راهی به جز پیشگیری برای کاهش مشکلات مردم در حوزه‌ سلامت وجود ندارد
راهی به جز پیشگیری برای کاهش مشکلات مردم در حوزه‌ سلامت وجود ندارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: پیشگیری اصل اساسی در حوزه‌ی سلامت است و راهی به جز پیشگیری برای کاهش مشکلات مردم در حوزه‌ی سلامت نیست.

به گزارش عصرتبریز، دکتر بهمن نقی‌پور، در گفت‌وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه بیماری‌های غیر واگیر یکی از بحران‌های کشور است، افزود: اولین علت مرگ و میر در سطح کشور را بیماری‌های قلب و عروقی به خود اختصاص داده که فشار خون و دیابت زمینه‌ساز این بیماری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: اگر دیابت و فشار خون هر چه زودتر تشخیص داده شود، می‌توان از بیشتر بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری کرد.

وی به عوارض دیگر فشار خون اشاره کرد و گفت: اغلب بیماری‌ها از جمله کلیوی و چشم به دلیل فشار خون اتفاق می‌افتد.

نقی‌پور با بیان اینکه ۱۵درصد مراجعه کنندگان استان از فشار خون و ۷درصد آنها از دیابت خود خبر نداشتند، اظهار کرد: درمان بیماری زجر آور، مشکل‌ساز و پر هزینه بوده و بعد از درمان نیز با عوارض آن باید دست و پنجه نرم کرد؛ اما می‌توانیم با رعایت اصولی از بیماری دیابت و فشار خون جلوگیری کنیم چراکه پیشگیری اصل اساسی در حوزه‌ی سلامت است و راهی به جز پیشگیری برای کاهش مشکلات مردم در حوزه‌ی سلامت نیست.

نقی‌پور با بیان اینکه اکثر افراد در مراکز شهری به متخصص مراجعه کرده و از مراکز بهداشت و درمان فاصله می‌گیرند، گفت: هدف این پویش آشتی دادن مردم شهرنشین با مراکز بهداشت است که در این خصوص تمام افرادی که از این پویش استقبال می‌کنند، بعد از تشخیص به پزشکان مربوطه ارجاع داده می‌شوند تا به صورت رایگان تحت درمان قرار گیرند.

وی به اهداف پویش غربالگری اشاره کرد و گفت: هدف این پویش غربالگری ۷۰ درصد افراد بالای ۱۸سال و تمام مادران باردار کشور است که در استان حدود ۳۱درصد افراد تا کنون از این پویش استقبال کردند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: کنترل و تشخیص بیماری‌های دیابت و فشار خون به کاهش ۵۰ درصد بیماری‌ سکته مغزی منجر خواهد شد.

وی با بیان اینکه نظارت مستمر دانشگاه در مراکز افزایش پیدا کرده، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز رتبه اول کشور را در زمینه نظارت بر مراکز غیر مجاز کسب کرده است.

نقی‌پور با بیان اینکه رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین رتبه‌بندی‌ها در سطح جهان است، خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز طبق آخرین اعلام در رده‌ی ۶۰۰ تا۸۰۰ بود که امسال به رده‌ی ۵۰۰ تا ۶۰۰ تغییر پیدا کرده و رتبه اول دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را از آن خود کرده که به افزایش همکاری‌های بین‌المللی منجر شده‌است.

وی به ساختمان در حال ساخت جنب دانشکده دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: این ساختمان با ۴۰ درصد پیشرفت «مجمتع کلاسی آموزشی دانشگاه» عنوان گرفته که با توجه به افزایش ظرفیت در سه رشته‌ی علوم پزشکی با کمبود کلاس، آزمایشگاه و تخت بیمارستانی مواجه می‌شویم که امیدواریم با جذب اعتبارات برای سال تحصیلی جدید آماده بهره‌برداری باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به موضوع انتقال کلینیک شیخ‌الرئیس برای کاستن از بار ترافیکی شهر واکنش نشان داد و تاکید کرد: کلینیک شیخ‌الرئیس مأمن افراد کم‌برخوردار بوده و کسانی به این مرکز مراجعه می‌کنند که نمی توانند هزینه ویزیت‌های بالا را پرداخت کنند و اگر قرار بر این باشد که کلنیک شیخ‌الرئیس را انتقال دهیم قبل از آن باید کلینیک‌های تخصصی انتقال پیدا کنند.