رئیس مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور: باید قاطعانه اعلام کرد که تاکنون هیچ آلودگی پرتوی غیرعادی در رود ارس مشاهده نشده است.
به گزارش عصرتبریز، محمدرضا کاردان در گزارش عملکرد مرکز نظام ایمنی هستهای کشور به موضوع آلودگی پرتوی رودخانه ارس و مسائل مطرح شده در این زمینه در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: باید بگویم که از سال ۱۳۷۷ تاکنون ۱۰ نوبت و به شکل غیربرخط، کار نمونهبرداری از رسوب و آب رودخانه ارس انجام گرفته است.
وی افزود: بعد از بررسیهای دقیق در آزمایشگاههای معتبر مرکز نظام ایمنی و اندازهگیریهایی که انجام شد، باید قاطعانه اعلام داشت که تاکنون هیچ آلودگی پرتوی غیرعادی در رود ارس مشاهده نشده است.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: همچنین به منظور اطمینان خاطر هموطنان و برای نخستینبار، یک دستگاه اندازهگیری آلودگی پرتوی برخط در زیر آب را در ایستگاه پلدشت نصب کردیم.
وی تصریح کرد: این ایستگاه که در سال گذشته نصب شد و به شکل برخط اطلاعات مربوط به مواد پرتوزا در رودخانه ارس را در صورت مشاهده به مرکز نظام ارسال میکند و این سامانه بهصورت ۲۴ ساعته در حال اندازهگیری است.
کاردان، ادامه داد: مسائلی که در مورد رودخانه ارس بیشتر مطرح میشود، مربوط به آلودگی در مورد فلزات سنگین است. این موضوع همان چیزی است که توسط مسئولان سازمان محیط زیست مطرح میشود و در مورد آلودگی پرتوی، نه منبعی وجود دارد که ارس را آلوده کند و نه اینکه چیزی مشاهده شده است.
وی اظهار کرد: بسیاری از افراد در این زمینه به نیروگاه متسامور ارمنستان اشاره دارند که در این خصوص ذکر این نکته قابل توجه است که این نیروگاه از یک سو فاصله قابل توجهی با رودخانه ارس دارد و از سوی دیگر طراحی آن به شکلی است که با آب خنک نمیشود، بلکه این کار با هوا انجام میگیرد.
رئیس مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور تاکید کرد: با این حال ما براساس وظایف خود و نیز حفاظت از محیط زیست و مردم به شکل برخط و غیربرخط، کار پایش این رودخانه را دنبال میکنیم و آخرین مرحله اندازهگیری پرتوی از آب و رسوب ارس در اسفند ۱۴۰۲ انجام گرفت.