به گزارش عصرتبریز، مهرداد ستاره، ظهر روز چهارشنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه آمار کل کمیسیون های به نتیجه رسیده در یازده ماهه سال جاری هزار و ۷۲۸ مورد است، افزود: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته، چهار درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه تعداد پرونده های کمیسیون پزشکی مربوط به قصور پزشکی، در یازده ماهه سال جاری، ۱۳۷ مورد است، ادامه داد: گروه هایی که بیشترین شاکی را داشتهاند به ترتیب؛ دندانپزشکی، دندانساز تجربی، سایر گروه های غیر پزشکی، گروه پرستاری، گروه جراحی عمومی، گروه جراحی زنان و زایمان، گوشو حلق و بینی و ارتوپدی هستند.
ستاره عنوان کرد: استان آذربایجان شرقی، از لحاظ تعداد فراوانی پرونده برگزار شده کمیسیون نوبت اول رتبه دوم کشوری و از نظر پرونده های کمیسیون نوبت دوم، رتبه سوم کشوری را دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجانشرقی، بیان کرد: در کمیسیون های قصور نوبت اول، ۶۳ درصد محکوم و ۳۷ درصد تبرئه و در کمیسیون های قصور نوبت دوم ۵۶ درصد محکوم و ۴۴ درصد تبرئه شدهاند.
وی با اشاره به اینکه در یازده ماه سال ۱۴۰۱، جمع مراجعین واحدهای معاینات بالینی ۸۶۶۴۰ نفر بود،ادامه داد: مراجعین واحد های معاینات بالینی در یازده ماهه سال جاری ۹۳۱۶۴ نفر بود که از این آمار ۲۸۵۸۴ نفر زن و ۶۴۵۸۰ نفر مرد برآورد شده است که در مقایسه با سال گذشته ۸ درصد افزایش داشته است.
او در خصوص آمار مراجعه کنندگان ابراز کرد: نزاع و درگیری های فیزیکی ۳۹ درصد، مصدومین تصادفات ۲۰ درصد، معاینات مجدد ۲۱ درصد، روانپزشکی ۶ درصد، معاینات اختصاصی زنان ۴ درصد، درخواست وضعیت سلامت جسمانی ۳ درصد، مصدومین حوادث کاری یک درصد، بررسی گواهی های استعلاجی یک درصد و پنج درصد از سایر موارد آمار مراجعه کنندگان را تشکیل می دهند.
متخصص پزشک قانونی اظهار کرد: استان ما از لحاظ فراوانی معاینات بالینی در سطح کشور و در سال ۱۴۰۱ در رده پنجم و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در رتبه ۱۶ قرار دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی در خصوص آمار مراجعین با ادعای نزاع و درگیری در یازده ماه سال جاری، بیان داشت: تا کنون ۳۶ هزار و هشتاد و یک مورد ادعای نزاع و درگیری داشتیم که ۱۰ هزار و ۵۶۲ نفر از آن را زنان و ۲۵ هزار و ۵۱۸ نفر دیگر را مردان تشکیل می دهد که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییر محسوسی نکرده است.
وی افزود: در یازده ماهه سال جاری میزان تعداد مراجعین مصدومین تصادفات رانندگی، ۱۸ هزار و ۴۰۰ نفر است که پنج هزار و ۲۴۶ نفر از آن را زنان و ۱۳ هزار و ۱۵۴ نفر را مردان تشکیل می دهند که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گدشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.
ستاره با بیان اینکه در یازده ماه سال جاری ۲۳۶ نفر در اثر تصافات رانندگی درون شهری جان باخته اند، گفت: تعداد فوتی های ناشی از این حوادث، در ۱۱ ماه سال گذشته ۱۸۸ نفر بود. ۱۲۵ نفر یا به عبارتی ۵۳ درصد از فوتی های ناشی از تصادفات رانندگی درون شهری استان ساکن تبریز بودند.
مدیرکل پزشکی قانونی با عنوان اینکه مراغه با ۲۴ نفر و بناب با ۱۵ فوتی در رده های دوم و سوم فوتی های تصادفات رانندگی قرار دارند، ادامه داد: در یازده ماه گذشته سال جاری، ۵۹۷ نفر نیز در تصادفات برون شهری استان جان باختهاند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۵۴۷ نفر بود، ۹ درصد رشد نشان می دهد.
