سرمایه اجتماعی نظام را قربانی سیاسی کاری نمی کنیم
سرمایه اجتماعی نظام را قربانی سیاسی کاری نمی کنیم
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به ورود بدون اجازه نیروهای شهرداری به اراضی دانشگاه گفت: به عنوان دانشگاه، یکسری مصالح جامعه را مدنظر قرار می‌دهیم و ممکن است گاهی ضرر کنیم ولی به فکر تشویش اذهان عمومی نیستیم و نمی‌خواهیم سرمایه اجتماعی نظام را قربانی سیاسی کاری کنیم.

به گزارش عصرتبریز،صفر نصراله‌زاده، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، دانشگاه تبریز را یکی از دانشگاه‌های مهم و تاثیرگذار در سطح کشور عنوان کرد و ادامه داد: بیش از ۲۴ هزار نفر دانشجوی در حال تحصیل داریم که ۵۰ درصد آن را بانوان و ۴۰ درصد را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل می‌دهند.

وی از تحصیل دو هزار و ۱۰۰ نفر دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز خبر داد و افزود: پردیس تبریز و پردیس ارس و همچنین سه دانشکده و مراکز متعدد پژوهشی از دانشگاه تبریز یک مرکز مهم علمی و پژوهشی و فناوری ساخته است.

رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه این دانشگاه ۸۰۰ نفر عضو هیئت علمی دارد، عنوان کرد: دانشگاه تبریز به همراه دیگر نیروهای خدماتی همواره در راستای ساماندهی امور دانشگاه قدم برمی‌دارد.

نصراله‌زاده گفت: دانشگاه تبریز دارای اساتید بسیار مجرب است که پیشرفت این دانشگاه در سطح ملی و بین المللی را مدیون این اساتید هستیم.

او با تاکید بر اینکه بر اساس ارزیابی‌های به عمل آمده ۱۶ و ۲۵ و ۵۰ پژوهشگر ما در لیست دانشمندان یک درصد، دو درصد ۲۵ ساله و دو درصدی یک ساله قرار گرفته‌اند، افزود: دانشگاه تبریز در مقایسه با دانشگاه تهران که به عنوان نماد آموزشگاهی کشور شناخته می‌شود، از لحاظ دانشمندان یک درصد و دو درصد تفاوت بیش از ۲.۲ درصدی دارد.

وی با تاکید بر اینکه بالای ۱۰۰ محقق پسا دکترا در زمینه‌های مختلف در دانشگاه تبریز فعالیت می‌کنند، عنوان کرد: امروزه ارتباط با صنعت امری مهم تلقی شده و دو دانشمند از ۱۱ دانشمند کشور از دانشگاه تبریز هستند.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه این دانشگاه با داشتن چهار پژوهشگر برتر، بالاترین تعداد پژوهشگران برتر کشوری را دارا است، خاطرنشان کرد: دانشگاه تبریز در چهارچوب برنامه‌های راهبردی ترسیم شده در دو و نیم سال گذشته پیش می‌رود.

نصراله‌زاده ادامه داد: تا ۲.۵ سال گذشته در زمینه فناوری، تنها یک مرکز رشد با ۶۲ واحد فناور و شرکت دانش بنیان داشتیم اما امروز این آمار با افزایش سه برابری به ۱۱۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور مستقر و ۶۰ شرکت دانش بنیان پشت خط تبدیل شده است.

با بیان اینکه مراکز نوآوری دانشکده‌ای نیز در حال تاسیس است، گفت: دانشگاه تبریز طبق ارزیابی وزارت کشور دانشگاه فعال در زیست بوم فناوری شناخته شده است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه تبریز با رشد سه و نیم درصدی نسبت به دو و نیم سال گذشته، ۲ هزار و ۱۰۰ نفر دانشجوی بین‌المللی جذب کرده است، ابراز کرد: طبق ارزیابی وزارت کشور، دانشگاه تبریز در سال گذشته و در جشنواره ثریا که دارای ۵ آیتم بود، در دو آیتم رتبه دوم و در سه آیتم رتبه اول را کسب کرده است.

نصراله‌زاده ضمن اشاره به اینکه دانشگاه تبریز نماینده دانشگاه‌های ایران در انجام تحقیقات پژوهشی مشترک با کشور ترکیه است، ادامه داد: نجمن‌های علمی رکنی مهم در توسعه دانشگاه محسوب شده و بیش از ۱۰۰ انجمن علمی در دانشگاه تبریز ۱۵ مقام برتر کشوری را در سال گذشته به خود اختصاص داده است.

وی با عنوان اینکه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دانشگاه تبریز به عنوان دانشگاه برگزیده حامی پژوهش و فناوری در کشور شناخته شد، گفت: براساس رتبه شانگهای دانشگاه تبریز طی یکسال گذشته ۲۰۰ پله در ابعاد جهانی صعود کرده و از رتبه ۹۰۱ تا ۱۰۰۰ به ۷۰۱ تا ۸۰۰ دنیا رسیده است.

