درسال جاری از سطح ۱۱۰هکتار زراعی استان مقدار ۴۴۰کیلوگرم زعفران استحصال گردید ،که نسبت به سال گذشته ۲۰درصد افزایش داشتیم.
عصر تبریز: کارشناس مدیریت سرمایه گذاری آذربایجان شرقی گفت:درسال جاری از سطح ۱۱۰هکتار زراعی استان مقدار ۴۴۰کیلوگرم زعفران استحصال گردید ،که نسبت به سال گذشته ۲۰درصد افزایش داشتیم.
صابربیگلگ گفت: برای تولید ۴۴۰کیلوگرم زعفران، گل زعفران درفاصله کوتاه بایستی از مزارع جمع آوری شود وطی شرایط خاصی کلاله های قرمز زعفران ازآن جداسازی ودر نهایت بادقت خشک شوند تاکیفیت و ویزگی های زعفران خوب را داشته باشد.
وی درادامه گفت: جمع آوری به موقع، نقل و انتقال صحیح، بهداشت محیط و افراد، رعایت اصول در جداسازی و خشکاندن در شرایط مواردی هستند که درتولید محصولی سالم و باکیفیت اهمیت بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه هر واحد صنعتی ازکارمزد ۱۴درصد تسهیلات بانکی برخوردار می شوند افزود: تسهیلات بانکی برای هر هکتار حدود۲۵ میلیون تومان می باشد که کشاورزان از طریق جهاد کشاورزی آن را دریافت میکنند.
کارشناس باغبانی جهادکشاورزی استان خاطرنشان ساخت:کشاورزان تاکنون تحت پوشش بیمه قرار نگرفتند، لذا ضروری است درسال آتی ازطریق صندوق بیمه جهادکشاورزی استان محصولات زراعی خود را بیمه کنند.
بیگلگ کشت محصولات کم آب بر درحوضه آبریز دریاچه ارومیه را عنصرحیاتی برای بهبود وضعیت این دریاچه برشمرد و افزود: این محصول کم آب درمناطق دریاچه ارومیه هم قابل کشت است و زعفران ازلحاط آبی کم توقع بوده و سالانه بیش از ۳۵۰۰مترمکعب اب مصرف میکند که به خصوصیت کم آب بر بودن در استان آذربایجان شرقی درحال توسعه می باشد.
کارشناس جهاد کشاورزی استان عنوان کرد: ۸۸۰۰نفر به صورت مستقیم وغیرمستقیم درزمینه تولید زعفران دراستان مشغول به کار هستند.
وی تصریح کرد: زعفران مورد نیاز در استان تولید و مابقی به سایر استانهای همجوار صادر می شود.
وی تاکید کرد:کشت زعفران به وضعیت جغرافیای منطقه ارتباط مستقیم دارد و از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در استان آذربایجان شرقی از اواخر تابستان کشت و در نیمه دوم پاییز برداشت می شود و رتبه ۱۰ کشوری را به خود اختصاص داده است.
شایان ذکر است که زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری ودرنقاطی که داراری زمستانهای ملایم وتابستان های گرم و خشک باشد بخوبی رشد می کند. مقاومت زعفران در مقابل سرما زیاد است وچون دوران رشد ان مصادف باپاییز وزمستان واوایل بهار است،این گیاه به هوای مناسبی نیاز دارد ودر دوره خواب یااستراحت گیاه درتابستان بارندگی وآبیاری برای آن مضر است.
گفتگو: ناهید خدادادی