به گزارش عصرتبریز، صفر نصرالهزاده شامگاه روز شنبه در گفتوگو با خبرنگاران در خصوص عملکرد دانشگاه تبریز طی یک سال گذشته گفت: دانشگاه تبریز بعنوان دانشگاه برتر در حوزه حمایت از پژوهش و فناوری، رتبه دوم در حوزه زیست بوم فناوری، دانشگاه برتر مطلق در حوزه جذب دانشجویان بینالملل و کسب جایزه ثریا از وزارت علوم و تحقیقات فناوری موفقیتهای قابل توجهی را کسب کرد.
وی در مورد جایزه ثریا اظهار کرد: جایزه ثریا، برای دانشگاههایی اعطا میشود که زمینه مناسب برای جذب دانشجویان بینالمللی را فراهم کند که خوشبختانه دانشگاه تبریز ظرفیت لازم برای دریافت این جایزه را داشت.
نصرالهزاده تعداد جذب دانشجو در سال ۱۴۰۰ را ۶۴۰ نفر عنوان کرد و افزود: در سال ۱۴٠۱، این رقم از جذب دانشجو به ۱۵۰۰نفر رسید که این امر نشان از افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی جذب دانشجو میباشد.
رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: دانشگاه تبریز سومین دانشگاه از نظر دیپلماسی علمی شناخته شده در بین دانشگاههای جامع است به گونهای که در سالهای گذشته در حوزه ارتباط و صنعت جایگاهی نداشتیم اما در حال حاضر رتبه پنجم را به خود اختصاص دادهایم.
وی با تاکید بر اینکه در سال ۲۰۲۳، در پایگاه رتبهبندی شانگهای، دانشگاه تبریز جزو ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفت، ادامه داد: این امر یعنی دارای پنجمین رتبه در کشور و نقطه قابل توجه اینکه ۸۰ درصد شاخصهای شانگهای بر اساس پژوهش و فناوری، چاپ مقاله و غیره بوده و ۲۰ درصد دیگر بر اساس عملکردهای دانشگاه که شامل کیفیت فارغالتحصیلان و اساتید میباشد است.
نصرالهزاده افزود: ارتباط بینالمللی دانشگاه تبریز محدود به چند کشور نیست به طوریکه در رتبههای سالهای گذشته در رتبه ۹۰٠ و اکنون در رتبه ۷۰۰ قرار گرفتهایم.
همچنین رئیس دانشگاه تبریز در خصوص مهاجرت دانشجویان نخبه دانشگاه، اظهار کرد: مهاجرت نخبگان دو طرفه بوده و چنین نیست که نخبهای از اینجا برود و از خارج از کشور کسی به اینجا مهاجرت نکند، اما نقطهای که قابل توجه مردم بوده و سبب دل نگرانی آنها میشود، فراز و نشیب شیب مهاجرتها است.
وی در خصوص اساتید مهاجرت کرده تاکید کرد: عمده اساتیدی که به قصد مرخصی به خارج رفتند، برگشتهاند به گونهای که تعداد اساتید به کل مهاجرت کرده شاید ۱۰ نفر باشد.
وی در خصوص چمن ورزشگاه یادگار امام(ره) عنوان کرد: تجربههای قابل توجهی در خصوص فضای سبز و چمن داریم بطوریکه دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یکی از دانشکدههای موفق در سطح کشور و جهان میباشد که این امر باعث کسب رتبه شانزدهم در حوزه مهندسی آب، شده است.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه تعداد دانشجویان دانشگاه تبریز به ۵۲ درصد دانشجویان خانم و ۴۸ درصد آقایان اختصاص پیدا میکند، گفت: در حال حاضر ۲۴ هزار نفر دانشجو، داریم که ۴۰ درصد از آنها دارای تحصیلات تکمیلی هستند.
نصرالهزاده در مورد لیست دانشجویان ستارهدار با تاکید بر اینکه ما هیچ دانشجوی ستارهداری نداریم، اظهار کرد: هیچ لیست سیاسی در دانشگاه تبریز وجود نداردو در پی اتفاقات سال گذشته که شرایط خاصی را برای دانشگاهها بوجود آورد، به صراحت میتوان گفت که تا اواخر آن روزها هیچ دانشجویی حتی شامل تنبیه نشد.
وی ادامه داد: هنگامی که بحث به سوی اغتشاش پیش میرفت برای افراد خیلی اندک، یک حکم موقت صادر شد تا شاید بدانند این حکم برایشان یاد دهنده این است تا مراقب رفتارشان باشند یا به عبارت دیگر میتوان گفت تا کارد به استخوان نرسید، با کسی کاری نداشتیم.