با اجرای سه طرح با ۳۸۰ میلیارد تومان طی سه سال آینده ۲۴۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه انتقال مییابد.
عصر تبریز: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی از آغاز احداث مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز از اسفند امسال خبر داد و گفت: با اجرای سه طرح با ۳۸۰ میلیارد تومان طی سه سال آینده ۲۴۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه انتقال مییابد.
علیرضا ایمانلو بعدازظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران به پروژههای قابل افتتاح در دههفجر اشاره کرد و اظهار داشت: ۵ پروژه عمده با اعتبار ۳۲۹ میلیارد ریال در ۴ شهر بناب، ملکان، تبریز و میانه در آذربایجانشرقی به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: احداث مخزن یکهزار متر مربعی بناب با هدف تعدیل فشار و تنظیم نوسانات مصرف روزانه و افزایش ذخیره آب با ۳۰ میلیارد ریال اعتبار، احداث مخزن ۳ هزار متر مکعبی ملکان با هدف تعدیل فشار و تنظیم نوسانات مصرف روزانه و افزایش ذخیره آب با ۱۳ میلیارد ریال اعتبار، مقاومسازی مخزن ۸ هزار متر مکعبی سرخاب تبریز با فراهم کردن کارآیی سیستم برای تامین و توزیع آب به هنگام وقوع زلزله با ۹ میلیارد ریال اعتبار از جمله طرحهای است که در دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی، بهرهبرداری از ایجاد تأسیسات فاضلاب میانه با هدف بهبود آثار زیستمحیطی، ارتقاء و بالا بردن سطح بهداشت زندگی مردم منطقه با ۴۷ میلیارد ریال اعتبار و ایجاد تاسیسات فاضلاب تبریز با هدف ایجاد تاسیسات فضالاب تبریز با شبکه جمعآوری فاضلاب معابر از دیگر طرحهایی است که در ایامالله دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: این طرحها از محل اعتبارات طرحهای استانی و داخلی، طرحهای عمرانی و سایر منابع به بهرهبرداری میرسد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی با بیان اینکه خدمات شرکت آب و فاضلاب مستمر است، گفت: آذربایجانشرقی یکی از کم مشکلترین استان در کشور طی سال ۹۴ بوده و با توجه به اینکه اکثر خدمات ما زیر زمینی بوده و نمود عینی زیادی ندارد، افتخار خدمت به شهروندان را دارد.
وی گفت: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری در ۶۲ شهر استان تحت پوشش آب شهری بوده و بیش از یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۶۹۵ تعداد انشعابات آب استان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: ۸ هزار و ۸۶۷ کیلومتر طول شبکه اصلی توزیع آب بوده و ۹۱۳ هزار متر مکعب حجم مخازن در مدار است.
وی یادآور شد: تامین بخشی از آبها نیز از طریق چاهها صورت میگیرد که امسال تعداد چاههای شرب آب با ۱۰ حلقه افزایش به ۳۸۶ چاه رسیده است.
ایمانلو متذکر شد: ۵۷ درصد جمعیت شهری آذربایجانشرقی نیز تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند و ۵۸۵ هزار و ۲۱۶ انشعاب فاضلاب سال ۹۳ به بیش از ۶۷۶ هزار و ۶۷۹ انشعاب رسیده است.
وی از فعالیت ۹ تصفیهخانه فاضلاب در مدار استان خبر داد و افزود: ۵ تصفیهخانه فاضلاب نیز در حال ساخت بوده و ۳۴ آزمایشگاه آب و ۲۴ آزمایشگاه فاضلاب در استان فعال هستند.
ایمانلو یادآور شد: ۱۲ شهر استان دارای انشعاب فاضلاب هستند که در ۱۸ شهر دیگر نیز طرح فاضلاب در حال اجرا است.
چالشهای آبی آذربایجانشرقی
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی با بیان اینکه متوسط نیاز فعلی آب شرب کلانشهر تبریز ۴ هزار و ۶۲۹ لیتر در ثانیه (۱۴۶ میلیون متر مکعب در سال) است، اظهار داشت: نیاز آبی پس از ۵ سال به ۵ هزار و ۷۳ لیتر در ثانیه ( ۱۶۰ میلیون متر مکعب در سال) و نیاز آبی پس از ۱۰ سال به ۵ هزار و ۵۱۷ لیتر در ثانیه (۱۷۴ میلیون متر مکعب در سال) میرسد.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۱۵ یعنی ۲۰ سال آتی نیاز آب به ۶ هزار و ۵۳۲ لیتر در ثانیه (۲۰۶ میلیون متر مکعب) به عبارتی نزدیک به ۲ برابر تولید میرسد.
ایمانلو گفت: با عنایت به زمانبر بودن طرح آبرسانی از رودخانه ارس به طور یقین اگر تمهیدات برای تأمین آب شرب کلانشهر تبریز به عمل نیاید در فصول گرم سال قطعی آب جدی در تبریز اتفاق میافتد.
