به گزارش عصرتبریز، صابر پرنیان، در نشست خبری با بیان اینکه آذربایجان شرقی از جمله استان های تراز اول در حوزه صنعت و معدن و تجارت با توجه به شرایط جغرافیایی است، اظهار کرد: تنها در بخش پتروشیمی، برای نمونه پروژه ️پلی اتیلن سنگین با ۵۰ هزار میلیارد ریال، پلی پروپیلن با ۱۵ هزار میلیارد ریال، استایرن مونومر با ۳۰ هزار میلیارد ریال و نیروگاه و سرویس های جانبی با ۲۰ هزار میلیارد ریال جزو بزرگترین سرمایه گذاری های استان است.
وی با اعلام اینکه ️سهم ارزش افزوده بخش صنعت استان از تولید ناخالص ۳۳ درصد بوه و ️۴۰ درصد از سهم اشتغال استان مربوط به بخش صنعت استان بوده که نشان دهنده جایگاه ویژه استان است، ادامه داد: آذربایجان شرقی به لحاظ تعداد واحد های صنعتی دارای پروانه بهره برداری تا به این لحظه در رتبه ۴ کشوری قرار دارد اما در سهم استان در تولید اشتغال رتبه ۶ کشور دارد که نشان دهنده این است که متوسط سرانه بیشتری دارند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به مشکلات منطقه صنعتی کوجوار تبریز، خاطرنشان کرد: در این منطقه تعداد قابل توجهی واحد صنعتی وجود دارد که یا پروانه بهره برداری ندارند یا فقط پروانه صنفی دارند، در صورت رفع مشکلات و ساماندهای واحدهای صنعتی موجود این محدوده به یک منطقه صنعتی عظیم تبدیل می شود.
وی افزود: واحد های موجود در منطقه کوجووار با توجه به تولید کالاهای ارزان و تکمیل بودن زنجیره تولید و صادرات محور بودن ظرفیت فوق العاده ای دارند.
پرنیان اضافه کرد: در منطقه صنعتی کوجوار واحد صنعتی و تولیدی وجوددارد که اگر در جای دیگری فعال بود قطعا از فرودگاه تا آن واحد صنعتی فرش قرمز پهن میکردند اما متاسفانه این واحد در استان تنها پروانه کسب دارد، وجود چنین واحد های صنعتی نشان دهنده وجود ظرفیت های بسیار مناسب در این منطقه است.
رییس سازمان صمت آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۵۰ درصد صنایع شیرینی و شکلات کشور در آذربایجان شرقی تولید می شود، گفت: استان ما پایتخت شیرینی و شکلات می باشد و با توجه به این موضوع و تلاش ها و پیگیری های انجام شده طی روزهای اخیر قرابیه تبریز، اهری شهرستان اهر و باقلوای گوگان به ثبت ملی به ثبت ملی رسید.
او با اشاره به وجود معادن متعدد در آذربایجان شرقی و بهره مندی از ظرفیت این معادن در توسعه استان ها، ادامه داد: در حوزه معدن نزدیک ۳۰۰ معدن غیر فعال و دارای مشکل وجود دارد و با توجه با این موضوع به سراغ تک تک معادن غیر فعال خواهیم رفت و معاون غیر فعال تعطیل ضمن رفع مشکل باید فعال شده و همچنین معادنی که توسط افراد ثبت و محدوده قرق شده است یا باید فعالیت خود را شروع کنند یا خلع ید خواهند شد.
پرنیان همچنین از احیا و بازگشت ۱۰۰ واحد تولیدی به چرخه تولید در ۹ ماهه گذشته خبر داد و گفت: خانه صنعت و معدن استان در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ۴۶۰ مصوبه داشت که ۷۵ درصد آن بصورت کامل اجرایی و به مشکلات ۳۲۰ واحد تولیدی و صنعتی رسیدگی شده است.
رئیس سازمان صمت استان همچنین با بیان اینکه در ۹ ماه گذشته در استان، ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید با ایجاد اشتغال برای ۵ هزار ۲۰۰ نفر محقق شده است گفت: ۱۸۰ واحد صنعتی جدید نیز با حجم سرمایه گذاری ۲هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان راه اندازی شده است.
پرنیان خاطرنشان کرد: تا سال جاری که بیش از ۱۵ سال کنسانتره تولید و به خارج از استان انتقال داده می شود و مالیات و سود تولید به استان بر نمی گشت اما با توجه به اقدامات اداره کل امور مالیاتی استان و شرکت ملی مس ایران مقدمات صدور فاکتورهای مالیاتی، تا زمان تشکیل رسمی مس آذربایجان انجام می شود.
او یادآور شد: سال گذسته ۲۴ هزار میلیارد تومان کنسانتره مس از استان خارج شده، اما جریان مالی آن خود را در استان نشان نداده؛ بر این اساس مقرر شده ۲۰ درصد سود و ۹ درصد ارزش افزوده مس وارد جریان مالی استان شود که این امر تحول بزرگی را منجر خواهد شد.
پرنیان تاکید کرد: هم به محیط زیست اعتقاد داریم و هم باید گشایش اقتصادی در استان انجام شود اما این موضوع دلیلی نمی شود تا به بهانه گشایش اقتصادی اجازه آسیب رساندن به محیط زیست را بدهیم.
وی گفت: در بحث معدن اندریان طرح حفاظتی نوشته شده و بر اساس آن افزایش و نظارت بر تولید و جلوگیری از دست اندازی به رگه های پرعیار طلا و آلوده کردن محیط زیست و اقدامات بسیار نامناسب در سطح معدن جزو دستورکار بوده و خبر های خوشی را خواهید شنید.