متخصص پزشک قانونی، گفت: در این بازه زمانی، ۵۹۷ نفر نیز در تصادفات برون شهری استان فوت کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد افزایش داشته است.
وی در مورد آمار تصادفات جاده های روستایی عنوان کرد: میزان فوتی های ناشی از تصادفات جاده های روستایی تا اسفند ماه امسال ۶۵ نفر است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد افزایش داشته است.
ستاره با بیان اینکه از مجموع تمامی تصادفات، تبریز با ۱۰۷ نفر در رده اول و شهرهای مرند با ۷۹ و اهر با ۵۶ فوتی در رده دوم و سوم قرار دارند افزود: در این بازه زمانی، ۲۶ نفر نیز در سایر راه های استان جان باختهاند که این امار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد کاهش یافته است.
مدیرکل پزشکی قانونی ادامه داد: آذربایجان شرقی از نظر فراوانی در تعداد فوتی های ناشی از تصادفات رانندگی، در سال ۱۴۰۱ در رده هشتم و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رتبه ۲۴ قرار گرفته است.
این متخصص بیان کرد: تا ساعت ۹ صبح امروز تعداد فوتی های ناشی از ایام نوروز ۱۴۰۳ و انفجار ترقه های در حال ساخت یک نفر و در بناب گزارش شده است بطوریکه در سال گذشته هفت نفر بود.
ستاره با بیان اینکه در ۱۱ ماه سال جاری، تعداد مراجعین و مصدومین حوادث کاری هزار و ۳۹۰ نفر است، اظهار کرد: ۴۳ نفر از این آمار را زنان و هزار و ۳۴۷ نفر دیگر را مردان تشکیل می دهند که نسبت به سال گذشته، ۶ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ نفر مرد، در اثر حوادث کار در استان فوت کرده اند، ادامه داد: این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۹ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل پزشکی قانونی، با عنوان اینکه استان ما از لحاظ فراوانی در تعداد فوتی های ناشی از کار، در سال ۱۴۰۲ در رده هشتم کشوری و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رده شانزدهم قرار گرفته است بیان کرد: ۵۲ درصد از فوتی های ناشی از حوادث کار در سال جاری در اثر سقوط از بلندی، ۲۰ درصد در اثر برخورد با اجسام سخت، ۱۳ درصد در اثر برق گرفتگی، ۶ درصد در اثر سوختگی، پنج درصد در اثر غرق شدگی و چهار درصد در اثر خفگی بوده و تبریز با ۵۰ نفر در رده اول و شهرهای مرند با هشت نفر و شبستر با پنج نفر در رده های دوم و سوم قرار دارند.
متخصص پزشکی قانونی افزود: گاز مونوکسید کربن در یازده ماه سال جاری جان ۴۴ نفر از هم استانی ها را گرفت که از این تعداد، ۱۴ نفر زن و ۳۰ نفر مرد هستند.
ستاره، افزود: تعداد فوتی های ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۵۴ مورد بود، ۱۹ درصد کاهش یافته است.
وی یادآور شد: آذربایجان شرقی از نظر فراوانی فوتی های ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال ۱۴۰۱ در رتبه چهارم کشور و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رتبه هشتم قرار دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجانشرقی گفت: در ۱۱ ماه سال جاری ۲۲ نفر در این استان در اثر برق گرفتگی فوت کرده اند که از این تعداد یک نفر زن و ۲۱ نفر مرد هستند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۶ نفر بود، ۳۸ درصد افزایش یافته است.
ستاره، ادامه داد: آذربایجان شرقی از نظر فراوانی تعداد فوتی های ناشی از برق گرفتگی در سال ۱۴۰۱ در رده ۱۵ و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رده ۲۹ کشور قرار دارد.
وی اظهار کرد: در سال جاری ۲۰ نفر شامل چهار زن و ۱۶ مرد نیز در اثر غرق شدگی فوت کرده اند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۳ نفر بود، ۱۳ درصد کاهش یافته است و این استان از نظر فراوانی تعداد فوت شدگان در اثر این حوادث در رده ۱۵ و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رده ۲۷ کشور قرار دارد.
۹۲۴ نفر در آذربایجان شرقی در اثر حوادث فوت کردند
ستاره، ادامه داد: در ۱۱ ماه سال جاری مجموع فوتی های ناشی از حوادث در این استان ۹۲۴ نفر است که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۸۲۰ نفر بود، ۱۳ درصد افزایش نشان می دهد.