استاندار آذربایجان شرقی اولویت‌های توسعه استان در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد
استاندار آذربایجان شرقی اولویت‌های توسعه استان در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد
استاندار آذربایجان شرقی در نشست صمیمی با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان، پروژه‌ها و اقدامات اولویت‌دار برای توسعه و پیشرفت استان در سال 1403 را تشریح کرد.

به گزارش عصرتبریز، مالک رحمتی دوشنبه شب در آستانه فرارسیدن سال نو، در نشستی صمیمی با خبرنگاران، با تاکید بر اهمیت توسعه روابط خارجی و بین الملل در توسعه همه جانبه استان، گفت: دیپلماسی خارجی استان با اولویت جایگاه استراتژیک تجاری تبریز را در دوره جدید مدیریتی فعال و پویاتر می کنیم.

وی، هم مرز بودن با چند کشور و نزدیکی به اروپا و حوزه قفقاز را یکی از مزیت های بسیار مهم آذربایجان شرقی برشمرد و افزود: بر همین اساس باید در حوزه سیاست خارجی بسیار فعالانه اقدام کرده و زمینه های لازم و کافی برای توسعه اقتصادی و تجاری با کشورهای هدف را فراهم کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه مراودات اقتصادی مهمی با کشورهای همسایه برقرار است، اظهار کرد: در کنار توسعه روابط همه جانبه در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با این کشورها، چین و روسیه نیز در اولویت دیپلماسی خارجی آذربایجان شرقی قرار دارد که باید بر اساس منافع ملی و استانی گام های محکم تری در این خصوص برداشته شود.

رحمتی از تشکیل شورای بین المللی در استانداری آذربایجان شرقی با هدف توسعه روابط بین الملل با کشورهای همسایه و هدف خبر داد و یادآور شد: مسئولیت این شورا بر عهده دکتر محمدرضا باقری یکی از دیپلمات های مجرب و سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه طی سال های ۷۵-۱۳۶۸ گذاشته شده است که امیدواریم با درایت ایشان و جمع بندی رویکردهای اصلی منطقه ای، شاهد تحولات خوب و مطلوب در دیپلماسی خارجی استان باشیم.

وی بر احیای جایگاه بین المللی آذربایجان شرقی و تبریز تاکید و اضافه کرد: تلاش داریم این جایکاه در تراز سال های خوب و خوش گذشته بازگردد و اقداماتی را در استان شروع کرده ایم که نتایج ان باید طی ماه ها و سال های آینده برای عموم مردم ملموس تر شود.

رحمتی با ابراز تاسف از اینکه در حال حاضر حوزه سیاست خارجی آذربایجان شرقی با وجود تلاش های گذشته دستاورد شایانی نداشته است، گسترش و بسط روابط خارجی با کشورهای مختلف را جزو دستورکارهای اصلی مدیریت ارشد استان برشمرد و ادامه داد: برای حفظ جایگاه تاریخی تبریز و آذربایجان در روابط بین الملل باید ۲۷۱ کیلومتر مرز این استان به مرزهای مشترک تجاری تبدیل شود و طرفین از منافع آن بهره مند شوند.

وی توسعه میزهای خارجی در اتاق بازرگانی تبریز را یکی دیگر از برنامه های مدیریت آذربایجان شرقی برای ایجاد تحولات عمیق در تبادلات بین المللی نام برد و گفت: در این راستا مذاکرات و پیگیری های با اتاق ایران برای ایجاد کمیته های مشترک با دو کشور ترکیه و جمهوری آذربایجان صورت گرفته است تا موارد مختلف اجرایی اعم از حوزه های اقتصادی، فرهنگی و آموزشی و اجتماعی در آنها به دقت دنبال شود.

اتمام ۳۳ پروژه نیمه تمام زیرساختی اولویت نخست و فوری است

استاندار آذربایجان شرقی توجه به توسعه متوازن را مهم ترین رویکرد خود در مدیریت استان اعلام و اضافه کرد: اولویت بندی های عاجل، میان مدت و دراز مدت در این زمینه با کسب نظرات کارشناسی صاحب نظران به انجام رسیده است که اتمام تعداد ۳۳ عنوان پروژه زیرساختی و مهم نیمه تمام در اولویت نخست قرار دارد.

رحمتی میزان پیشرفت فیزیکی این تعداد پروژه نیمه تمام عمرانی را به طور میانگین ۷۰ درصد اعلام کرد که تکمیل و اتمام هر کدام از آنها منجر به گشایش های بزرگ اقتصادی و معیشتی و نیز رضایت مندی مردم را در پی خواهد داشت.

وی توسعه متوازن را از اهداف مدیریتی جدید استان برشمرد و با اشاره به اینکه اغلب طرح های نیمه تمام یاد شده در نقاط مختلف آذربایجان شرقی پراکنده است، ادامه داد: این استان ظرفیت های بسیار بالا و بزرگی در عرصه های گوناگون دارد که باید کل منطقه از مزیت ها و منافع این داشته ها، برخوردار شوند.