وی ادامه داد: در رتبه بندی تایمز نیز ۱۰۰ پله صعود کرده‌ایم و دانشگاه تبریز برای اولین بار وارد رتبه بندی کیو اس شد که این رتبه بندی بر اساس ارزیابی کارفرمایان، اشتغال فارغ التحصیلان، دانشجویان بین المللی، اساتید بین المللی، پایداری دانشگاه و … بود که در رتبه ۵۵۲ دنیا قرار گرفته‌ایم.

نصراله‌زاده اظهار کرد: در بین دانشگاه‌های جامع کشور دانشگاه تبریز بر اساس نظام رتبه بندی کیو اس بعد از دانشگاه تهران در رتبه دوم کشور قرار گرفته است.

وی در ادامه ساختمان دانشکده تحصیلات تکمیلی مکانیک، سلف سرویس ۱۰ هزار نفری، خوابگاه متاهلین و دانشکده میانه را پروژه های نیمه تمام این دانشگاه عنوان کرد و افزود: با بررسی و برآورد هزینه‌ها، برای اتمام این طرح‌ها در قالب سفر ریاست جمهوری به استان بیش از۲ هزار میلیارد ریال به دانشگاه اختصاص یافت که تاکنون بخش ناچیزی از آن عملی شده است.

نصراله‌زاده  با اشاره به اینکه تکمیل ساختمان تحصیلات تکمیلی مکانیک با اعتبار ۵۰ میلیارد در دست پیگیری است، خاطرنشان کرد: خوابگاه متاهلین و ۶۸۰ واحد خوابگاهی طرح جوانی جمعیت نیز در دستورکار قرار دارد که دو بلوک آن پی ریزی شده و بقیه بخش‌ها هم در دست مطالعه است.

نصراله‌زاده با اشاره صحبت‌های مدیریت شهری تبریز در خصوص عدم همکاری دانشگاه با شهرداری در خصوص احداث راه در اراضی خلعت پوشان دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه تبریز، ایزوله از جامعه نیست و به کمک همه به خصوص شهرداری نیاز دارد و اگر این همکاری انجام نگیرد، ما نیز لطمه می‌بینیم؛ شهرداری تبریز طرح‌هایی دارد که در قالب آن، انتظاراتی از دانشگاه دارد اما لازمه اجرای این طرح‌ها، گفت و گو و توافق دوطرفه است.

وی ادامه داد: شهرداری برای احداث جاده‌ در اراضی دانشگاه واقع در ایستگاه خلعت پوشان برنامه ریزی کرده است که این اراضی محل تاسیسات دانشکده کشاورزی با ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو بوده و عمده کارهای مزرعه‌ای دانشکده کشاورزی در ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان انجام می‌گیرد.

رئیس دانشگاه تبریز گفت: انتظار داریم مسئولان شهر و دستگاه‌های اجرایی ابتدا صورت مسئله را مطرح کنند تا بتوانیم برای آن پاسخ بیابیم؛ وقتی یک دستگاه بدون اطلاع و هماهنگی دانشگاه بخواهد در اراضی آن، کار بزرگی انجام دهد، طبیعی است مشکلاتی در مجموعه دانشگاه ایجاد می‌شود و کسی نمی‌تواند در مقابل آن جوابگو باشد.

نصراله‌زاده با اشاره به انتشار بیانیه دانشگاه تبریز در جریان ورود بدون اجازه نیروهای شهرداری به اراضی دانشگاه و پاسخ ندادن شهرداری به این بیانیه، گفت: به عنوان دانشگاه، یکسری مصالح جامعه را مدنظر قرار می‌دهیم و ممکن است گاهی ضرر کنیم ولی به فکر تشویش اذهان عمومی نیستیم و نمی‌خواهیم سرمایه اجتماعی نظام را قربانی سیاسی کاری کنیم.

وی با بیان این‌که سعی می‌کنیم با احتیاط کامل با مطالب منتشر شده در فضای مجازی برخورد کنیم، افزود: تصاویر دریافتی نشان می دهد که نیروهای شهرداری وارد زمین‌های دانشگاه شدند و ما مجبور به انتشار این موضوع در رسانه شدیم زیرا می‌خواهیم شان دانشگاه را رعایت کنیم.

نصراله‌زاده با اشاره به تفاهمنامه بین دانشگاه تبریز و شهرداری گفت: تفاهمنامه به معنای همکاری در زمینه‌های مختلف است ولی وقتی قرار بر اقدام باشد باید قرارداد بین دو نهاد نوشته و درباره آن رایزنی و صحبت شود اما شهرداری بدون نوشتن قرارداد و مشخص شدن چارچوب کار، اقدامی انجام داده است.

رئیس دانشگاه تبریز تصریح کرد: کسی بدون هماهنگی دانشگاه، حق ورود به اراضی آن را ندارد و حتی دادستان هم این موضوع را تایید کرده و دستور توقف به عملیات مربوطه را داد.