آیا خوردن عسل برای شما مفیدتر از شکر است؟
آیا خوردن عسل برای شما مفیدتر از شکر است؟
عسل و شکر هر دو شیرینی را به وعده های غذایی و میان وعده ها اضافه می کنند. با این حال، آنها دارای سلیقه، بافت و مشخصات غذایی مختلفی هستند.

به گزارش عصرتبریز، عسل و شکر دو شیرین کننده متداول هستند. خواص عسل طبیعی  اغلب به عنوان گزینه سالم تری در نظر گرفته می شود، اما آیا واقعاً اینگونه است؟

عسل و شکر هر دو شیرینی را به وعده های غذایی و میان وعده ها اضافه می کنند. با این حال، آنها دارای سلیقه، بافت و مشخصات غذایی مختلفی هستند.

تشابه ها و تفاوت ها بین شکر و عسل

عسل و شکر هر دو کربوهیدرات هستند که از دو نوع قند تشکیل شده اند: گلوکز و فروکتوز. فروکتوز تصفیه شده، که در شیرین کننده ها یافت می شود، توسط کبد متابولیزه می شود و با موارد زیر مرتبط است:

چاقی

بیماری کبد چرب

دیابت

فروکتوز و گلوکز به سرعت توسط بدن تجزیه می شوند و می توانند باعث افزایش سطح قند خون شوند. نسبت گلوکز و فروکتوز در عسل و شکر متفاوت است:

قند ۵۰ درصد فروکتوز و ۵۰ درصد گلوکز است

عسل حاوی ۴۰ درصد فروکتوز و ۳۰ درصد گلوکز است

باقی مانده عسل شامل:

آب

گرده گل

مواد معدنی، از جمله منیزیم و پتاسیم

این اجزای اضافی ممکن است مسئول برخی از مزایای سلامتی عسل باشند.

قند در شاخص گلیسمی (GI) بالاتر از عسل است ، به این معنی که سطح قند خون را با سرعت بیشتری افزایش می دهد. این به دلیل محتوای بالاتر فروکتوز و نبود مواد معدنی کمیاب است.

اما کالری عسل کمی بیشتر از شکر است، اگرچه شیرین تر است ، بنابراین ممکن است مقدار کمتری مورد نیاز باشد. در صورت استفاده بیش از حد هر دو شیرین کننده می توانند منجر به افزایش وزن شوند.

فواید عسل

از زمان های بسیار قدیم عسل به عنوان شیرین کننده و دارو استفاده می شده است. این مایعی چسبناک است که توسط زنبورهای عسل تولید می شود و از زرد کاهلی تا قهوه ای تیره رنگ دارد. زنبورهای عسل شهد گلها را جمع کرده و با آنزیمها مخلوط کرده و قبل از ذخیره عسل در سلولهای لانه زنبوری، عسل را تشکیل می دهند تا تازه بماند.

عسل با مزایای مختلفی همراه است:

مواد مغذی بیشتر و کمتر از شکر فرآوری شده است

عسل از نظر ترکیب غذایی از نظر منشأ شهد ساخته شده متفاوت است. به طور کلی، حاوی مقادیر کمی از گرده محلی همراه با مواد دیگر است، مانند:

آمینو اسید

آنتی اکسیدان ها

آنزیم ها

مواد معدنی

ویتامین ها

برخی تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های عسل تیره بیشتر از عسل روشن است.

همچنین، عسل کمتر از شکر فرآوری می شود زیرا معمولاً فقط قبل از استفاده پاستوریزه می شود. عسل خام نیز خوراکی است و حاوی آنتی اکسیدان ها و آنزیم های بیشتری نسبت به انواع پاستوریزه است.

مهار کننده سرفه

برخی تحقیقات نشان می دهد که عسل راهی طبیعی برای تسکین سرفه در کودکان است. مطالعه ای در سال ۲۰۰۷ نشان داد كه كودكان مبتلا به برونشیت كه به آنها عسل تیره داده می شود، نسبت به افرادی كه دارونما مصرف می كنند ، علائم تسكین بیشتری دارند. با این حال، مزایای آن اندک بود. تحقیقات اخیر نشان می دهد که عسل بهتر از عدم درمان سرفه است ، اگرچه برخی از داروها علائم بیشتری را تسکین می دهند.

تسکین آلرژی

گزارش های حکایتی نشان می دهد که عسل تولید محلی ممکن است به کاهش علائم آلرژی فصلی کمک کند. با این حال، مطالعات بالینی به طور مداوم این را نشان نداده است.

یک مطالعه که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد ، نشان داد که افراد مبتلا به آلرژی گرده توس که عسل گرده توس مصرف کرده اند، تجربه کرده اند:

کاهش ۶۰ درصدی علائم

۷۰ درصد روز کمتر با علائم شدید

دو برابر بیشتر از روزها بدون علائم

آنها همچنین توانستند میزان مصرف آنتی هیستامین را در مقایسه با گروه کنترل ۵۰ درصد کاهش دهند.

این مزایا ممکن است با فواید آنتی اکسیدانی و ضد التهابی عسل ترکیب شده باشد.

همچنین، یکی از درمان های آلرژی حساسیت زدایی از بدن در برابر واکنش ها با معرفی مکرر مقدار کمی مواد آلرژی زا است. در همین راستا، عسل محلی ممکن است حاوی آثاری از گرده های پوستی باشد که باعث آلرژی فصلی می شوند. بیشتر مطالعه کنید.

استفاده موضعی

عسل وقتی به صورت موضعی استفاده می شود، فوایدی دارد زیرا دارای خواص ضد میکروبی است:

بهبود زخم: تحقیقات نشان می دهد که عسل فواید قابل توجهی در درمان طبیعی و بی خطر زخم ها، زخم ها و سوختگی های مزمن دارد.

درماتیت سبورئیک: مشخص شد که عسل خام به طور قابل توجهی درماتیت سبوره را بهبود می بخشد، که یک بیماری خارش دار و پوسته پوسته پوست است. استفاده هفتگی از عسل همچنین باعث کاهش ریزش موی مرتبط با این بیماری و جلوگیری از عود در بین شرکت کنندگان در مطالعه شد.

هضم راحت تر

عسل ممکن است آسانتر از قند موجود در سیستم هضم باشد.

به دلیل ترکیب آن، قند معمولی باید قبل از تجزیه بلعیده شود. همانطور که زنبورهای عسل آنزیم هایی به عسل اضافه می کنند، قندها در حال حاضر به طور جزئی تجزیه می شوند و هضم آن را آسان می کنند.

محتوای این تبلیغات توسط سفارش دهنده تهیه شده است.