به گزارش عصرتبریز، حجتالاسلام والمسلمین کمالالدین خداداده؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین نشست خبری ستاد فهمای استان عنوان کرد: مساجد سنگری برای عرصههای علمی، هنری و تربیتی هستند که از این به بعد نیز باید در این راستا فعالیتها ادامهدار باشند، اگر خط اتصال نظام توحیدی برای ترییت بشری کمرنگ شود آسیبهای زیادی در عرصههای مختلف جامعه را خواهیم دید به همین سبب باید به شعار “نهضت بازگشت به مساجد” که شعار اصلی رییسجمهور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۴۰۲ است بیشتر توجه شود.
وی ادامه داد: بازگشت به مساجد که ناظر بر عرصه حکمرانیست باید به این باور برسد که بسیاری از مسائل و گرفتاریهای مختلف حوزه اجتماعی، سیاسی، هنری و… در مسجد قابل حل است که علاوه بر آن میتوان کارهای تکمیلی و مکمل کار مدارس را در مساجد ادامه داد و هم برای روحیهدهی و شادابی عموم جامعه محل مورد نیاز فعالیتها را مساجد برشمرد و از نهایت ظرفیت آنها بهرمند شد تا بالاخره نهضت بازگشت به مساجد اتفاق بیوافتد.
خداداده با بیان اینکه ۸۰ هزار مسجد در کل ایران وجود دارد؛ اضافه کرد: در بین ۸۰ هزار مسجد برخی از این مساجد روستایی و برخی بینراهیست که نزدیک به ۶۰ هزار مساجد میتوانند به مردم در عرصههای مختلف خدمت کرده و فعالیتهایی را در حوزههای مختلف ارائه دهند، اما فقط نزدیک به ۵۰ درصد آن دارای امام جماعت برای عمل به یکی از وعدههای نماز است. این آمار به معنای این نیست که ۵۰ درصد بعقیه مساجد تعطیل هستند، فقط فعالیت این مسجدها در حوزههای فرهنگی، هنری، تربینی و دانش آموزی محدود هستند.
وی گفت: بعضی مواقع سخنها و کلمههایی با تیترهای زرد برای مساجد به کار برده میشود که نهایت اخبار کذب است، اگر قرار است از جاهایی با خلوص و شایستگی کامل از آن یاد ببریم مساجد هستند، همانگونه که به فعالیتهای فرهنگ و هنر و سیستم تربیتی در مساجد نیاز داریم، به ایجاد زیرساختها و امکانات مناسب نیز برای تحول این فعالیتها در مساجد نیاز داریم.
وی در خصوص پر کردن زمان مناسب اوقات و فراغت دانشآموزان در فصل تابستان افزود: در دوره تعطیلی مدارس و آزادی وقت اوقات و فراغت دانشآموزان در طول تابستان قرار گرفتهایم این فرصت میتواند منجر به افزایش جنب و جوش و پیک کاری مساجد شود و برنامههای فرهنگی، علمی و هنری را در مساجد شهرها رقم بزند. افتتاح کارگاههای آموزشی هنر از جنس تئاتر برای افرادی که در مساجد حضور دارند صورت گرفته و افراد متشخص را در این حوزه فرهنگی برای انجام فعالیتها و آموزش جذب خود کرده است.
وی در خصوص فعالیتهای کارگاه آموزشی در مساجد بیان کرد: بچههای مسجد استقبال خوبی از این برنامه داشتهاند و تمهیدات لازم برای دیگر حوزهها از جمله نویسندگی و بازیگری صورت گرفته است. تئاتر جز هنر اصیلی است که با سینما تفاوت داشته و بجای اجرای شعبده بازیهای سینمایی که در پشت دوربینها اتفاق میافتد، حس و حال بازیگر را به صورت زنده با تماشاگران به اشتراک میگذراند.
وی خاطرنشان کرد: تئاتر باید همانند عرصه سرود که در کشور پرچمدار مساجد شده شکوفا شود. هدف از ایجاد کارگاههای آموزشی هنری در مسجدها ایجاد اتحاد و تعاونی واحد در بین جوانان است که میتواند خروجیهای خوبی برای خود آنها در عرصه هنر داشته باشد. تئاتر یک نمایش پاکیزهای است که حضور خانوادهها در تئاتر نسبت به دیگر صحنها بیشتر شده پس شرایط فراهم شده انتقال دهنده مفاهیم به بهترین شکل است به شرطی که با قلمها و اساتید خوب فرزندان و هنرجویان را تربیت کنند.