به گزارش عصتبریز، حسن گلی در نشست هماندیشی با جمعی از نویسندگان کتاب آذربایجان شرقی، با استقبال از انتشار کتابهای ترکی، اظهار کرد: با توجه به لهجههای مختلف ترکی و نظر به اینکه این زبان در کشورهای مختلف همسایه با چالش تغییرات مکرر الفبا و برخی عوامل دیگر همراه بوده است، شاخص اصلی در رسمالخط و اصطلاحات مورد استفاده در کتب ترکی، ترکی اصیل آذربایجان ایران و لهجه تاریخی تبریز است.
وی بر احصای مسائل و مشکلات اهالی قلم و برنامهریزی به منظور کاهش این مشکلات تاکید و با اشاره به توانمندیهای نویسندگان و ناشران استان در حوزه تالیف و نشر کتاب، افزود: آذربایجانشرقی همواره در جمع استانهای برتر این حوزه قرار دارد و در سال گذشته تعداد ۲هزار و ٨۵ عنوان کتاب در استان منتشر شد و در جریان هفته کتاب پارسال نیز بیشترین برنامه مرتبط با هفته کتاب و کتابخوانی را برگزار کردیم. سال گذشته تعداد ۲ هزار و ٨۵ عنوان کتاب در استان منتشر شد و در جریان هفته کتاب پارسال نیز بیشترین برنامه مرتبط با هفته کتاب و کتابخوانی را برگزار کردیم.
وی با تاکید بر لزوم غنابخشی و کیفیسازی حوزه تالیف و نشر کتاب، یادآور شد: با توجه به جایگاه رفیع تبریز در سپهر فرهنگی گذشته و حال ایران و با عنایت به تعابیر بلند مقام رهبری در خصوص آذربایجان، انتظار میرود غالب کتابهای انتشار یافته در استان در تراز مکتب فاخر تبریز باشد که باید در این راستا اقدامات اساسی صورت بگیرد که سازماندهی اهالی قلم در قالب یک تشکل فعال و فراگیر میتواند در تحقق این مهم موثر باشد.
گلی با انتقاد از عدم وجود چنین تشکلی با عضویت نویسندگان کتاب، بر آمادگی کامل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پشتیبانی همهجانبه به منظور ایجاد مجمع نویسندگان آذربایجانشرقی تاکید و اظهار کرد: راهاندازی چنین مجموعهای میتواند به برگزاری کارگاههای آموزشی، همافزایی نویسندگان، اولویتسنجی و تخصصیسازی امور، کاهش چالشهای عرضه کتاب و مسائلی از این دست کمک کند.
در این نشست مؤلفین حوزههای مختلف ادبیات و علوم انسانی از جمله علوم سیاسی و روابط بینالملل، داستان، رمان، ادبیات کودک و نوجوان، حوزه تاریخ و اجتماع حضور داشتند که به ابراز نکته نظرات خود پرداختند.