خوش نیت، نائب رئیس خانه مطبوعات آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت مطبوعات محلی می گوید: یکی از دلایل عدم مقبولیت رسانه های مکتوب در بین مردم آذربایجان شرقی تکثر نشریات و تشابه بیش از حد آنها چه از نظر قالب و چه از نظر محتواست.
عصر تبریز: خوش نیت، نائب رئیس خانه مطبوعات آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت مطبوعات محلی می گوید: یکی از دلایل عدم مقبولیت رسانه های مکتوب در بین مردم آذربایجان شرقی تکثر نشریات و تشابه بیش از حد آنها چه از نظر قالب و چه از نظر محتواست.
نائب رئیس خانه مطبوعات آذربایجان شرقی نیز در خصوص وضعیت مطبوعات محلی می گوید: شاید یکی از دلایل عدم مقبولیت رسانه های مکتوب در بین مردم آذربایجان شرقی تکثر نشریات و تشابه بیش از حد آنها است.
محمدامین خوش نیت در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد : سه شاخص مهم بیشتر نشریات محلی شامل ‘نام و عنوان نشریه’، ‘قالب و شکل نشریه’ و’محتوا’، تشابه بسیاری به هم دارند که همین موضوع سبب شده تا مردم و شهروندان آذربایجان شرقی اقبال چندانی نسبت به نشریات نداشته باشند.
مدیرمسئول پایگاه خبری «آذرقلم» افزود: همین موضوع را می توان یکی از مهمترین و اساسی ترین ضعف های نشریات آذربایجان شرقی قلمداد کرد.
خوش نیت گفت: واقعیت تلخ جامعه مطبوعاتی این است که ما در سطح فرهنگ و مطبوعات آذربایجان شرقی باز هم دچار افراط و تفریط شدیم و این بار از آن سوی بام ‘افزایش صدور مجوز نشریات’ فرو افتادیم.
مدیرمسئول و سردبیر هفته نامه «گلشن راز» گفت: اگر تا چند سال پیش محدودیت سفت و سختی برای صدور مجوز نشریات در استان شاهد بودیم و چه بسا ۱۰ سال یک متقاضی انتشار نشریه در نوبت هیات نظارت بر مطبوعات و وزارت ارشاد باقی می ماند اکنون به راحتی آب خوردن برای هر کسی که ممکن است کوچک ترین اطلاعات و تجربه و سابقه ای از انتشار نشریه نداشته باشد مجوز انتشار و مجوز راه اندازی سایت خبری در فضای مجازی داده می شود .
وی بیان داشت: همین مساله در کنار همه آسیب هایی که می تواند بر بازار کار و چرخه های اقتصادی سایر نشریات وارد کند، لطمه تبعات منفی و فلج دیگری را تحمیل می کند و آن پراکنده کردن نیروهای زبده، کاربلد و توانمند روزنامه نگار در چندین رسانه تازه تاسیس و واگرایی در این حوزه است.
خوش نیت گفت: به عبارت دیگر، چند نیروی کارآمد و فعال خبری که می توانستند در کنار هم و با تجمیع افکار و اندیشه ها و توانمندی های خود یک رسانه قدرتمند از نظر تولید فکر و محتوا و نیز از نظر اقتصاد رسانه را مدیریت و اداره بکنند و در جریان سازی اخبار و تحولات استانی و ملی ایفای نقش کنند خود به تک ستاره هایی تبدیل شده اند که امیدی به جریان سازی آنها و نقش آفرینی شان در تحولات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نیست.
وی اظهار کرد: بر این اساس همه آن نیروها و استعدادها خود مدیرمسئول شده و یا به نشریه ای دیگر نقل مکان کرده اند و همین مهاجرت نیروها، سبب شده تا دیگر شاهد هم افزایی چند نیروی شناخته شده و کارآمد در یک رسانه معتبر نباشیم.
وی گفت : داشتن یک رسانه قدرتمند و فعال در حوزه های مختلف با رویکرد اطلاع رسانی و نگاه انتقادی به مسائل استانی و حتی ملی، تاثیرگذاری بیشتر و بهتری از داشتن چند رسانه و نشریه با رویکرد کپی کاری دارد که به طور عمده به ‘بولتن روابط عمومی ادارات’ تبدیل شده اند.
خوش نیت اظهار کرد: در کنار همه این مسایل، نباید نقش و برخورد غیرحرفه ای برخی ادارات و سازمان ها با جریان اطلاع رسانی و فعالان رسانه ای را نادیده گرفت.
وی افزود : برخی از مدیران دستگاه ها و سازمان های اداری و مدیران روابط عمومی بر این اوضاع نابسامان رسانه ای استان دامن زده اند.