گسست میان نهاد آموزش و مدیریت کشور
گسست میان نهاد آموزش و مدیریت کشور
دبیر انجمن علمی علوم اجتماعی دانشگاه تبریز گفت: امروزه گسست میان نهاد آموزش و مدیریت کشور و همچنین نهاد اقتصاد به وضوح مشاهده می‌شود و حرکت‌هایی انجام گرفته کافی نیست.

به گزارش عصر، سعید مبیّن شهیر طی گفتگویی افزود: جامعه برای تعالی خود باید به صورت منسجم و نظام‌مند حرکت کند و یک طرف این حرکت نهاد آموزش و متخصصین امر قرار دارند که برای مثال در کشورهای توسعه یافته علم تبدیل به تکنولوژی و تکنولوژی تبدیل به صنعت می‌شود.

او افزود: در واقع هدف بر این است که علم کارکرد اقتصادی داشته باشد چرا که علوم مرتبط می‌توانند همین کارکرد را در حل معضلات اجتماعی از فقر و اجرا نشدن حقوق شهروندی گرفته تا بزهکاری و خشونت و الی آخر داشته باشند.

دبیر انجمن علوم اجتماعی خاطرنشان کرد: آلترناتیو و جایگزین برای علوم اجتماعی و به ویژه جامعه‌شناسی وجود ندارد و برای حل مشکلات بنیادین اجتماعی که در جهان روز به روز افزایش می‌یابد، باید از علوم اجتماعی بهره جست.

او با اشاره به ظهور شرکت‌های دانش بنیان اعلام داشت: خوشبختانه شرکت‌های دانش بنیان از دل روابط چندسویه سربرآوردند و انجمن علوم اجتماعی و در تعریف اعم انجمن‌ها، نهادها و ارگان‌هایی که نام فرهنگ و اجتماعی بودن را یدک می‌کشند وظیفه دوچندانی در قبال جامعه دارند.

مبین‌شهر اضافه کرد: باید توجه کرد که وظایف در جامعه و بین کنشگران و همچنین سازمان ها دو طرفه است؛ لذا این امر ایجاب می‌کند عناصری از جامعه که در امر فرهنگ عمومی و تخصصی فعالیت می‌کنند بیش از سایر عناصر مورد حمایت قرار بگیرند.

به جرات می‌توان گفت انجمن علمی علوم اجتماعی می‌تواند به دلیل موضوعیت و گستره خود صرف نظر از فعالیت، بیشترین تعامل را با سازمان‌ها، گروه‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی داشته باشد.

دبیر انجمن علمی علوم اجتماعی  با اشاره به راه برون رفت از مشکلات اجتماعی ابراز داشت: بدون شک جامعه علمی هر جامعه و متخصصین امر در زمینه علوم اجتماعی و فرهنگی می‌توانند راه برون رفت از بسیاری از این مشکلات را به صورت علمی نشان دهند.

او افزود: اگر به مشکلاتی که به ظاهر به فرهنگ مربوط نیستند نیز نگاه کنیم باز ردپای یک یا چند عنصر فرهنگی نامطلوب را در آن خواهیم یافت؛ برای مثال در بحث ساخت و سازهای غیرمجاز اگر خوب دقت کنیم اگرچه به ظاهر ساختار فیزیکی و سخت‌افزاری این امر به فرهنگ و مشکلات جامعه‌ مربوط نمی‌شود ولی همین مشکل نیز ریشه در ابعاد نرم و لایه‌های زیرین جامعه دارد که فقط یک جامعه‌شناس می‌تواند آن را شناخته و برایش دارو تجویز کند.