افزایش ۱۱ درصدی زکات و فطریه در آذربایجان شرقی
افزایش ۱۱ درصدی زکات و فطریه در آذربایجان شرقی
مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی، از جمع‌آوری ۱۹۲ میلیارد تومان زکات واجب، مستحب و فطریه در استان خبر داد و گفت:: این کمک‌ها در قالب نقد، کالا و پروژه‌های عام‌المنفعه هزینه شده و نسبت به سال گذشته رشد ۱۱ درصدی داشته است.

به گزارش عصرتبریز، غلامعلی ملامهدی از نقش این نهاد در ساماندهی زکات و فطریه در استان خبر داد و گفت: زکات تحت نظارت نمایندگان ولی‌فقیه به‌عنوان رؤسای شورای زکات و با دبیری کمیته امداد در استان مدیریت می‌شود. این دبیرخانه تمامی موسسات خیریه و ارگان‌هایی را که در حوزه زکات فعالیت می‌کنند، تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی با اشاره به مشارکت ۱۶ وزارتخانه و سازمان‌های مختلف در این حوزه افزود: در سال گذشته ۱۹۲ میلیارد تومان زکات واجب، مستحب و فطریه جمع‌آوری شده که ۱۱ میلیارد تومان آن نقدی، ۴۷ میلیارد تومان در قالب کالاهایی نظیر گندم و عسل و مابقی در قالب احسان زکات برای پروژه‌های عام‌المنفعه مانند مسجدسازی هزینه شده است.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی همچنین گفت: از مجموع کمک‌های جمع‌آوری‌شده، ۷۹ درصد صرف کمک به محرومان و ۲۱ درصد برای پروژه‌های عام‌المنفعه شده است. در حال حاضر، ۱۵۴۸ روستا در استان مشمول پرداخت زکات هستند و ۱۲۵۶ روستا همکاری دارند.

وی با اشاره به حمایت‌های انجام‌شده از اقشار نیازمند استان خاطرنشان کرد: در سال گذشته، ۸۳ سری جهیزیه کامل، ۳۵۲ مورد کمک‌هزینه درمان، ۱۱۶۳ مورد کمک‌هزینه تحصیلی و حمایت معیشتی از ۴۵ هزار و ۵۰۰ نفر انجام شده است. همچنین، ۱۳ زندانی نیازمند با کمک‌های مردمی آزاد شدند.

تسهیلات ویژه برای جمع‌آوری فطریه
ملامهدی درباره برنامه‌های جمع‌آوری فطریه نیز گفت: در سال گذشته، ۵۳ میلیارد تومان فطریه از طریق موسسات خیریه و کمیته امداد جمع‌آوری شد. برای امسال، ۳۶۰۰ پایگاه با مجوز دبیرخانه زکات برای جمع‌آوری فطریه راه‌اندازی شده که ۲۵۰۰ مورد آن مربوط به موسسات خیریه و سایر سازمان‌ها و مابقی تحت مدیریت کمیته امداد است.

وی از راه‌اندازی روش‌های نوین پرداخت زکات و فطریه خبر داد و افزود: ۶۲۰۰ نانوایی در استان مجهز به کارت‌خوان شده‌اند تا مردم بتوانند از طریق آن فطریه خود را واریز کنند. همچنین، ۳۳۰ موسسه و مرکز خیریه در حال فعالیت هستند و دادستانی با جدیت از فعالیت افراد فاقد مجوز در این زمینه جلوگیری خواهد کرد.

روش‌های پرداخت فطریه و کمک به نیازمندان
مدیرکل کمیته امداد استان خاطرنشان کرد: مردم می‌توانند از طریق کد *۸۸۷۷*۰۴۱*۵# ، ارسال عدد ۳ به شماره ۳۰۰۰۳۳۳۳۴۱ و همچنین ۳۵۰ کارت‌خوان سیار و ۵ کیوسک الکترونیکی در سطح شهر فطریه خود را پرداخت کنند.

وی در خصوص واریز مبالغ جمع‌آوری‌شده اظهار داشت: از ساعت ۶ صبح تا ۷ عصر همکاران ما در پایگاه‌ها مستقر هستند و مبالغ جمع‌آوری‌شده از همان صبح تا ساعت ۲ ظهر به حساب مددجویان واریز می‌شود. در سال گذشته، ۱۲۰۰ میلیارد تومان کمک‌هزینه به مددجویان استان پرداخت شده است.

خودکفایی مددجویان و حمایت از دانش‌آموزان کنکوری
ملامهدی با اشاره به موفقیت‌های کمیته امداد در توانمندسازی مددجویان افزود: سال گذشته، ۴۴۰۰ مددجو به خودکفایی رسیدند. اما متأسفانه سرریز مشکلات ناشی از برنامه‌های نادرست دیگر سازمان‌ها، بر دوش کمیته امداد می‌افتد.

وی در پایان به حمایت‌های این نهاد از دانش‌آموزان کنکوری اشاره کرد و گفت: سال گذشته، ۴۶۲ دانش‌آموز تحت حمایت کمیته امداد در کنکور شرکت کردند و اگر کمک‌های مردمی نبود، حمایت از آن‌ها تقریباً غیرممکن بود.