رحمتی اجرای مصوبات سفرهای دور اول و دوم ریاست جمهوری به آذربایجان شرقی از دیگر اولویت های اول استان اعلام کرد که تعدادی از آنها به دلیل اینکه ظرف زمانی دو تا سه ساله برایشان تعریف شده است، هنوز به اتمام نرسیده اند که باید تلاش های زیادی برای تکمیل آنها اعمال شود.

۲۰ درصد از اعتبارات مس سونگون جذب شد

وی از تخصیص و جذب ۲۰ درصد از اعتبارات مجتمع مس سونگون ورزقان به آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: جذب این اعتبارات با تلاش های همه جانبه مدیران دستگاه های اجرایی و معاونان بنده در روزهای پایانی سال محقق شد و امیدواریم با ادامه طرح های توسعه ای معدن مس سونگون اعتبارات باقی مانده نیز به استان اختصاص یافته و جذب شود.

رحمتی نهایی شدن فعالیت شرکت مس آذربایجان را یکی از دغدغه های مردم استان دانست و با تایید بروز برخی مشکلات در نهایی شدن ایجاد و راه اندازی این شرکت، گفت: مقدمات ایجاد و ثبت شرکت مس آذربایجان ماه ها قبل با طی روال اداری و مراحل مربوط به ثبت شرکت ها نهایی شده بود، اما برای ایجاد و فعالیت این شرکت به طور رسمی و قانونی باید دارایی های مجتمع مس سونگون نیز ثبت شود.

وی اضافه کرد: همه تلاش خود را به کار می بندیم تا مراحل نهایی ثبت شرکت مس آذربایجان نیز سپری شده و نوید آنرا به احاد مردم استان بدهیم، چون ثمرات و مزیت های اقتصادی و اشتغال زایی این اقدام نه برا آذربایجان شرقی که برای کل منطقه و کشور دارای اهمیت است.

رحمتی اجرای افزون بر ۶۸۰ هزار میلیارد ریال طرح توسعه ای با پیشرفت فیزکی بالای ۳۰ درصدی در مجتمع مس سونگون را یکی از بزرگترین و مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در آذربایجان شرقی دانست که می تواند شرایط اقتصادی منطقه را دگرگون کند.

فرمانداران موظف به همکاری با خبرنگاران هستند

استاندار آذربایجان شرقی بر اهمیت اطلاع رسانی و ارایه عملکرد دستگاه های اجرایی و فرمانداران استان، تصریح کرد: تمام فرمانداران موظف به همکاری و همراهی با خبرنگاران رسانه های مجوز دار و قانونی هستند و باید در این زمینه دقت عمل لازم را داشته باشند.

رحمتی دعوت از خبرنگاران برای جلسات مختلف از سوی فرمانداران را یادآور شد و افزود: بر همین اساس برگزاری نشست های خبری حداقل فصلی توسط مدیران اجرایی و فرمانداران لازم و ضروری است.

وی کارآمدی، کارآیی، کاردانی و اثربخشی را مهمترین اولویت و شاخص برای ادامه فعالیت مدیران اجرایی آذربایجان شرقی دانست و گفت: اگر چنین ویژگی هایی در هر بخشی وجود نداشته باشد چرخش مدیران در هر رده ای قطعی است.

رحمتی ادامه داد: بدون نظر و هماهنگی استانداری آذربایجان شرقی هیچ اتفاق و جابجایی مدیریتی در استان رخ نخواهد داد و هدف اصلی ما تامین منافع و مصالح استان بوده و همین امر برای ما در ارجحیت قرار دارد.

فعالان رسانه مجاهدان صف اول جنگ روانی دشمنان هستند

استاندار آذربایجان شرقی با قدردانی از تلاش های شبانه روزی اهالی رسانه و خبرنگاران در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در استان، فعالان رسانه را مجاهدان صف اول جنگ روانی دشمنان علیه ایران اسلامی توصیف کرد و گفت: با وجود برنامه های ویژه رسانه های بیگانه برای تحت تاثیر قرار دادن انتخابات ایران، جامعه رسانه ای کشور به خوبی با درک عمیق مساله به مقابله برخاسته و اجازه ندادند دشمنان به اهداف شوم خود برسند.

رحمتی اقدامات ابتکاری، نوآوری، امانت داری، صداقت و اطلاع رسانی دقیق و روشن را از جمله ویژگی های بارز رسانه های آذربایجان شرقی نام برد و افزود: در عرصه انتخابات اخیر این خصوصیات به خوبی نمایان شد.

وی اطلاع رسانی، اقناع سازی و گفتمان سازی را از مهم ترین رسالت های جامعه رسانه ای کشور برای توسعه خواند و با تاکید بر اینکه جریان سازی بدون جلب اعتماد عمومی ممکن نیست، اظهار کرد: این مقوله مهم زمانی محقق می شود که رسانه با توانمندی های خود و ایجاد گفتمان های جدید و موثر مرجعیت خود را حفظ و تقویت کنند.

رحمتی جایگاه تبریز و آذربایجان در عرصه مطبوعات و رسانه ایران را بسیار بالا و دارای ارزش خاص فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانست و گفت: این جایگاه و پایگاه مهم تاریخی باید با تلاش خبرنگاران امروزی به خوبی حراست شود.