اظهار نظری دیگر از کویرشناس ایران: امیدی به احیای دریاچه ارومیه نیست!
اظهار نظری دیگر از کویرشناس ایران: امیدی به احیای دریاچه ارومیه نیست!

متأسفانه امیدی به احیای دریاچه ارومیه نیست و این دریاچه به هیچ وجه مانند گذشته احیا نخواهد شد!

عصر تبریز:پرویز کردوانی که برای شرکت در جشنواره فرامرزی مطبوعات و خبرگزاری های استانهای مرزی ایران و عراق به ایلام رفته بود به عنوان یکی از سخنرانان این جشنواره بیان داشت:متأسفانه در سالهای اخیر به دلایل گوناگون سطح آبهای زیرزمینی در ایران به شدت پایین رفته است و جنگل کاری لازمه آن وجود آب در لایه های نزدیک به سطح زمین است.

وی تصریح کرد:درسفرهایی که به مناطق مختلف کشور دارم مشاهده کرده ام که در بعضی از مناطق ایران به علت برداشتهای بی رویه از سفره های زیرزمینی سطح آب تا عمق ۴۷۰ متری زمین پایین رفته است.

وی با بیان اینکه مالچ پاشی که در گذشته برای مهار ریزگردها رواج داشته نیز راهکار قابل اطمینانی برای مهار ریزگردهانیست افزود: مال پاشی بعد از چند سال اثرات آن از بین می رود و در عین حال هزینه بر است.

این زیست شناس برجسته افزود: یکی از بهترین راهکارها برای مهار ریزگردها پوشاندن کانونهای تولید ریزگردها با شن و ریگهای درشت است که در مسیرهای رودخانه های مختلف که در آنسوی و اینسوی مرزهای ایران و عراق وجود دارند موجود است.

پروفسور کردوانی با ذکراینکه ریزگردها منشأ و دلایل مختلفی دارند افزود:امروزه منشأ ریزگردهایی که دامنگیر کشورمان شده است فقط بیابانهای خارج از کشور نیست بلکه چندسالی است که این ریزگردها منبع داخلی نیز پیدا کرده اند.

وی در ادامه به بحران خشکیدگی دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: علت اصلی خشکیدگی آب این دریاچه حفر چاههای بیشماری است که طی سالهای گذشته در اطراف آن شکل گرفته و سطح آب را پایین برده اند و در نهایت باعث نابودی این دریاچه شدند.

پدر علم کویرشناسی ایران اضافه کرد: متأسفانه امیدی به احیای دریاچه ارومیه نیست و این دریاچه به هیچ وجه مانند گذشته احیا نخواهد شد!

کردوانی همچنین به موضوع بیابان زایی در ایران طی دهه ها و صده های گذشته اشاره کرد و گفت: دست اندازی بی اندازه به جنگلها و استفاده زیاد از آنها در گذشته باعث نابودی آنها و تشدید بیابانها در ایران شده است.

وی افزود: در سالهای گذشته با کم شدن دست اندازی مردم به جنگلهاو جایگزین شدن سوختهای امروزی بجای سوخت جنگلی روند بیابان زایی در کشور متوقف شده است.

این زیست شناس برجسته در ادامه به جشنواره فرامرزی اشاره کرد و گفت: جشنواره فرامرزی استانهای مرزی ایران و عراق فرصتی است که مناطق مرزی ایران و عراق بسوی پیشرفت و تعالی گام بردارند.

کردوانی ادامه داد: رسانه ها در دنیای امروز بسیار مهم هستند و بدون شک می توانند بر روی بسیاری از مسائل تأثیرگزار باشند.

وی افزود: بسیار جای خوشحالی است که رسانه های استانهایی از ایران و عراق در کنار هم نشسته اند و با هم هم فکری می کنند.