به گزارش عصرتبریز، احمد فاخریفرد با تاکید بر اینکه تحقیقات گستردهای در دانشگاه تبریز در حوزه دریاچه ارومیه و آجی چای صورت گرفته است، گفت: اقدامات متعددی از سوی بخشهای مختلف علمی استان در این زمینه صورت گرفته و حتی به صورت دشت به دشت میزان مصرف آب و تعیین کاربری اراضی مشخص شده است، اما تاکنون هیچ یک از این طرحهای علمی اجرایی نشدهاند.
وی بر ضرورت حرکت به سمت هوشمندسازی، ارتقای سیستمهای آبیاری، تعیین الگوی کشت، مدیریت بارشهای غیر فصل زراعی و هدایت بارشها به سمت منابع زیرزمینی برای مدیریت مصرف آب تاکید کرد.
فاخریفرد ادامه داد: در حال حاضر باید با انجام روشهای کوتاه مدت، میانمدت و درازمدت در راستای احیای دریاچه ارومیه گام برداریم.
وی انتقال آب از دریاچه وان، مقابله با برداشتهای غیر مجاز از خط رودخانه در فصول غیر زراعی، بهرهگیری از آبهای تسویهخانههای شهرهای اطراف دریاچه ارومیه و مدیریت مصرف در داخل حوزه را از نکات اساسی در رابطه با احیای دریاچه ارومیه دانست.
فاخریفرد همچنین با تاکید بر اهمیت بارورسازی ابرها در شمالغرب کشور گفت: اگر هواپیماهای بارورسازی ابرها در استان مستقر شود، ما با توجه به سرعت، ضخامت و دمای ابر، بهراحتی میتوانیم در زمان مناسب ابرها را بارور کنیم.