به گزارش عصرتبریز، دکتر مسلم نجفی در گفتگو با خبرنگاران در خصوص اجرای طرح دارویار عنوان گفت: طرح دارویار به دست دولت سیزدهم کلید خورده که با اجرایی شدن این طرح شاهد مزایای آن نیز خواهیم بود.
وی افزود: طرح دارویار یک طرح ملی است، از ۲۳ تیر ماه بر اساس تکلیف بودجه ۱۴۰۱ اجرایی شد که این طرح به صورت هدفمند جهت یارانه دارو در دسترس قرار دارد.
وی ادامه داد : در دوره قبل سازمان مرکزی یارانه دارو را در اختیار شرکت های داروسازی داخلی قرار میداد که باعث ایجاد مشکل در توضیع نادرست دارو ها میشد.
وی با بیان اینکه یارانه دارو به همه مصرف کنندگان دارو خواهد رسید، اظهار داشت: اولین مزیت این طرح بهره مندی همه دهک های جامعه از یارانه دارو خواهد بود و همچنین ۱۰۴۵ دارو در حال حاضر تحت پوشش بیمه هستند.
وی اضافه کرد: مبلغ دارو های تحت پوشش قرارداده شده تا حدود ۳۰ درصد در طرح دارویار افزایش مییابد اما این هزینه از طریق شرکت های بیمه گر پرداخت شده و مبلغی که بیمار پرداخت خواهد کرد همان مبلغ قبلی خواهد بود چرا که این مبلغ به حساب شرکت های بیمهگر پرداخت شده و سازمان برنامه و بودجه وظیفه تامین این اعتبار را دارد.
نجفی گفت: قیمت داروهای بدون نسخه نیز افزایش نیافته و ۱۱۹ قلم دارو بدون نسخه که قبلا در پوشش بیمه قرار نداشتند، در طرح جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفته که در این صورت هزینه آنها نیز کم خواهد بود
وی خاطر نشان کرد: همچنین داروهایی که با نسخه پزشک هستند با اجرای طرح یادآور ۳۶۶ قلم از این داروها تحت پوشش بیمه قرار می گیرند. همچنین قیمت مکمل های غذایی و داروهای گیاهی برای مصرف کنندگان تغییری نکرده است.
وی با تاکید بر اهداف طرح دارویار افزود:یکی از اهداف مهم این است که پوشش همگانی افزایش یابد بطوریکه دهک های اول، دوم و سوم تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند، و بعقیه دهک هایی که بیمه نیستند به مدت ۳ ماه جهت بیمه کردن خود فرصت داده شده که تا مدت این ۳ ماه نیز به عنوان بیمه در نظر گرفته شده اند، در غیر این صورت افزایش قیمت دارو امکان آسیب رسیدن به آنها خواهد شد. بیش از ۵۰۰ قلم در تحت طرح دارویار قرار گرفته، و اجرای بیمه همگانی گسترش مییابد.
وی اضافه کرد: کشور ما یکی از کشور های پرمصرف دارو است، ما در دنیا در رتبه ۲۰ در مصرف بی مورد قرار داریم، بنابر این بخشی از مقاومت های دارویی ما به دلیل مصرف بی رویه آن است که از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی در ادامه در رابطه با قاچاق دارو بیان کرد: محصولات دارویی تولید ایران کیفیت و تکنولوژی بالایی دارند. داروهای ما نسبت به کشور های همسایه ارزان تر است و با یارانه دولتی تولید میشوند که بخشی از داروهای ما به کشورهای همسایه قاچاق میشود و گزارشاتی هم داریم که قاچاق بخشی از داروها به صورت ثالث انجام میشود؛ لذا افزایش قیمت و هدفمند شدن قیمت داروها باعث کاهش قاچاق معکوس دارو نیز خواهد شد.
نجفی اظهار داشت: این طرح صد در صد به نفع مردم است اما اگر سازمانهای بیمه سر وقت منابع را پرداخت نکند، داروخانهها با مشکل بزرگی مواجه خواهند شد.
دکتر وحید مجیدی مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی گفت: سه دهک اول جامعه که ۵.۵ میلیون نفر بودند، تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند و ۲۰۰ هزار نفر در استان به صورت رایگان و اتوماتیک وار دفترچه آنها تمدید شده است و در طی دو سال گذشته نیز نسخ کاغذی حذف شد و اکنون هیچگونه نسخهای دریافت نشده و با کد ملی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: طی چند روز گذشته از ۲۰۰ داروخانه سطح استان بازدید کردهایم و آموزشهای لازم هم داده شده است و امیدواریم با حمایت دولت، دانشگاه علوم پزشکی و داروخانهها مشکل خاصی نداشته باشیم.
مجیدی همچنین یادآور شد: افراد با شمارهگیری #۱۶۶۶* میتوانند از سوابق بیمهای خود مطلع شوند و یا با مراجعه به دفاتر پیشخوان و سایت بیمه سلامت ایرانیان نسبت به ثبتنام بیمهای به صورت رایگان اقدام کنند.