خرید ۴۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان آذربایجان‌شرقی
خرید ۴۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان آذربایجان‌شرقی
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: ۴۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان در طی سال جاری خریداری شده است و ۵۰ هزار میلیارد تومان در هفته آینده به حساب آنها پرداخت خواهد شد.

به گزارش عصرتبریز، اکبر فتحی صبح روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران رسانه‌ها را به نوعی همکار سازمان جهادکشاورزی دانست و اظهار کرد: رسانه‌‌ها در خصوص بخش کشاورزی همیشه مفید واقع بوده و نقش ترویجی در این بخش را دارند.

فتحی با اشاره به شعار امسال، یعنی؛ سال مهار تورم و رشد تولید ادامه داد: بخش کشاورزی در مورد هر دو دارای مسئولیت و وظیفه است تا اقدامات لازمه در جهت حوزه تورم و نیز رشد و تولید را انجام دهد و در همین عرصه از ابتدای سال جاری اقدامات انجام گرفته و نیز به همه شهرستان‌ها ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه در بخش کنترل بازار اقداماتی انجام شده است افزود: بخش کشاورزی وظیفه ایجاد امنیت غذایی را بر عهده دارد و این امر به معنای تامین غذای سالم بین مردم می‌باشد.

فتحی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه منابع، هر روزه در معرض انواع خطر هستند، اما با وجود تمام تهدیدها، ناملایمات جوی و غیره در تلاش هستیم تا امنیت غذایی را تامین کنیم و میتوان گفت به نوعی موفق نیز عمل کردیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با تاکید بر اینکه میزان گندم های خریداری شده از کشاورزان در طی سال جاری ۴۰۰ هزار تن گندم است، اظهار کرد: افزایش دما، عدم بارش باران، سرمازدگی، خشکسالی، تگرگ نوعی موانع در استان ما بود اما با اجرای طرح جهش تولید، افزایش تولید داشتیم.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه خرید گندم نسبت به سال گذشته نزدیک به ۸۰ درصد افزایش داشته‌ایم گفت: ما شرمنده کشاورزان هستیم چراکه مبلغ ناچیزی به آنها پرداخت شده است، اما ۵۰ هزار میلیارد تومان در هفته آینده پرداخت خواهد شد.

فتحی در خصوص گلخانه‌های موجود در استان اظهار کرد: نزدیک به ۱۰۰ هکتار به میزان گلخانه‌های استان اضافه شده است و بیشتر از هزار هکتار هم در قالب شهرک گلخانه‌ای و گلخانه‌های شخصی و پروژه‌ای در دست اجرا است و در پی این امر استان آذربایجان‌شرقی می‌تواند در خصوی تولیدات گلخانه‌ای ادعای خودکفایی کند.

او یکی از ایرادات اساسی بخش کشاورزی را عدم وجود الگوی کشت دانست و گفت: الگوی کشت در ابتدای سال به صورت رسمی تدوین و ابلاغ شد و در استان ما نیز به تفکیک هر شهرستان و روستا نوع محصول مشخص شد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص اینکه الگوی کشت به چه اندازه اجرا می‌شود عنوان کرد: بسته به سیاست‌های پرداختی و با توجه به اجباری که قهر طبیعت برای استان ایجاد کرده است، ۸۰ درصد از الگوی تعریف شده در بخش کشاورزی استان اجرایی شده است.

فتحی با تاکید بر اینکه باید به دنبال پشتوانه‌هایی باشیم که این کشت‌ها را تحت پوشش قرار دهد ادامه داد: کشت قراردادی بخش کلزا و گندم را تحت پوشش قرار داده و سعی بر آن است تا بخش سیب را نیز تحت پوشش قرار دهیم.

وی گفت: در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی در استان پیشرفت داشته ایم و جذب ۱۸۷ دستگاه کمباین به ناوگان ماشین‌آلات کشاورزی استان در یکسال اخیر یک اقدام بی‌نظیر و بی‌سابقه است که باعث ایجاد وضعیت مطلوب‌تری نسبت به وضعیت متوسط کشور شد.

فتحی با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین افزود: اگر ناملایمات بین کشورهای همسایه به وقوع نمی‌پیوست مردمی‌سازی یارانه‌ها یک اقدام بزرگ محسوب می‌شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان نسبت به پیشرفت سرمایه‌گذاری در بخش شیلات و آبزیان در سبد تولیدی استان عنوان کرد: تولید هفت هزار و پانصد تن، به ۹ هزار و پانصد تن تولید شیلات رسیده است.