش و کاهش میباید که ما باید برای کاهش مصرف گاز در مصارف خانگی کمپین دمای ۲۱-۱۸ درجه را در خانهها انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجانشرقی در پایان تصریح کرد: ما تلاش میکنیم نیروگاه تبریز وارد چرخه مازوتسوزی نشود و امروزه نیز برای پایداری شبکه گاز استان نیروگاهها از ۵۰ درصد ظرفیت خود استفاده میکنند.
- خبرنگار: صبا نقی زاد