وی اظهار داشت: مشکل آبرسانی غرب به شرق و تامین آب شهرکهای آذران، خاوران، مصلی و شهر جدید شهریار از چالشهای پیشرو است.
ایمانلو در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجانشرقی در خصوص احیای دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: احداث مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز با ظرفیت اسمی ۲٫۵ متر مکعب در ثانیه، احداث تصفیهخانه آذرشهر و تکمیل و بهرهبرداری از تصفیهخانه فاضلاب بناب با ۳۸۰ میلیارد تومان اجرا میشود و سالانه ۲۴۰ میلیون متر مکعب در سال فاضلاب تصفیه شده به دریاچه ارومیه ارومیه انتقال مییابد.
ابزارهای کاهنده آب به کمک میآید/ ادارات پرمصرف آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی گفت: به منظور صرفهجویی در مصرف آب، شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجانشرقی اقدام به تهیه و توزیع اقلام و لوازم کاهنده مصرف آب میکند.
رشد جمعیت و توسعه اقتصادی ـ اجتماعی موجب افزایش تقاضای آب شهری شده و محدودیت منابع آبی برای تامین نیازهای آب شرب با مصارف موجود امکانپذیر نیست از این رو مدیریت مصرف توسط مشترکان ضرورت دارد.
وی افزود: به طور معمول، مصرف آب خانگی بیشترین بخش مصرف آب شهری را تشکیل میدهد که از جمله موثرترین اقدامات جهت صرفهجویی در مصرف آب خانگی، استفاده از شیرآلات و تجهیزاتی است که بدین منظور طراحی شدهاند و واحدهای مصرفکننده میتوانند از طریق به کارگیری و استفاده از ابزار کاهنده، به کاهش مصرف آب مبادرت ورزند. این ابزارها به طور کامل شامل وسایل کاهنده دبی جریان، کاهنده فشار، افزایشدهنده سرعت خروجی آب (اسپریکننده) کاهنده حجم مخزن فلاش تانکها با حجم پایین است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی اضافه کرد: در این سیستمها همراه با کاهش فشار آب، میزان آب کمتری در زمان مشخص به مصرفکننده خواهد رسید و در نتیجه مصرف آب کاهش خواهد یافت.
ایمانلو در خصوص عملکرد لوازم کاهنده مصرف آب گفت: با نصب وسایل کاهنده از جمله سر شیرهای مخصوص و افزایش سرعت خروج آب از دهانه خروجی شیرآلات، باعث ایجاد کارایی بیشتر در بعضی فعالیتها نظیر شستشوی ماشین و … میشود و این امر با نصب یک کنترلکننده خروجی سطح جریان امکانپذیر است و در مواردی استفاده از سیفونها، کاهش حجم مفید مخزن فلاش تانک، از جمله راهکارهای صرفهجویی در مصرف آب است و ابزارهای کاهنده مصرف آب استانداردهایی عیناً نظیر ابزارهای عادی دارند و فقط در میزان آب مصرفی تاثیرگذار هستند.
مدیرعامل شرکت در خصوص نحوه دسترسی مشترکان به لوازم کاهنده اشاره کرد و افزود: در این زمینه شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجانشرقی نسبت به تهیه تعدادی از ابزارهای کاهنده مصرف از واحدهای تولیدی دارای استاندارد اقدام کرده و در نظر دارد ابزار مذکور را از طریق ثبتنام در سایت با تکمیل فرم ثبتنام به صورت تلفنی با اعلام شماره اشتراک و حضور در ادارات تابعه کلانشهر تبریز به صورت نقد و اقساط در اختیار مشترکان قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: این اقلام و لوازم صرفا در کلانشهر تبریز توزیع میشود و توزیع آن در سایر شهرهای استان نیز متعاقباً اعلام میشود.
ایمانلو قیمت این ابزار کاهنده آب را ۴۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: شهروندان در تبریز میتوانند با ثبتنام از مزایای این ابزارها استفاده کنند که شرکت آب و فاضلاب استان در نظر دارد مبالغ آن را اقساطی از شهروند دریافت کند.
وی ادارات استان را از جمله مصارف پرمصرف مشترکان اعلام کرد و گفت: ادارات استان ملزم هستند با نصب ابزارهای کاهنده آب مصرف خود را پایین بیاورند.
۱۰ درصد مشترکان جزء مشترکان پرمصرف هستند
وی در ادامه قطع انشعاب افراد پرمصرف را از برنامههای این شرکت برشمرد و گفت: حدود ۱۰ درصد مشترکان استان جزء مشترکان پرمصرف هستند، که به این افراد هشدار لازم را از طرق مختلف دادهایم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی گفت: در حالی که مصرف میانگین آب برای هر فرد در جهان حدود ۱۵۰ لیتر است، در تبریز این میزان بالای ۱۹۰ لیتر در روز گزارش شده است.
ایمانلو، کاهش پرت آب را از برنامههای جدی این شرکت برشمرد و یادآور شد: تبریز مقام اول در کشور را در زمینه جلوگیری از پرت آب دارد و در زمینه نشتیابی آب نیز اقدامات گستردهای داریم.