به گزارش عصرتبریز، اسد بابایی در گفتوگو با خبرنگاران به دستاوردهای یکساله اداره کل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی بر اساس ۵ شاخص توسعه فضا، منابع اطلاعاتی، تعداد عضو، میزان امانت کتاب و انجام برنامههای ترویجی پرداخت و افزود: در راستای افزایش شاخص توسعه فضای کتابخانههای عمومی، در یک سال گذشته با افتتاح کتابخانه خیرساز الدار اصلان سعادتجو در منطقه مارالان تبریز، کتابخانه سیار مرحوم نوش آفرین دنیابین در شهرستان شبستر و کتابخانه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در شهر جدید سهند تعداد کتابخانههای عمومی نهادی استان به ۱۱۶ کتابخانه رسید.
وی با بیان اینکه کتابخانه عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مجهزترین کتابخانه شمالغرب کشور است، افزود: سیاست نهاد کتابخانههای عمومی کشور بازطراحی کتابخانههای مرکزی و بزرگ کشور میباشد که این کتابخانه نیز با بخشهای جدید از قبیل اتاق علم، ساختکده، اتاق بازی، اتاق مادر و کودک، اتاق آموزش تحت وب و با به روزترین تجهیزات افتتاح و در اختیار مردم فرهنگ دوست آذربایجانشرقی قرار گرفته است.
وی به شاخص تعداد اعضای کتابخانههای عمومی اشاره کرد و افزود: تعداد عضویت ثبت نام شده در کتابخانههای عمومی استان با رشد ۱۰۱ درصدی در یک سال گذشته از ۷۸ هزار و ۹۲۱ نفر به ۱۵۸هزار و ۹۴۹ نفر رسیده است. که بیش از ۶۳ درصد این اعضا، کودکان و نوجوانان هستند.
بابایی با تاکید بر اینکه از مهمترین و مؤثرترین دوران زندگی آدمی، کودکی است و خواندن کتاب در این دوران باعث میشود علاوه بر رشد فرهنگی، کودک به مطالعه به عنوان فعالیت روزانه عادت نماید افزود: طرح «کودک کتابخوان» و «نوجوان کتابخوان» دو طرحی هستند که به صورت ابتکاری در طول یکسال گذشته برای جذب کودکان و نوجوانان به کتابخانههای عمومی و افزایش عضو انجام گرفته است. در طرح «کودک کتابخوان» که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز انجام میگیرد به هرکودکی که در سن شش سالگی برای تزریق واکسن مراجعه مینماید یک کارت دعوت به عضویت و رایگان در کتابخانههای عمومی محل سکونت با امضای مسئول کتابخانه اهدا میشود. همچنین در طرح «نوجوان کتابخوان» که با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان صورت میگیرد کتابداران کتابخانه عمومی به مدرسه همجوار جهت معرفی کتاب، آشنایی دانش آموزان با کتابخانه، برگزاری مسابقات کتابخوانی و قصه گویی مراجعه مینمایند.
وی افزود: همچنین از مدارس و کلاس های مختلف، دانش آموزانی به عنوان کتاب یار انتخاب میشوند که در ترویج کتابخوانی همراه کتابدار کتابخانه عمومی باشند.
عضو شورای فرهنگ عمومی آذربایجانشرقی در ادامه درباره شاخص افزایش منابع اطلاعاتی تأکید کرد: کتابهای موجود در کتابخانههای عمومی استان با رشد ۵.۵ درصدی در یکسال گذشته به ۳ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۲۷۶ نسخه رسیده است. وی افزود: امکان خرید منابع با توجه به بودجه سازمان محدود میباشد و اداره کل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی، برای جبران کمبود منابع کتابخانهای خود تلاش مستمر برای ترویج فرهنگ اهدای کتاب به کتابخانههای عمومی دارد. و در همین راستا نیز با اجرای دو پویش «نذر کتاب، نشر خوبیها» و «اهدای کتاب، بارش دانایی» در یکسال گذشته تعداد ۳۲ هزار و ۴۲۱ نسخه کتاب به کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی اهدا شده است.
بابایی با تشریح شاخص امانت کتاب گفت: تعداد کتابهای امانت داده شده توسط کتابداران کتابخانههای عمومی استان با رشد ۱۱۵ درصدی در یک سال گذشته، به ۹۵۱ هزار ۳۴۳ نسخه رسیده است.
وی رشد ۹ درصدی در برگزاری برنامههای ترویجی از قبیل نقد و بررسی کتاب، مسابقات کتابخوانی، نشستهای کتاب خوان(نشست های معرفی کتاب) و قصه گویی را از جمله تلاشها برای ترغیب عموم مردم به خوانش کتابهای موجود در قفسه کتابخانههای عمومی استان عنوان کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی اتمام بازطراحی کتابخانه مرکزی تبریز و ۱۳ پروژه کتابخانهای که در دست ساخت، بازسازی کلی، تعمیر و تجهیز هستند را از مهمترین برنامههای عمرانی اداره کل کتابخانههای عمومی در سال آینده عنوان کرد و افزود: با حرکت جهادی و سرعت بخشیدن به اجرای برنامههای توسعهای امیدواریم کتابخانههای عمومی را به جایگاه واقعی خود در استان و میان مردم برسانیم.