به گزارش عصرتبریز، علی بیات ماکو پیش از ظهر امروز در نشست خبری در معدن سونگون اظهار داشت: بحث ذوب فرآوردههای مس، شامل چهار کارخانه ذوب، پالایش، اسید سولفوریک و اکسیژن است که زیرساختهای آن با اعتبار ۲۰۰ میلیون یورو آغاز شده و سال آینده با حجم سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیون یورو اجرایی میشود.
او افزود: با تکمیل این کارخانجات، شرکت مس سونگون صاحب پروژهای ۶۰۰ میلیون یورویی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مس سونگون در گاسخ به سوالی مبنی بر تخریب ۳۰ هکتار پوشش جنگلی اعلام کرد: تنها ۱۸ هکتار از پوشش جنگلی منطقه در سال ۹۸ تخریب شده است که ناگزیر بوده و در سال ۹۹ هیچگونه عملیات و تخریبی نداشتهایم.
او اضافه کرد: در همین راستا، ما احیای پوشش جنگلی نیز داشتهایم که بحث رسیدگی و آبیاری آن با مجموعه مس سونگون است و علاوه بر آن پیشنهاد کردیم در ازای این تخریب سایت اطفای حریق و پد فرود هلیکوپتر در منطقه احداث کنیم که مدیریت واحد و مجهزی در برابر آتشسوزی جنگلهای ارسباران داشته باشیم.
او تأکید کرد: به دستگاههای ذیربط اعلام کردیم که ما آماده هر گونه همکاری هستیم، حتی حاضر به پرورش و کاشت گیاهان سازگار با اقلیم منطقه هستیم منتها نقشه راهی به ما ارائه کنید که متاسفانه همکاری خوبی صورت نمیگیرد.
بیات ماکو، معدن سونگون را بزرگترینو اصلیترین ذخایر مس ایران معرفی کرده و ابراز داشت: ۴۵۰ میلیون تن ذخیره معدن مس سونگون است که سالانه ۱۴ میلیون تن استخراج ماده معدنی داریم.
او افزود: در بررسی های جدید یک میلیارد و ۵۰۰ تن ذخیره معدنی شناسایی شده است که با اصافه شدن دستگاههای حفاری با عمق ۲۰۰۰ متر، منابع موجود را مشخص و به سمت آن حرکت میکنیم.
بیات ماکو با اشاره به استحصال روزانه یک هزار تن کنسانتره مس بیان کرد: فاز اول و دوم تغلیظ در حال فعالیت است که روزانه یک هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۴/۵ استحصال و دیگر مراکز ارسال میگردد.
او افزود: فاز سوم تغلیظ نیز با ۳هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به نتیجه رسیده و پیمانکار آن مشخص شده است که اوایل سال جاری عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
بیات ماکو خاطرنشان کرد: عملیات خاکبرداری فاز ۳ آغاز و ۴ میلیون متر مکعب خاکبرداری شده است که تجهیزات آن نیز خریداری شده است.
او اضافه کرد: تجهیزات خریداری شده صرفا جهت استحصال کنسانتره مس بود که به اشتباه برای ذوب عنوان شده بود.
مدیرعامل شرکت مس سونگون با اشاره به بازیافت آب مصرفی در معدن سونگون عنوان کرد: بالای ۹۰ درصد آب مصرفی معدن را بازیافت میکنیم که استانداردهای کشوری را رد کرده و در سطح بینالمللی فعالیت داریم.
او ادامه داد: آلایندگی پخیر جایی قبلا وجود داشت و ما نیز آن را افزایش دادیم، ولی با همکاری دانشگاههای تبریز، تهران و شرکتهای دانشبنیان و همکاری یک شرکت استرالیایی، در صدد کاهش این آلودگی هستیم.
بیات ماکو با اشاره فعالیتهای مس سونگون در راستای مسئولیتهای اجتماعی نیز گفت: ۱۰۹ میلیارد تومان در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی در سال ۹۹ هزینه کردیم که شامل: مقابله با کرونا، راهسازی، آسفالت، تسهیلات، روستاها، ادارهجات، اعطای جهیزیه و دیگر موارد است.
او با اشاره به فعالیتهای ورزشی مس سونگون یادآور شد: کمپ ورزشی مس سونگون با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان اخیرا به پروژههای شرکت مس سونگون اصافه شده است.
مدیرعامل شرکت مس سونگون در رابطه با هزینههای باشگاه مس سونگون نیز گفت: مدیریت این باشگاه مستقل بوده و بودجه آن نیز مستقیم از تهران مشخص میشود.
او در پاسخ به سوالی درباره احداث ورزشگاه در کرمان توسط شرکت صنایع مس ایران و عدم پرداخت به این موضوع در استان ما اظهار داشت: بالاخره کرمان پیشکسوت مس ایران است و اگر حمایتی که مسئولین استان کرمان از صنایع دارند، در آذربایجانشرقی نیز بود، ما نیز موفق عمل میکردیم.